1 november 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 1 november 2018 • 9:09 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Ook zo’n last gehad van het uur tijdsverschil? Nou aan deze kant is die jetlag verwerkt. We zijn wat later maar dat had allemaal zijn reden. De corners is ook niet aan tijd of afspraken gebonden dat even gesteld. Maar nu weer met heel veel liefde gebracht. Zondag de clash met Goes dat een bere goed team heeft. Staan als promovendus tweede dat is wel heel opvallend. En wij maar denken dat die Zeeuwen alleen maar Mosselen vangen en de dijken verzwaren. Blauw Geel speelt in ieder geval zonder Brahim Zaari die rood kreeg bij Quick’20. Mooie kans voor Sebastiaan om zijn kandidatuur te stellen als beoogde opvolger voor de stoppende Brahim einde seizoen.

Door: Peter Kuijpers

Geloofsovertuiging
Las deze week de column van Dirk Jan van der Zee, voorzitter amateurvoetbal van de KNVB. De moeite waard om te lezen. Hij bindt de bel aan bij het zondagvoetbal. Een paar punten uit zijn column wellicht interessant om hem helemaal te lezen.
1-We laten alles bij het oude, met de kans dat het zondagvoetbal zal uitsterven.
2-We mengen het voetbal op zaterdag en zondag tot één nieuwe competitie waarbij we rekening houden met verenigingen die vanuit hun geloofsovertuiging niet op zondag mogen spelen.
3-Veel meer nadruk op regionaal indelen, waardoor er minder hoeft te worden gereisd
Denk daar maar eens over na waar hij verder pleit voor vier speeldagen “Met inachtneming van geloofsovertuiging” tja..daar kun je een boom over opzetten.

Krokodillentranen
Deze week een leuk artikel gemaakt op kliksport met Claus Foederer die samen met voormalig Erp-coach André Cornelissen die een dag of tien naar Kenia gaan om daar lokale voetbaltrainers wat bij te spijkeren over voetbaltrainingen en organisatie. Ze vertrekken komende zondag. Zag een noodkreet van Kozakken Boys waar onder anderen IJsselmeervogels behoorlijk aan het winkelen is voor spelers. Onder het motto als je maar netjes naar de dominee gaat mag alles balen ze wel in Werkendam. Maar ja ook wel een beetje krokodillentranen als je zelf niet anders doet of deed. Zal het er eens over hebben met mijn visboer uit Spakenburg. Hij is supporter van de ‘Rooien’ en dus realiseer ik mij dat ik met mijn vaste bestelling van een kibbeling (400 gram met saus) en een grote lekkerbek zijn IJsselmeervogeltjes aan het faciliteren ben.

Meierijstad
Deze week een klein relletje met het faillissement van Oranje-Zwart waar alle spelers zich (met toestemming KNVB) lieten overschrijven naar HVV Helmond (nog nul punten). Dat vonden ze in de klasse van Boerdonk, VOW en Keldonk niet zo leuk dus Meierijstad zette de hakken in het zand en gingen in protest. Dit verhaal zal ongetwijfeld nog wel een vervolg krijgen. Over faillissementen gesproken sva Papendorp kapte ermee wat natuurlijk al maanden lang voorspelbaar was. Dit houdt wel in dat die klasse met zestien clubs met één club minder verder moet. En de stand moet worden veranderd. Bijkomend probleem is dat Gemert de 13-0 zege zich door de neus geboord ziet. En dat allemaal met het aflopen van de periode komende zondag. Gemert speelt dan uit naar UDI’19. Heel ingewikkeld allemaal en het is wachten wat Zeist hier mee gaat doen.

Burgemeester

O ja op zaterdag 10 november allemaal het nette pak aan en haren gekamd want niemand minder dan burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad komt op bezoek. We zullen hem eens vragen of hij ooit in zijn geboortedorp Gemert heeft gevoetbald. En dan de eerste trainer die zijn congé kreeg voor de kerstboom is opgetuigd in deze regio zich heeft zich gemeld . Het is Mari van de Haterd uit Uden die bij Mariahout aan de kant werd gezet. Van de Haterd was meestal werkzaam in de regio Eindoven en later Handel en nu Mariahout dus. Tot slot voor alle PSV supporters een grote teleurstelling na het verlies tegen RKC waar notabene ook veel Blauw Geel’38 jeugdspelers aan mochten schuiven. Dikke bult eigen schuld om zo hautain om te gaan met een bekerduel. Feyenoord flikte het Gemert ook al door met een B-garnituur te komen en PSV had ook al lak aan Excelsior Maassluis. RKC met voormalig Blauw Geel’38 trainer (daar hulptrainer) Erwin van Breugel won in Eindhoven en dat is een prima afstraffing. Nog even voor de duidelijkheid ik sta daar neutraal in en heb geen supportersgevoel voor welke betaalde club ook. Oftewel ik heb ze allemaal even lief.

