7 september 2020  STERKE COMPETITIESTART IN HEEMSKERK

Geplaatst op 7 september 2020 • 5:48 • NieuwsClubnieuws

STERKE COMPETITIESTART IN HEEMSKERK

A.D.O.’20  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2)  2-3 .  Zondag 6 september, een nieuw competitievoetbalseizoen is gestart. Blauw Geel moest naar Noord Holland, om precies te zijn Heemskerk, voor een duel op sportpark De Vlotter, de thuishaven van ADO’20. De geschiedenis van vorig seizoen is bekend en beide opponenten kruisten vorig seizoen slechts een keer de degens en wel in Heemskerk. Het duel eindigde in een 2-2. Dat was eenzelfde resultaat als het seizoen ervoor. Het seizoen daarvoor werd er met 4-2 verloren. Het zoet der overwinning was dus nog nooit geproefd in Heemskerk. Beide ploegen hebben een gedaante wisseling ondergaan en de Super Ezels hebben ook een nieuwe trainer. Vorig weekend was er bekervoetbal voor beide in de eerste voorronde van de KNVB beker. Beide werden teleurstellend uitgeschakeld: Blauw Geel  verloor met 3-0 in Lisse van de plaatselijke zaterdag derde divisionist de FC, ADO’20 verloor in Leusden van eerste klasser RODA’46 na verlenging (1-1) en penalty’s. Zaak voor beide ploegen om die teleurstelling weg te spoelen middels een overwinning voor de competitie…… Trainer Niels v Casteren kon vandaag nog geen beroep doen op Tim Rerimassie, Jari Koenraad was afwezig omdat zijn partner is bevallen (Proficiat), Koen van der Zanden en Ymanuel Hurkmans waren geblesseerd.

ADO’20 begon overrompelend en doelman Jordi Zielschot moest in de eerste minuut al vol aan de bak. Hij kon een afstandspoging met zijn vingertoppen via de lat tot corner werken. Uit de corner deed Luc Schuffelen de bal tegen de onderkant van de lat belanden maar ging de bal niet over de doellijn en de rebound ging net naast. De ADO aanhang ging er eens goed voor zitten, de Veghelse aanhang zat al met samen geknepen billen….  Het was pas de achtste minuut en Raymond de Waard kreeg de bal met een gelukje mee maar speelde gelukkig voor Blauw Geel de bal iets te ver voor hem uit waardoor hij zelf een enorme kans om zeep helpt. Dee eerste echte dreiging van Blauw Geel was een minuutje later en het leverde een corner op. Na een kwartier kwam het in wit gestoken Blauw Geel beter in het spel en was de eerste ADO’20 storm geluwd. Toch in de 17e minuut weer een kansje voor de gastheren maar uit de corner ging de omhaal van Jan Willem Tesselaar over het Veghelse doel. Het is de 21e minuut als de toeschouwers Blauw Geel’s eerste honderd procent kans zien. Danny Verbakel wordt per ongeluk de bal in de voeten gespeeld en kan quasi alleen op het ADO doel af. Doelman Bjorn Haggerty verkleind prima zijn doel en Danny Verbakel schiet de bal naast het lege doel. Drie minuten later een mooie pass van Danny Verbakel op Ben van den Nieuwenhof maar een verdediger voorkomt erger ten koste van een corner. In de 30e minuut moet doelman Haggerty handelend optreden en brengt hij redding in de korte hoek op een inzet van Danny Verbakel. Het is de 32e minuut als de score in dit duel wordt geopend. Een goede Blauw Geel aanval waarbij uiteindelijk Lars Loermans vanaf de linkerflank voorzet en verdediger Jay van Boxtel als een duveltje uit een doosje voor iedereen komt en de bal binnen tikt: 0-1. Vijf minuten later mag Blauw Geel de voorsprong vergroten en is er weer een belangrijke rol voor Jay van Boxtel weggelegd. De flankverdediger is weer goed mee opgekomen en wordt binnen de beruchte lijnen door zijn collega Ervin Codfried onreglementair ten val gebracht. Scheidsrechter Wiersma wijst direct naar de stip en Danny Verbakel schiet vervolgens de bal feilloos binnen: 0-2. Deze stand graag vasthouden tot de rust en dat lukt. Mede ook omdat ADO’20 uit een vrije trap wel gevaarlijk is maar Jan Willem Tesselaar de bal net naast schiet.

