11 december 2016  HERFSTKAMPIOEN !!!!

Geplaatst op 11 december 2016 • 20:35 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – I.F.C. (1-0) 4-1 . Zondag 11 december en de laatste competitieronde werd gespeeld. Blauw Geel trad thuis aan tegen Ido’s Footbal Club uit Hendrik Ido Ambacht. De club was vorig seizoen kampioen geworden en draait tot op heden meer dan prima mee. Ze bezetten de zevende plaats met negen punten achterstand op Nuenen en Blauw Geel. Vorig weekend won men in eigen huis met 2-1 van Groene Ster nadat men de week ervoor in eigen huis met 1-5 had verloren van Nuenen. Datzelfde Nuenen kwam vorig weekend uit een 0-2 achterstand tegen Blauw Geel nog op 2-2. Blauw Geel heeft thuis nog al zijn wedstrijden met winst afgesloten en wilde uiteraard de winst ook nu in eigen huis houden. Het was nat en een koude wind blies over het Prins Willem Alexander Sportpark. Trainer Niels v Casteren had een wijziging in zijn start elf. Danny Verbakel was niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en zijn vervanger was Emiel vd Sanden. Verder geen verassingen in zijn opstelling.

Blauw Geel begon als vertrouwd: aanvallend. In de 2e minuut was het Alexander Mols die richting achterlijn ging en voorzette op Sander Egmond. De inzet van Sander kwam helaas op een achterhoofd van een IFC’er. Twee minuten later kon de doelpunten-tune wel los. Een inzet van Alexander Mols kon door de doelman niet worden gepakt en de bal kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Emiel vd Sanden die binnen tikte: 1-0. Drie minuten later voorkomt Brahim Zaari en Ymanuel Hurkmans de gelijkmaker. IFC aanvoerder Danny Slingeland lobt de bal over Brahim Zaari die met zijn vingertoppen de bal nog net kan raken waardoor hij van richting veranderd en Ymanuel Hurkmans alerter is dan zijn tegenstander en werkt de bal nog over de achterlijn. In de 13e en 15e minuut dreiging voor het doel van IFC. Eerst vanuit een corner waar Joey Hellstern in vrije positie de bal krijgt maar zijn aanname te wensen over laat en de IFC defensie kan ruimen, daarna een diepe bal over het hart van de IFC defensie voor Joey Hellstern maar nu is de IFC doelman er als de kippen bij en voorkomt erger. Pas in de 28e minuut weer iets om te vermelden: Joey Hellstern die in kansrijke positie de bal huizen hoog over het doel jaagt. Dan lijkt IFC beter in de wedstijd te komen. In de 32e minuut moet Brahim Zaari in de korte hoek een bal weg boksten en in de 35e minuut een bal als voorzet bedoeld die door Brahim Zaari net over de lat getikt kan worden. Daar tussen een discutabel moment bij een aanval van Blauw Geel waarbij een IFC speler de bal in het eigen strafschopgebied tegen de hand krijgt maar scheidsrechter Zeeman is resoluut en wuift alle protesten weg. In de 44e minuut moet dan eigenlijk het tweede doelpunt van Blauw Geel vallen. Mustafa Guler stuurt de bal naar de rechterflank waar Emiel vd Sanden is. Emiel heeft een prima voorzet in huis richting tweede paal maar helaas schiet Alexander Mols de bal hoog over het doel.

De technische staf van IFC besluit om Ronnie Nouwen in de kleedkamer achter te laten en zijn vervanger is Nico Ramos. Niels van Casteren ziet nog geen aanleiding om in de rust al te wisselen. De eerste kans na de rust is ook weer voor Blauw Geel. Alexander Mols ziet in de 48e minuut echter zijn inzet in de korte hoek door de doelman gekeerd. IFC wordt in deze tweede helft beter en er ontwikkeld zich een duel waarbij de gasten meer en meer richting het Blauw Geel doel voetballen. In de 53e minuut gaat Mark Dobbelsteen onder een voorzet door maar kan de IFC aanvaller de bal niet voorbij Brahim Zaari krijgen. In de 57e minuut een kleine scrimmage en IFC kan ternauwernood de bal tot corner werken ten koste ook van een blessure van de doelman en een verdediger. In de 68e minuut valt dan de gelijkmaker die je een beetje zag aankomen. De in de voorgaande minuut ingevallen Yoeri Rombouts kopt een prima voorzet in de kruising: 1-1. Een gouden wissel!!!?? Trainer Niels van Casteren grijpt in en wisselt in de 70e en 74e minuut om het spelbeeld weer te doen keren. In de 75e minuut heeft zijn ploeg dan al weer succes. Het leek wel even een flipperkast in het strafschop gebied van IFC maar het is uiteindelijk Alexander Mols die de roos treft: 2-1. In de 79e minuut moet Sten van Vessem na een botsing worden vervangen. IFC gooit als het even kan nog alles naar voren om een punt te kunnen redden en in de 83e minuut gaat een voorzet gevaarlijk voorlangs het Blauw Geel doel. IFC is nu ook uitgeleverd aan de counters van Blauw Geel en die kunnen vlijmscherp zijn. In de 84e minuut wordt een voorzet van Danny Verbakel bijna door IFC in eigen doel gewerkt maar de bal gaat over de lat. In de 91e minuut volgt dan zo’n vlijmscherpe counter over Blauw Geel’s linkerflank. Mark Dobbelsteen vertrekt van eigen helft en combineert met Danny Verbakel. Het is uiteindelijk Danny Verbakel die de bal uit een voorzet van Mark Dobbelsteen kan binnen tikken: 3-1. Twee minuten later komt de einduitslag op het score bord uit wederom een vlijmscherpe counter. Ditmaal over de rechterflank. Alexander Mols gaat richting achterlijn en zet voor waarna Joey Hellstern de vierde treffer op zijn naam krijgt: 4-1. Blauw Geel wint na een matige tweede helft. Door de eigen winst en na binnenkomst even later van het resultaat van Nuenen is men nu Herfstkampioen. Voor wat het waard is want men wil ongetwijfeld op het einde van de rit deze positie in nemen. Het seizoen is nu op de helft en dus nog een lange weg te gaan waarbij men als koploper na de winterstop de ploeg is waarop gejaagd zal worden. Desalniettemin een geweldige prestatie van staf en spelers!!!!

Voor de korte winterstop en de feestdagen met jaarwisseling moet Blauw Geel nog een keer aan de bak. Donderdag a.s., 15 december, speelt Blauw Geel zeker een ook niet onbelangrijke wedstijd. In de districtsbeker speelt men dan thuis tegen derdeklasser Sparta’25 uit Beek en Donk. Ook in deze competitie is een prijs te behalen en dus een wedstijd van belang!!!

Na deze wedstrijd volgt een korte winterstop met daarin de feestdagen en jaarwisseling. IJs en weder dienende wordt de competitie hervat op zondag 15 januari met de derby tegen OSS’20. Zeker dan ook geen gemakkelijke opgave om de de winst in eigen huis te houden. Maar dat is voor later…….

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem (79e min. Erik van Loon),

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (70e min. Stijn de Looijer), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols, Emiel van de Sande (74e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. N. Zeeman uit Sneek

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. de Mun en Dhr. J. Koenderink

Kaarten: Geel: