4 november 2018  RUNNER UP VAKKUNDIG ONTMANTELD

Geplaatst op 4 november 2018 • 22:07 • NieuwsClubnieuws

RUNNER UP VAKKUNDIG ONTMANTELD.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – vv G.O.E.S. (2-0) 4-0 . Eerste weekend van November en Blauw Geel moest in eigen huis promovendus Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk uit Goes ontvangen. De Zuid Bevelanders zijn met een geweldig indrukwekkend start van de competitie begonnen en bivakkeerde voor aanvang van het duel op de 2e plaats. Beide clubs treden voor de derde maal tegen elkaar aan. In het seizoen 2012-2013, in de hoofdklasse, had Blauw Geel in eigen huis op 5 mei, voorlaatste competitieduel waarbij voor GOES de belangen nog groot waren, met 5-1 gewonnen. Eerder dat seizoen had met overigens met 2-1 in Goes verloren. Afgelopen weekend had GOES in Rosmalen met 0-3 gewonnen van OJC, Blauw Geel had in Oldenzaal tegen Quick’20 met 1-2 de winst gepakt. Trainer Niels v Casteren moest na de rode kaart van vast waarde doelman Brahim Zaari een wijziging doorvoeren in zijn opstelling.: Sebastiaan de Schouwer was de logische vervanger. Tim Rerimassie is nog geblesseerd en werd in de achterhoede vervangen door Erik van Loon. Fris maar zonnig en enkele honderden toeschouwers langs de lijn.

Het duel kwam wat traag op gang. In de 3e minuut was de pass van Hidde van Dijk op Sander Egmond net iets te laat, want Sander Egmond liep reeds in buitenspel positie. In de 16e minuut verslikt de GOES defensie zich waardoor Rick Polman in balbezit kan komen maar helaas komt hij ten val en niet tot afronding. Van een overtreding en dus een eventuele penalty was geen sprake. Van GOES geen gevaar, ook niet in de 20e minuut na een steekpass in het hart van de Blauw Geel defensie maar de GOES aanvaller liep ook in buitenspelpositie, einde aanval GOES. In de 23e minuut moet Blauw Geel eigenlijk de score openen. Een GOES corner wordt weggewerkt en de bal komt bij Sander Egmond terecht. Met een subtiele bal zorgt hij ervoor dat Rick Polman nog vanaf eigen helft alleen op het GOES doel af kan. Helaas voor hem en Blauw Geel schiet hij de bal recht op de goed uitkomende GOES doelman Brian Meulmeester die daarmee zijn ploeg voor een achterstand behoed. Een minuutje later is er eerst dreiging van de gasten voor het doel van Sebastiaan de Schouwer en in de tegenstoot is het lobje van Danny Verbakel niet scherp genoeg om de GOES doelman te verschalken. Als we dan in de 25e minuut zijn komt toch de voorsprong voor blauw Geel op het scorebord. Sander Egmond speelt de bal naar Danny Verbakel en met een soort van sliding schiet hij de bal in de verre hoek binnen: 1-0. GOES moet nu antwoorden en probeert dat ook direct. In de 28e minuut een gevaarlijke corner maar gelukkig voor Blauw Geel niet meer dan dat. Negen minuten later is het de snelle linksbuiten, Erwin Franse, van GOES die de achterlijn kan halen maar zijn voorzet wordt hoog voer het Blauw Geel doel gekopt. In de 43e minuut wordt een foutieve pass van GOES halverwege hun helft niet afgestraft. Danny Verbakel krijgt genoeg ruimt en tijd maar besluit te snel tot een schot en zijn inzet gaat ver naast. Hier had meer ingezeten. Twee minuten later een ingooi voor Blauw Geel waaruit een voorzet volgt van Danny Verbakel vanaf de achterlijn maar de kopbal van Mark Dobbelsteen gaat voorlangs. 1-0 is dan ook de ruststand.

