18 maart 2012  A1 verliest bij Excelsior Maassluis

Geplaatst op 18 maart 2012 • 17:26 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Voor A1 stond in 1 week tijd de wedstrijden op het programma tegen de nummer 1 & 2 uit onze competitie. Vorige week tegen OJC Rosmalen hadden we al aangetoond, ondanks de nederlaag van 5-1, voetballend mee te kunnen. Alleen worden op dit niveau fouten genadeloos afgestraft en hebben we zelf moeite om de tegenstander pijn te doen zodra we zelf een mogelijkheid krijgen.

Door: Joost vd Biggelaar

Foto’s: Frans Scheepers

Afgelopen zaterdag bij de nummer 2 Excelsior Maassluis zagen we weer hetzelfde spelbeeld. In de thuiswedstrijd was opgevallen dat onze tegenstander van vandaag een goede ploeg is. We verloren die wedstrijd met 0-2 en met deze nederlaag konden we toen leven. Deze zaterdag bleek maar weer dat we voetballend gezien verder zijn dan toen. In de eerste 20 minuten waren we namelijk de bovenliggende partij waarbij Stef een grote kans kreeg op de openingstreffer. Ondanks een licht speloverwicht kregen we verder niet echt opgelegde kansen. En zoals vaker vallen de doelpunten wel aan de andere kant. Twee misvattingen bij ons werden voor rust direct afgestraft waardoor we met een 2-0 achterstand de rust in gingen.

In de 2e helft zijn we op zoek gegaan naar de aansluitingstreffer. Ondanks meer balbezit kregen we niet de mogelijkheden waarop we gehoopt hadden. Voetballend gezien zag het er allemaal goed uit maar in het gebied van de waarheid konden we de tegenstander geen pijn doen. Het is dan frustrerend om te zien dat de tegenstander ook in de 2e helft een misstap van ons direct weer weet af te straffen waardoor we met een 3-0 nederlaag het veld afgingen.

Aandachtspunten n.a.v. de afgelopen 2 wedstrijden is dat we in de gebieden van de waarheid als team zijnde de tegenstander meer pijn moeten doen. Zowel verdedigend als aanvallend. Positief is dat we als team gegroeid zijn omdat we voetballend gezien ons kunnen meten met deze tegenstanders i.v.m. het begin van dit seizoen.