18 maart 2012  Blauw Geel 2 boekt zakelijke overwinning

Geplaatst op 18 maart 2012 • 20:00 • ClubnieuwsSenioren

VIERLINGSBEEK – Blauw Geel heeft op bezoek bij Volharding een simpele overwinning geboekt. Zonder in echte problemen te komen liepen de gasten afgelopen zondag uit naar 0-3. De einduitslag was al met rust bereikt.

Door: Ties van Dooren

Ruststand

De Veghelaren begonnen zoals zo vaak dit seizoen ontketend aan de wedstrijd. Desley Schilder zette de koploper al binnen tien minuten op voorsprong. Hij liep een perfect aangesneden vrije trap van Sander Driessen achter de twijfelende Volhardinggoalie. Desley, die zijn wedstrijden voornamelijk speelt in de A1, kreeg veel complimenten over zijn feilloze traptechniek. De jonge centrale verdediger legt de bal moeiteloos op de stropdas van zijn medespelers. Blauw Geel 2 heeft dit jaar al vaak profijt gehad van de A-jeugd. Vlak na de 0-1 verdubbelde de uitploeg de marge. Sander Driessen liet nogmaals zien dat hij beschikt over een heerlijke trap. De defensie van Volharding was zo onder indruk dat niemand de bal echt aanraakte en zo verdween de bal in de lange hoek. Voor rust werd het zelfs nog 0-3. Bryan van Deursen had een prima actie in huis en bediende Camiel van Doorn op maat. De Veghelse topscorer bleef cool en besliste de wedstrijd nog voor rust. De ruststand bleek later op de zondagmiddag ook de eindstand te zijn.

Charges

De tweede helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Op de bar slechte grasmat probeerde Blauw Geel kansen te creëren, maar scoren deed het niet. De spelers van Blauw Geel waren bovendien druk met het ontwijken van harde charges van de thuisploeg. De toon daarvoor werd al vroeg gezet toen, de weer uitstekend spelende, Marnix van Erp onbeschoft hard op zijn enkel werd geraakt. Een gele kaart met een rood randje. Na rust werd de ingevallen Nick Scheepers totaal onnodig uit de wedstrijd geschopt. Zijn inbreng bleef dan ook beperkt tot een minuut of tien. Jammer gezien zijn gretige warming-up. Echt uitgespeelde kansen kreeg Blauw Geel niet echt. Het leek erop dat de spelers al vooruit keken naar de topper van volgende week. Volharding werd eigenlijk maar één keer écht gevaarlijk, maar Jasper van der Sanden had een uitstekende redding in huis. De collega van Jasper in de andere goal had overigens rood moeten hebben toen hij de doorgebroken Alex Lemstra naar de grond trok. De soms vreemd fluitende scheidsrechter deed het voorval af met een gele kaart.