8 september 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 8 september 2020 • 15:39 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een booming start had ons vaandelteam zondag in het verre Heemskerk. Zelf stond de Corner op de Vonders in Zijtaart bij de bekerwedstrijd VOW – EGS’20. Twee ringeltjes een whatsapp van Freek met bericht dat de stand bij ADO’20 0-2 in het voordeel van Blauw Geel’38 was. Verhip ja die zijn om 14.00 uur al begonnen. Meteen na rust 0-3 dus de het laatste kwartier niet gekeken. Oef dan toch nog 2-3 maar wel drie punten. Keurig dat schept vertrouwen in de ouverture van de competitie. Maar ook O-23 startte het seizoen prima met een 4-1 zege op Nuenen.

Door: Peter Kuijpers

Max Verkuijl was de herintreder na zijn blessure. Danny Verbakel vulde het vacuüm op van de niet fitte Koen van der Zanden. Voor het overige geen wijzingen in het team in vergelijk met FC Lisse. Op de matige kunstgrasmat kwam Blauw Geel’38 na een half uur aan de leiding door een doelpunt van Jay van Boxtel, die een prima voorzet van Ben van den Nieuwenhof tot doelpunt wist te verwerken. Kort daarna werd hij onderuit gelopen binnen de zestien waarna scheidsrechter Wiersma de bal op de penaltystip deponeerde. Danny Verbakel kan je dan om een boodschap sturen en bepaalde de ruststand op 0-2. Na rust met een ongewijzigd team al snel de 3-0 van opnieuw Verbakel. Een schoonheid van een treffer volgens de kenners. De afloop is inmiddels bekend. Even een dip en wat slordigheden lieten ADO’20 terugkomen. Verder als 2-3  liet Blauw Geel het niet komen en was de eerste driepunter een feit. Zondag komt Hoogland dat thuis maar nipt verloor van kampioenskandidaat O.S.S.’20.

Blauw Geel’38/Jumbo: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Max Verkuijl, Sjaak Egmond, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Danny Verbakel (90. Hadi Barglan), Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof (89.Martijn van Kessel).

Blauw Geel’38 O-23  –  Nuenen O-23 4-1
Een leuke en hoopgevende start van de competitie. Toch kwam blauw Geel’38 eerst achter uit een niet goed verwerkte corner. Nog voor rust werd het gelijk door Ben van den Nieuwhof die ook zaterdag in de basis stond. Trainer Youssef: “Na rust namen we wat meer het initiatief en kregen kansen die beter werden benut.” Het was Hadi Barglan die opstond en zijn team bij de hand nam. Hij was ook de maker van 2-1 en 3-1 waarvan één van grote schoonheid volgens Youssef. Het slotakkoord was voor invaller Mert Demir. Prima start volgende week zaterdag wacht Dongen op Sportpark De Biezen om 14.30 uur.

Blauw Geel’38 JO 19-1 door in de beker
Door een 5-3 overwinning op Brandevoort heeft JO 19-1 zich definitief geplaatste voor afvalronden van de districtsbeker. Een wedstrijd waar Halil opende naar 1-0, maar de sterke spits van de bezoekers prikte de gelijkmaker binnen en later de 1-2 voorsprong. Gelukkig viel voor rust door Marco nog de gelijkmaker en zelf de 3-2 voorsprong. Na rust bleef Blauw Geel’38 de bovenliggende partij. Ayoub leek Blauw Geel’38 definitief in veilige haven te schieten naar 4-2, maar opnieuw was het Brandevoort dat het verschil terugbracht naar één doelpunt: 4-3. Het laatste woord was voor Halil die uiteindelijk de 5-3 eindstand voor zijn rekening nam. Zaterdag speelt JO 19-1 thuis tegen Mierlo Hout.