7 maart 2016  Koploper in eigen huis tot gelijkspel gedwongen

Geplaatst op 7 maart 2016 • 10:38 • ClubnieuwsSenioren

vv Dongen – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (2-2)  2-2 . Op Zondag 6 maart toog Blauw Geel naar kleurgenoot vv Dongen. De ongenaakbare koploper uit midden Brabant had nog geen duel verloren en in de reeds eerder gespeelde onderlinge duels in Dongen was Blauw Geel vaak de onderliggende partij. Een puntje zou al mooi meegenomen zijn tegen de aanstaande kampioen. Alleen Halsteren was er eerder in geslaagd om een puntje te bemachtigen in Dongen. Eerder in het seizoen was Dongen met een 1-2 overwinning vanuit Veghel vertrokken.

Trainer Erwin v Breugel had een paar wijzigingen doorgevoerd. In het doel moest Jeffrey Vendrig noodgedwongen worden vervangen door een schorsing, zijn vervanger was Jasper vd Sanden. Desley Schilders werd opgesteld naast Martijn v Loon waardoor Gerke vd Akker net voor de defensie ging spelen. Een tactische zet om Dongen zo goed te kunnen opvangen. Mustafa Guler en Mark Dobbelsteen ontbraken ook vanwege blessures. De eerste dreiging was nog van Blauw Geel maar al snel namen de gastheren het heft over. Defensief stond Blauw Geel door de andere samenstelling niet stevig genoeg om het furieus aanvallende Dongen van het lijf te kunnen houden. In de 5e minuut viel dan ook al de 1-0. Een voorzet werd door doelman Jasper vd Sanden niet klemvast verwerkt, hij zou overigens verder een foutloze wedstrijd keepen, waardoor de bal via een medespeler voor de voeten viel van een Dongense speler die wel raad wist met deze situatie. In de 9e minuut verliest Freek Langermans een persoonlijk duel waardoor een voorzet gevaarlijk voorlangs gaat bij Jasper vd Sanden en twee minuten later veranderd Desley Schilders een voorzet dusdanig van richting dat hij via de binnenkant van de paal gelukkig door Jasper vd Sanden nog weg gewerkt kan worden. In de 22e minuut valt dan de al lang verdiende tweede treffer voor Dongen. Een prima aanval wordt even zo goed afgerond mede ook omdat op verschillende posities Blauw Geel niet kort genoeg in de dekking speelde: 2-0. De Blauw Geel aanhang gaat al vrezen voor een enorme afstraffing van de koploper en de tactische zet lijkt niet heel goed te werken. Na de 2-0 kan Blauw Geel zich voorzichtig herpakken en komt het wat vaker op de helft van Dongen. In de 40e minuut is het Danny Verbakel die met een bekeken schot de bal in de verre hoek van het doel doet belanden: 2-1. Vier minuten later krijgt Blauw Geel een vrije trap en Martijn v Loon stuurt de bal weliswaar richting de kruising maar de lange Dongense doelman kan de inzet gemakkelijk pakken. Het is inmiddels blessuretijd als Blauw Geel nog een corner mag nemen. Gerke vd Akker beweegt zich prima vrij naar de tweede paal en kopt de bal snoeihard binnen: 2-2. Op een voor de thuisclub heel vervelend moment valt deze gelijkmaker maar tegelijk op een niet beter moment voor Blauw Geel.

Twee ongewijzigde teams keren terug uit de rust, een rust die Blauw Geel goed lijkt te hebben gedaan. In de 49e minuut redde de Dongense doelman zijn ploeg voor een achterstand. Danny Verbakel heeft een voorzet op maat in huis voor de tweede paal waar Emiel vd Sanden geheel vrijstaand kan inkoppen. De reflex van de doelman voorkomt echter een treffer. Een minuut later kan Stijn de Looijer het strafschopgebied binnen komen maar zijn inzet stuit ook op de Dongense doelman en de rebound van Sten v Vessem weet de doelman tot corner te werken. Dongen probeert Blauw Geel te doen wankelen op alle mogelijke manieren evenals het Dongense publiek wat vaak afgeeft op Blauw Geel en arbiter. Maar Blauw Geel staat als een huis en Dongen weet amper nog gevaarlijk te worden en dus kansen te creëren. In de 60e minuut moet Stijn de Looijer geblesseerd uitvallen en is zijn vervanger Stefano Verburg. In de 70e minuut kreeg Dongen een vrije trap die op niets uitliep. Blauw Geel nam over en lanceerde Brian Peters. Hij kwam oog in oog met de Dongense doelman maar lijkt te besluiteloos en de doelman blijft meester over de situatie. De derde grote kans van Blauw Geel na de rust waar Dongen wel vaak dreigend oogde maar niet gevaarlijk kon worden. In de 89e minuut moet de moegestreden Danny Verbakel worden vervangen door Nicky Scheepers. Het is inmiddels in blessure tijd als Gerke vd Akker met een prima kopbal Dongen nog bijna een nederlaag bezorgt maar de kopbal gaat rakelings langs. Even later krijgt Brian Peters zijn tweede grote kans nadat hij prima door Murat Korkmaz was aangespeeld, Hij wil de bal in de korte hoek schieten maar ook hier is de Dongense doelman winnaar.

Blauw Geel houd Dongen in eigen huis op een gelijkspel. Op basis van de kansen in de tweede helft was een overwinning mogelijk geweest. Jammer maar wie vooraf had gezegd dat we in Dongen een punt zouden halen zou toch maar raar zijn aangekeken. Een hele mooie teamprestatie want er is keihard voor gewerkt en geknokt. Het publiek heeft een spannende wedstrijd gezien van twee hard werkende en strijdende ploegen.

Volgende week speelt Blauw Geel thuis tegen het ontketende Halsteren. Halsteren heeft zich in de winterstop mogen versterken van de KNVB. De West Brabanders hebben de laatste vier duels niet meer verloren, beter, ze hebben de laatste drie duels met grote overmacht gewonnen. Eerder in het seizoen kwam Blauw Geel tot een benauwd gelijkspel, 2-2, na in de tweede helft onder zware druk te hebben gestaan. En interessant duel lijkt aanstaande en de vraag is of Blauw Geel deze prima teamprestatie een goed gevolg kan geven en het de opmars van Halsteren kan stoppen waarmee het en passant zelf goede zaken zal doen??

Doel: Jasper vd Sanden,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Desley Schilders, Freek Langermans,

Middenveld: Stijn de Looijer (63e min. Stefano Verburg), Gerke vd Akker, Murat Korkmaz,

Voorhoede: Danny Verbakel (89e min. Nicky Scheepers), Emiel vd Sanden,   Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. v. Dongen uit Erp

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Ruinard en Dhr. Weigergangs