18 maart 2012  Blauw Geel oppermachtig in Rosmalen

Geplaatst op 18 maart 2012 • 21:27 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 18 Maart toog Blauw Geel naar Rosmalen voor het duel met O.J.C.. De Odi-Juliana Combinatie stond inmiddels op een derde plaats na een hele sterke reeks en wilde natuurlijk graag meer. Blauw Geel kende vooral in de laatste thuiswedstrijden een sterke reeks maar verloor de vier voorgaande uitduels allen, waarbij moet worden aangetekend dat het laatste duel in Hoensbroek bij EHC zeker niet slecht was maar men zichzelf vergat te belonen middels doelpunten. Voor Blauw Geel zaak dus om een einde te maken aan deze zeer slechte reeks…..

Blauw Geel begon gretig en liet zien het spel te willen dicteren, de spelsteil die men graag wil en die steeds beter zichtbaar wordt, ook in de voorgaande (uit) wedstrijden te zien was. Het was dan ook in de 12e minuut toen het de eerste kans kreeg. Een voorzet van Roy v Lokven wordt  bij de eerste paal niet goed genoeg geraakt door Alexander Mols. In de 13e minuut is het echter wel (al) raak. Het fel jagende Blauw Geel brengt de OJC defensie in verlegenheid en die defensie maakt dan ook prompt een grove uitverdedigingsfout. Murat Korkmaz pikt de bal op en stoomt over de linkerflank richting OJC doel. Vanuit een heel moeilijke hoek schiet hij de bal toch nog op doel en hij laat de doelman van OJC kansloos want zijn inzet verdwijnt in de verre hoek tegen de netten: 0-1. Slechts vijf minuten later wordt de marge vergroot. Een vrije trap van Enis Genc komt nog in de OJC muur maar de bal wordt opgepikt door Mustafa Guler die meteen voorzet. Via een hoogstandje van Enis Genc binnen het strafschopgebied en na een scrimmage is het uiteindelijk Roy v Lokven die de bal bij een paal binnen frommelt: 0-2. Blauw Geel heeft weinig of niets te duchten van de gastheren en verzuimt zelf in de 24e minuut de marge op te voeren. Een vrije trap van de linkerflank, genomen door Mustafa Guler, komt bij de tweede paal voor de voeten van de mee opgekomen Stephan Dekkers. Helaas is zijn inzet te slap en kan de OJC doelman voor zijn team erger voorkomen. Vanuit het niets valt dan de aansluitingstreffer voor OJC. Een voorzet wordt door Tony de Groot in vrije positie goed binnen gekopt: 1-2. Blauw Geel lijkt echter geen moment onder de indruk want slechts twee minuten later brengt men de marge al weer op een veilige 2 doelpunten. Op de rand van het strafschopgebied krijgt Blauw Geel een vrije trap, en met specialisten genoeg in het team lijkt het soms dringen rond de klaarliggende bal. Het is in dit geval Mustafa Guler die de vrije trap op een prachtige manier over de muur en voorbij de doelman in het net doet belanden: 1-3.  Blauw Geel krijgt vervolgens voor de rust nog goede mogelijkheden in de 32e minuut, afstandschot van Roy v Lokven, en in de 35e minuut, inzet Jeroen Minneboo na een afgeslagen corner, maar scoren lukt niet meer. Tevens ziet het OJC in de 44e minuut nog gevaarlijk worden als uit een corner de bal in het doel lijkt te verdwijnen maar Sten v Vessem de bal op de doellijn nog weg kan koppen. Blauw Geel leid volkomen verdient met de rust met 1-3.

Na de rust verwacht het publiek een stormloop van de gastheren en die lijkt er ook te komen. In de 47e minuut mag een aanval op randje buitenspel door maar gaat de inzet via een Blauw Geel verdediger in het zijnet en rest slechts een corner. In de 49e minuut valt het doek voor OJC. Blauw Geel krijgt op zijn rechterflank een vrije trap ongeveer halverwege de OJC helft. Murat Korkmaz eist deze op, en hoe. Met de wind in de rug stuurt hij de bal richting tweede paal en deze valt via de paal achter in het net. Geluk of Wijsheid, Murat weet het antwoord, maar feit is dat hij zijn tweede van vanmiddag en Blauw Geel’s vierde op het scorebord heeft gebracht: 1-4. Een minuut later krijgt OJC vlak na de aftrap een uitgelezen kans om de tweede te produceren maar voor open doel schiet de schutter de bal hoog over. Blauw Geel blijft aan het stuur en ziet in de 50e minuut een schot van Alexander Mols in tweede instantie worden gepakt door de doelman. Tien minuten later heeft Roy v Lokven de pech dat zijn goede kopbal uit een corner door de OJC doelman met een reflex wordt gekeerd en Blauw Geel slechts weer een corner rest. Trainer Francois Gesthuizen besluit dan te gaan wisselen en hij vervangt Alexander Mols in de 66e minuut voor Emiel vd Sanden. Drie minuten later krijgt OJC een extra pleister voor de niet meer te ontlopen nederlaag. Uit een scrimmage scoort Ivo v Engelen de 2-4. Viel Blauw Geel’s derde doelpunt snel na OJC’s eerste, ook na OJC’s tweede valt al snel Blauw Geel’s vijfde. Het is in de 71e minuut aanvoerder Jeroen Minneboo die een gevaarlijk indraaiende corner onhoudbaar binnen kopt: 2-5. Francois wisslet er vervolgens lustig op los en vervangt Guus Peters (73e min) door Martijn v Loon en in de 75e minuut vervangt hij Mustafa Guler door Joost Janssen. Nog 1 wapenfeit is vervolgens het vermelden waard en dat speelt zich af in de 77e minuut. Een voorzet van OJC wordt door Jeroen Minneboo dusdanig geraakt dat de bal maar rakelings over het doel van Sander Maas scheert. Jeroen had dus bijna zijn tweede van deze middag gemaakt….

Het sportieve duel eindigt met een 2-5  overwinning en daarmee is Blauw Geel er in geslaagd de negatieve serie in uitwedstrijden te stoppen. Het deed dat overigens op heel overtuigende wijze en als het deze lijn kan doortrekken dan kan men zeker nog hoog eindigen. De gretigheid en felheid die de ploeg aan de dag legde, het keiharde werken dat men deed, zeker ook door het middenveld, en het met tijd en wijze oogstrelende  aanvallende voetbal hebben vandaag indruk gemaakt. Blauw Geel rukt op naar de vierde plaats maar let wel: de ploegen liggen dicht bij elkaar en het volgende duel tegen sv Venray zal ook zeker geen gemakkelijke worden.

Volgende week zondag dus een thuis wedstrijd tegen sv Venray dat de punten hard nodig heeft om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. De Limburgers verloren afgelopen zaterdag de streekderby in eigen huis tegen rivaal Deurne met 1-3.

Mannen Proficiat met de winst van vandaag, de manier waarop werd gewonnen, het was misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe van het seizoen. Succes volgende week tegen het zeker fel tegen strijdende Venray……

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler (75e min. Joost Janssen),  Enis Genc (75e min. Joost Janssen),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols (68e min. Emiel vd Sanden) ,  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. S. Mulder uit Uithuizen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Adam en Dhr. J. Ruinard.