13 september 2020  GOED VERVOLG IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 13 september 2020 • 21:39 • NieuwsClubnieuws

GOED VERVOLG IN EIGEN HUIS

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  –  vv Hoogland  (1-1)  5-1.   Werd vorige week zondag in Heemskerk gewonnen, vandaag wilde men natuurlijk die overwinning een goed vervolg geven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het was zomers warm deze zondag de 13e september op het Prins Willem Alexander sportpark en dat zou van invloed zijn op de wedstrijd. Op bezoek vv Hoogland uit het gelijknamige dorp, maar sinds 1974 onderdeel van de gemeente  Amersfoort. De bezoekers wonnen vorig seizoen met 3-5 in Veghel maar de revanche van Blauw Geel in Hoogland was in maart dit jaar genadeloos: 1-8. Afgelopen zondag had Hoogland slechts met 0-1 verloren van de gedoodverfde kampioen OSS’20 en dat men een zwaar gehavend team want trainer Versluis kent nogal wat blessure gevallen. Blauw Geel won in Heemskerk met 2-3, zaak om nu in eigen huis Hoogland niet te onderschatten en de punten in eigen huis te houden. Trainer Niels v Casteren kon vandaag geen beroep doen op Tim Rerimassie en Ymanuel Hurkmans a.g.v. blessures, Jari Koenraat en Koen van der zanden namen weer plaats op de bank. De trainer koos voor het winnende team van afgelopen week en dus geen wijzigingen in de basisopstelling.

Het duel begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een oud bestuurslid van vv Hoogland. Blauw Geel mocht daarna de aftrap verrichten en maakt meteen de intenties duidelijk: aanvallen. Het is de 7e minuut als het aanvallen al wordt beloond. Net als vorige week kwam het openingsdoelpunt op naam van Jay van Boxtel. Met een harde uithaal deed hij de bal in de uiterste hoek binnen belanden: 1-0. Een mooie opsteker want de gasten moeste nu ook zelf gaan komen. Het eerst kwartier was duidelijk voor Blauw Geel, Hoogland kwam daarna iets beter in de wedstrijd. In de 18e minuut krijgt het DE kans op een gelijkmaker. Het is Frank Heus die in bal bezit komt zonder een verdediger in de buurt en hij kan dan ook alleen op doelman Jordy Zielschot af. De Blauw Geel doelman komt goed uit en verkleind het doel en mede daardoor schiet de Hooglander de bal naast het lege doel. Wat rest is slechts een corner maar het was een duidelijke waarschuwing namens Hoogland voor Blauw Geel. Slechts zes minuten later komen de gasten weer dreigend opzetten maar het gebrek aan secure passing zorgt er voor dat er van een afronding op doel geen sprake komt.

In de 27e minuut dan twee riantere kansen voor Blauw Geel. Eerst een mooie pass van ben vanden Nieuwenhof op Danny Verbakel die vervolgens goed aflegt op Sander Egmond. Zijn inzet gaat naast. Daarna komt Blauw Geel weer snel in balbezit en legt Ben van de Nieuwenhof de bal panklaar voor wederom Sander Egmond. Alleen voor de Hoogland doelman tikt hij de bal weer naast. Het is daarna mede door de warmte dat beide ploegen geruime tijd tot iets constructiefs komen. In de 37e minuut wordt Hoogland weer onder druk gezet en de ploeg wankelt. Een minuut later werken ze bijna vrijwillig mee want een verdediger raakt rand 16 meter de bal klungelig kwijt aan Ben van de Nieuwenhof die direct druk zette. Vervolgens krijgt Danny Verbakel twee grote mogelijkheden om de score op te voeren maar de kersverse papa laat de bal tot twee keer toe op een tegenstander eindigen. Twee minuten later twee vrije trappen in dezelfde minuut. De eerste keer maakt een verdediger hands in de muur waardoor de tweede vrijetrap op de rand van het beruchte strafschopgebied genomen mag worden. Tom Dekkers neemt ook deze vrije trap maar ziet de bal door de Hoogland doelman worden gekeerd. De verraste Sander Egmond ziet de bal aan zich voorbij gaan zodat een intikker uit blijft. Tja, en als je dan de mogelijkheden zelf niet benut……  Het is in blessuretijd van de eerste helft als Bas Wobbes de bal vanaf de flank komend de bal snoeihard in de verre hoek binnen schiet: 1-1. Een pijnlijke gelijkmaker op een wel heel ongelegen moment want direct na de aftrap van Blauw Geel fluit de goed leidende scheidsrechter Aafouallah voor de rust.

