7 maart 2016  Blauwgeel 2 met aanvallend dominant voetbal

Geplaatst op 7 maart 2016 • 10:29 • ClubnieuwsSenioren

Vandaag moest blauwgeel 2 afreizen naar de koploper Sv Deurne 2. Een confrontatie van twee verschillende speelstijlen, Blauwgeel met aanvallend dominant voetbal versus Deurne met georganiseerde counter voetbal. Eerder dit seizoen was Sv Deurne 2 de winnaar van deze confrontatie. In de 1e helft was het spelbeeld meteen duidelijk. Blauwgeel moest het spel maken en Deurne loerde op een fout. Het aanvalspel werd in de 33e minuut bijna beloond door Achmed, die door een strakke voorzet van Chamel de bal op de lat uiteen zag spatten. Deurne kwam er een paar keer gevaarlijk uit, met name door veel snelheid voorin.  Isa en Jan Willem waren niet te passeren en zorgde beide voor de nodige ingrepen om de nul te houden. In de 40e minuut werd het overwicht beloond en scoorde Achmed op subtiele wijze (0-1). Maar een minuut later was het al bijna gelijk door een moment van onoplettendheid. In de 2e helft was het spelbeeld niet anders maar speelde Blauwgeel nog volwassener. In de 57e minuut werd de onnavolgbare Tresor de diepte in gestuurd, Tresor bleef koel en behield overzicht. Slobodan liep goed mee en bleef geduldig om de bal binnen te tikken (0-2). Blauwgeel bleef aandringen en ging nog beter voetballen. Deurne kwam er sporadisch gevaarlijk uit maar met gevaar voor eigen leven behield Jan Willem het doel schoon. Hij hervatte het spel snel en gaf de bal mee aan de krachtpatser met de fluwele touch (Chamel), die niet te stoppen was deze wedstrijd, die op zijn beurt Tresor wist te vinden. Wat volgde was een solo die de complete defensie van Sv Deurne deed omvallen, Tresor plaatse de bal netjes in de hoek (0-3). In de 74 minuut kreeg Chamel hetzelfde idee en begon aan een solo die binnen in de 16 meter werd gestopt. Er volgde een strafschop die helaas werd gestopt, Slobodan kon geen 2e treffer noteren voor deze wedstrijd. Blauwgeel speelde de wedstrijd onderleiding van de routeniers Zijad en captain Yassine professioneel en volwassen uit. Een belangrijk doel werd behaald, namelijk de nul houden! Complimenten voor het gehele team en vooral de beide backs Milan en Frank. Volgende week wederom een topper tegen de nieuwe koploper Gemert 2. We kijken er naar uit! Youssef Laaroussi