Na de thee verwacht iedereen weer een furieus openende thuisclub op jacht naar de aansluitingstreffer. ADO’20 dwingt ook wat corners af maar meer dan en zachte inzet recht in de handen van doelman Jordy Zielschot is er niet te bewonderen. Ook uit een vrije trap (51e min) komt de thuisclub niet tot scoren omdat nu Max Verkuijl de bal tot corner kan werken.In de 52e minuut een hele mooie pass van Niels Wouters op Lars Loermans. Hij speelt de verdediger uit maar stuit de doelman Haggerty en dan rest slechts een corner. In de 55e minuut wordt een vrije trap voor Blauw Geel slim en snel genomen en kan Danny Verbakel op het ADO doel af. Helaas schiet hij de bal snoeihard bovenin de winkelhaak. In de 61e minuut dreiging van ADO´20 maar Jordy Zielschot kan de voorzet net genoeg van richting veranderen en de Blauw Geel defensie doet vervolgens de rest. In de 64e minuut lijkt het duel vroegtijdig te worden beslist. Ben van den Nieuwenhof komt halverwege het veld in balbezit  om vervolgens met een pracht pass de bal te bezorgen bij Danny Verbakel. Danny neemt mooi aan om vervolgens met een harde uithaal de bal in de verre hoek binnen te schieten: 0-3. ADO’20 lijkt geslagen ondanks verwoede pogingen om de eer te redden. In de 79e minuut zorgt Jordy Zielschot voor een corner en niets lijkt op een spannend slot. Tot in de 80e minuut Sjaak Egmond met een ongelukkige actie Raymond de Waard in het zestienmeter gebied ten val brengt. Ook nu is de leidsman resoluut en Nick Zeijlmans laat Jordy Zielschot kansloos: 1-3. Als in de 83e minuut dan Sander Egmond een mooie gelegenheid onbenut lat en de bal naast het doel verdwijnt  en een minuutje later Raymond de Waard een voorzet van Sead Mazreku bij de tweede paal kan binnen tikken: 2-3, wordt het opeens nog onaangenaam spannend voor de Blauw Gelen. Even lijkt de ploeg de weg kwijt en lijkt er sprake van paniek en dringt ADO’20 met hun opportunistische aanpak Blauw Geel compleet terug. Gelukkig wordt er niet meer gescoord en proeft Blauw Geel het zoet van een (eerste) overwinning in Heemskerk.

Een hele mooie competitiestart van jaargang 2020-2021. Goede opsteker voor de ploeg die nog groeiende is. De nieuwelingen binnen het team hadden een belangrijk aandeel in de overwinning waarbij ook de oud gedienden zich niet onbetuigd lieten. Kortom een hele mooi teamprestatie!!!

Volgende week “seizoen opening” voor eigen publiek. Op bezoek komt dan vv Hoogland.

Vorig seizoen werd thuis een smadelijke 3-5 nederlaag geleden en dus heeft Blauw Geel iets goed te maken. Daar stond toen tegenover dat uit in Hoogland met liefst 1-8 revanche werd genomen voor die thuis nederlaag. Dus Hoogland zal ook het idee hebben iets goed te moeten maken. Na die eclatante overwinning was het einde seizoen, Hoogland hoefde niet te degraderen, Blauw Geel stond 8e.

Hoogland speelde dit weekend thuis tegen kampioenskandidaat nummer 1, OSS’20, en verloor in eigen huis tegen de huizenhoge favoriet slechts met 0-1. Blauw Geel is dus gewaarschuwd…..

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Max Verkuijl,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Sander Egmond,  Lars Loermans,

Voorhoede:  Danny Verbakel (90+2e min. Hadi Barghlan),  Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof (89e min. Martijn van Kessel),

Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Wolfkamp en Dhr. L. van der Brugge

Kaarten:  Geel:

A.D.O.’20:  13e min. Jan Willem Tesselaar,  72e min. Sem Kroon,  75e min. Nick Zeijlmans