Foto’s uit Goes: Klik Hier

Trainer Rogier Veenstra van GOES liet vlak voor de rust duidelijk zijn ongenoegen horen aan zijn spelers en zal dat in de rust ongetwijfeld nog eens haarfijn herhaald hebben. Het leek geen uitwerking te hebben gehad. Blauw Geel bleef de bovenliggende partij. In de 48e minuut onderschept de weer erg sterk spelende Sjaak Egmond een bal. Hij geeft die ook nog eens op tijd diep op Danny Verbakel die er de achterlijn mee haalt maar vervolgens zijn voorzet tot corner ziet verwerkt worden. Ook hier had meer in gezeten. Twee minuten later is het wederom Sjaak Egmond die een pass onderschept en de bal mee geeft aan Danny Verbakel. Danny stuurt de bal vervolgens naar de ander flank waar Sander Egmond al aan een sprint was begonnen. Sander heeft vervolgens een prima strakke voorzet in huis voor het hoofd van Danny Verbakel die de bal dan ook snoeihard binnen kopt: 2-0. Zes minuten later wordt het duel al beslist. Mark Dobbelsteen speelt Danny Verbakel aan die de bal vervolgens buitenkant voet doorspeelt naar Rick Polman. Met een sterke actie houd hij de bal bij om vervolgens beheerst in de verre hoek af te ronden: 3-0. Wat een weelde, maar pas op want dat was tegen Hercules ook zo en dat liep na een 3-3 uiteindelijk dan nog wel goed af, billen knijpen was toen ook nog aan de orde. Zo ver komt het vandaag niet, sterker Blauw Geel krijgt nog kans op kans om de score op te voeren. n de 59e minuut Rick Polman na door wederom Danny Verbakel goed te zijn aangespeeld maar de inzet kan ternauwernood tot corner worden gewerkt. En in de 64e minuut kan Rick Polman de bal net niet goed mee krijgen voorbij de doelman zodat een GOES verdediger de bal nog over de zijlijn kan werken. GOES komt amper in de buurt van het Veghelse strafschopgebied. Joey Hellstern valt prima in en na twee minuten heeft hij al een goede actie in huis maar is zijn voorzet net te hoog en te lang. In de 73e minuut zowaar gevaar van de gasten maar de kopbal uit een voorzet gaat bij de tweede paal ver naast. In diezelfde minuut Komt Sander Egmond goed in balbezit in een overtal situatie maar hij drijft zijn actie veel te ver door zodat hij de bal over de achterlijn loopt terwijl iets schuin achter hem Joey Hellstern mee was gelopen en op de penaltystip Rick Polman akelig vrij stond. Eerder afgeven was gewenst geweest. In de 75e minuut dan weer een briljante bal van Sander Egmond als hij de bal over een verdediger lobt en daarmee Joey Hellstern vrij voor de doelman zet. Die komt wederom goed uit en met een reflex houd hij Joey Hellstern van een doelpunt af. In de 76e minuut kan GOES een corner afslaan, de laatste man passt op Ray Kroon en die schiet vervolgens de bal naast het doel. Hidde van Dijk komt in de 82e minuut in kansrijke positie en hij besluit ook te schieten, helaas net naast het doel. Viel Joey Hellstern al goed in, ondanks dat hij niet kon scoren, Koen van der Zanden, valt ook goed in. Een minuutje in het veld en hij tikt een voorzet van Sander Egmond binnen: 4-0. GOES was vandaag althans aanvallend onmachtig en heeft geluk dat in de 90e minuut de ingevallen Yevghenni Marcelli in buitenspelpositie liep anders had het ook nog de 5-0 om de oren gehad.

De winst van Blauw Geel valt niets op af te dingen, zelfs niet over de hoogte ervan. Bij vlagen waren er hele mooie aanvallen te zien, had het middenveld de controle en gaf de defensie geen krimp. Een mooie opsteker voor Blauw Geel maar ook een overwinning die nodig was zeker gezien de verdere uitslagen van deze competitie ronde want onderin kwamen velen tot punt gewin. Complimenten ook aan het arbitrale trio dat het duel uitstekend leidde en het zelfs zonder kaarten af kon in dit sportieve duel.

Volgend weekend geen verplichtingen voor Blauw Geel. De week daarop volgt de derby in Rosmalen tegen OJC. OJC dat zijn spion vandaag ik Veghel had en zelf in Tiel van het sterke TEC verloor met 2-0. In middels hebben de Rood/zwarten de rode lantaarn in de handen geduwd gekregen en is er voor hen alles aangelegen om weer eens tot winst te komen. Wat zou voor hen mooier zijn dan winst in eigen huis op Blauw Geel?! Zeker ook omdat de laatste winst in eigen huis dateert 8 september op HBS (5-0). Aan Blauw Geel de taak niets te onderschatten tegen OJC waarbij hopelijk kan worden aangeknoopt aan het spel van deze middag. Dan is er ook punten winst in Rosmalen mogelijk……

Doel: Sebastiaan de Schouwer,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk (86e min. Yevghenny Marcelli), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman (81e min. Koen van der Zanden),   Danny Verbakel (64e min. Joey Hellstern),

Scheidsrechter: Dhr. R. de Cock

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J.P. Been en Dhr. T. Heuvelmans