Blauw Geel’38-2 wint met 4-2 van ZSV
Een leuke zege van de Blauw Geel’38 reserves. Een sterk begin met twee fraaie treffers van Timo. Echt twee snoepjes. De eerste op een aangeef van Martijn die weer schorsingsvrij was en bij twee aan mocht schuiven. De tweede assist was van Paulo en die mocht er ook zijn. Na rust kakte het tweede wat in maar toch werd het door Martijn 3-0. ZSV kwam op 1-3 en 2-3 en kwamen er zweetdruppels op de gelaatjes van Youssef, Lionel en Koen. Gelukkig was er Terry die de druppels weg kwam deppen met zijn doelpunt naar 4-2. Prima zege mannen leuk en goed voor het moraal. Zondag gaat de reis naar Gemert-2 die veertig jaar eerste of tweede worden of daar dicht in de buurt komen. Gewoon lekker voetballen wie weet wat er mogelijk is op het mooie Molenbroek.

Blauw Geel’38 vrouwen verliezen ruim van Keldonk met 4-1
Zonder het spitsenduo Noortje en Kyhra was dat aanvallend een hele aderlating voor het eerste vrouwenteam van Blauw Geel’38. Toch was de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd. Keldonk kwam met 1-0 voor, maar ook de vrouwen van Blauw Geel kregen twee honderd procent kansen. In de tweede helft was het binnen één minuut 2-0 voor Keldonk. Iris bracht tien minuten later de stand op 2-1. Even was er de hoop op een goed resultaat. Maar twee goed uitgevoerde counters zorgden uiteindelijk toch voor een terechte 4-1 nederlaag. Zondag komt nummer laatste Venhorst naar Veghel en dienen dus de punten op het Prins Willem Alexander Sportpark te blijven.

JO 19-1 wint knap bij medekoploper AWC 0-1
Zonder Martijn en Thomas beiden geschorst en de geblesseerde Stef was het Blauw Geel’38 dat via Ben op voorsprong kwam. AWC kreeg al snel rood wegens grof spel, maar ook Lars kreeg rood wegens grof taalgebruik. De verdediging stond goed en gaf niets weg. Drie punten gingen mee naar Veghel. Zaterdag is er alweer een confrontatie voor Blauw Geel’38 met een ploeg uit Arnhem. In dit geval VDZ dat nog maar vier punten in het bezit heeft. Adel verplicht heren drie punten moet de doelstelling zijn. Blauw Geel’38 is, met één wedstrijd minder, samen met TOP koploper in deze vierde divisie.

JO 17- ruim langs het bezoekende Schijndel
Het klinkt wat vreemd wellicht maar de 2-0 (Halil en Talip) voorsprong na een half uur was eigenlijk wat overtrokken. Schijndel was zeker niet minder en kwam vlak voor rust op 2-1. Na rust waar Niels geblesseerd achterbleef liep een beter voetballend Blauw Geel’38 via Frits, Halil met zijn tweede en Marco uit naar een verdiende 5-1 zege. Zaterdag wordt er gespeeld bij Sarto in Tilburg dat tweede staat achter OJC Rosmalen dat met vier punten voorsprong op de concurrentie leider is in deze derde divisie C. Datzelfde OJC dat afgelopen zaterdag UNA klopte met 2-0! Kom op JO 17 verras ons eens met een klinkende zege in Tilburg.

JO 15- verliest met klein verschil van DTS uit Ede
Een kleine 1-0 nederlaag die voor hetzelfde geld andersom uit had kunnen vallen wist trainer Noimin te melden. Tegenstander DTS scoorde meteen na rust en daar bleef het bij. Zaterdag komt Bennekom naar Veghel. Bennekom staat vijfde met twee punten meer dan Blauw Geel’38. Winst kan zo weer een sprong naar het linker rijtje betekenen.

JO 13-1 klopt Union met half dozijn goals
Met maar liefst zes goals voor en nul tegen werd Union uit Malden verslagen. De ruststand in Veghel was al 3-0 voor Blauw Geel’38 om uiteindelijk met 6-0 te eindigen. Knap uitgespeeld en de nul gehouden. Floris en Joris (2x) en Sander en Quint waren de schutters. Zaterdag liggen er weer kansen op Parkzicht in Uden waar UDI’19 de tegenstander is. Tegen dit soort teams moeten de punten gehaald worden. UDI’19 heeft één puntje meer dan Blauw Geel’38 dus bij winst schuiven we weer dicht tegen de BVO top-3 aan. Lekker toch!

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO