12 december 2016  Blauw Geel 2 kreeg Erp 2 op bezoek, een echte derby!

Geplaatst op 12 december 2016 • 21:26 • ClubnieuwsSenioren

Blauwgeel begon voortvarend want in de 6e minuut werd een uitstekend eaanval opgezet door Coen van Zutphen en Mark Westerlaken, die door Rolf vd Boogaart mooi afgerond kon worden (1-0). Er volgde daarna een rommelige fase waarbij blauwgeel slordig was aan de bal. Erp probeerde daarvan te profiteren maar slaagde er niet in omdat af te straffen. Er werden verder wat mogelijkheden gecreëerd door blauwgeel, maar zonder resultaat. In de 2e helft was het spelbeeld duidelijk beter van blauwgeel. Onder leiding van de inschuivende Mark Westerlaken ontstonden er grote kansen maar deze werden niet verzilverd. Blauwgeel werd onzorgvuldig na deze fase en het wachten was op een moment dat Erp dit zou afstraffen. In de 72e minuut werd dat ook een feit (1-1). Een paar minuten later kreeg Erp  tegen de verhouding in, zelfs de kans op een voorsprong. Een goede redding van Michiel Merks voorkwam dat. In de 79e minuut kreeg Blauwgeel een vrije trap die door aanvoerder Davey Schilders mooi werd ingekruld, echter door onverklaarbare reden werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter. Een paar minuten later beloonde blauwgeel zichzelf door hard werken op een voorsprong. In de 82e minuut was het Sami Kutlu die via een verdediger bij de 2e paal kon binnentikken (2-1). In de slotfase was het Coen van Zutphen die als een echte spits in de kleine ruimte een gaatjes vond en vanuit de draai prima de bal binnenschoot (3-1). Het was een lastige wedstrijd waarbij er bij een derby andere zaken bijkomen kijken dan alleen voetbal. We zijn daar als team prima mee omgegaan. Blauwgeel 2 gaat goed de winterstop in.