Na de thee komt de het eerste schot op doel van Hoogland. Lex Hienekamp ziet zijn inzet op de vuisten van doelman Jordi Zielschot belanden. Een minuutje later een kopbal van Danny Verbakel maar die raakt de bal niet voldoende en gaat dan ook naast het doel. In de 49e minuut komt Blauw Geel opnieuw op voorsprong. Het is Niels Wouters die in eerst instantie de inzet geblokkeerd ziet worden als de bal opnieuw voor zijn voeten komt schiet hij de bal wel binnen: 2-1. Direct na de aftrap verspeeld Hoogland de bal en het is nog steeds de 49e minuut als Danny Verbakel in kansrijke positie voor de doelman kan opduiken. Zijn inzet weet de doelman met zijn voeten te keren. In de 58e minuut een inzet van Niels Wouters die door de Hoogland doelman wordt gelost, geen Blauw Geler in de buurt om die bal te raken. In de 61e minuut een vrije trap van Hoogland maar Jordi Zielschot plukt in tweede instantie de bal uit de lucht. Danny Verbakel krijgt in de 63e minuut weer een kans maar de bal wordt van richting veranderd en verdwijnt over het doel, de corner levert niets op. Hoogland komt niet verder dan een afstandspoging. In de 73e minuut een snel en slim genomen vrije trap van Danny Verbakel op Sander Egmond. Hij kan de hoge bal met zijn hoofd verlengen maar een reflex van de uitgekomen doelman voorkomt een derde Blauw Geel doelpunt. Dat 3e doelpunt komt er dan toch twee minuten later. Hoogland verdedigd wel erg kinderlijk uit en de net ingevallen Jari Koenraat komt in balbezit. Hij omzeilt wat verdedigers en schiet vervolgens de bal binnen: 3-1. Een minuutje later nog een Hooglandse stuiptrekking maar de inzet gaat naast. In de 81e minuut weer een vloeiende Blauw Geel aanval via Danny Verbakel komt de bal bij Lars Loermans. Hij geeft een bal op maat voor Niels Wouters maar zijn bal gaat recht in de handen van de Hooglandse doelman. In de 85e minuut moet Jordy Zielschot nog handelend optreden. Hij bokst een schot tot corner. In de 88e minuut verhoogt Blauw Geel opnieuw de score. Jari Koenraat tekent zijn tweede en blauw Geels vierde aan: 4-1. Het wordt nog erger voor het moegestreden Hoogland want in de slot minuut scoort de ingevallen Koen van der Zanden ook nog de 5-1 nadat hij zelf een slecht bal van Hoogland heeft onderschept. Het half dozijn haalt Blauw Geel net niet. In blessuretijd een mooie diepte pass op Koen van der Zanden die de uitlopen doelman omzeilt en de bal in het lege doel schiet. Een vlagsignaal voor buitenspel is de spelbreker maar aan de reactie van het publiek achter de assistent scheidsrechter was er zeker geen sprake van buitenspel.

Blauw Geel wint zeker niet onverdiend en had zeker ook last van de hitte, wat natuurlijk ook gold voor de gasten. Het maakt het zichzelf moeilijk door voor rust al niet voldoende afstand te nemen. Dan valt zo’n gelijkmaker en is het maar de vraag hoe een tweede helft gaat lopen. Gelukkig liep die goed. Een heel goed vervolg dus op de winst van vorige week.

Volgende week een verre uitwedstrijd. In Twente, Haaksbergen om precies te zijn, is dan HSC’21 gastheer voor Blauw Geel. Vorig seizoen geen editie van die wedstrijd a.g.v. het afgebroken seizoen, de twee seizoenen daarvoor was er winst maar dat is geen garantie voor komende editie. HSC’21 verloor de seizoen opening in eigen huis met 0-2 van Dongen en was dit weekend niet opgewassen in Oss tegen OSS’20. HSC’21 verloor ook nu met twee doelpunten verschil: 2-0. Nul punten uit twee wedstrijden dus reken maar dat ze gebrand zullen zijn op die eerste punten, in eigen huis en in dit seizoen. Blauw Geel moge gewaarschuwd zijn….

Danny Verbakel stond “gewoon” in de basis en dat mag best knap genoemd worden want hij was gisteren voor de tweede keer vader geworden. Na een zoontje nu een dochtertje: Sira. Jari Koenraat was er vorig weekend niet bij omdat hij vader was geworden. Het is voor hem een zoontje: Ive.

Geniet ervan en Beide natuurlijk van Harte Gefeliciteerd namens de gehele Blauw Geel Familie

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Max Verkuijl,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Sander Egmond,  Lars Loermans,

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Niels Wouters (86e min. Koen van der Zanden), Ben van den Nieuwenhof (67e min. Jari Koenraat),

Scheidsrechter: Dhr. J. Aafouallah

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. L. de Koning en Dhr. M. Pelgrom

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  45e min. Danny Verbakel