17 november 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 17 november 2021 • 15:58 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Opnieuw ging ons vaandelteam in de dying-seconds van de wedstrijd onderuit. In dit geval was het Hoogland dat de gelukkigste was. Heel jammer lees het verslag van Antoine van der Cammen op deze site en natuurlijk de foto’s van de jarige Gerard Beekmans. Een necro voor Pieter de Vissers die een periode prima medische dingen deed voor onze club. De leuke bekerclash van Zaterdag-2 en de zevenklapper van JO 13-1. We gaan nemen ze allemaal met u door.

Door: Peter Kuijpers

Verliezen is nooit leuk en geef het toe: we poneren hier een knoert van een cliché. Je weet als pseudo journalist dat je trainers en spelers wat makkelijker voor je schrijfblok, camera of microfoon krijgt na een overwinning dan na een zeperd van een nederlaag. Niets is meer menselijk als dit beschreven fenomeen. Heb het te doen voor verslaggevers van de diverse omroepen die Louis van Gaal moesten interviewen na de 2-2 uit bij Montenegro. Dan zou je het liever over waterkokers of cupcakes hebben als een boom over de wedstrijd opzetten. In het amateurvoetbal is dat niet anders. Mocht ooit John de Wolf interviewen nadat hij was uitgeschakeld door ons vaandelteam in Veghel met Spakenburg. Het was een heel andere John als die we kenden van ‘Dancing with the Stars’ of in al die Ster-commercials. Weliswaar met een Januskop, maar hij deed het wel, dus bewondering daarvoor. Deze corner kan zich levendig voorstellen dat Niels van Casteren daar ook enorm van baalt en hij niet alleen. Maar kreeg keurig een analyse van hem hoezeer hij er ook de pee in had zondag. Niets is meer menselijk. Nu we het er toch over hebben, hoe vaak is het zijn team nu al niet overkomen? Snel vergeten en vooral geen paniek. Voor je het weet parkeert JOS Watergraafsmeer de bus op het Prins Willem Alexander Sportpark. Voorlopig drie weken zonder publiek en dan maar hopen op beter. Het coronavirus heerst en daar zullen we zo goed als het kan mee moeten dealen. Dinsdagavond ging mijn Nederlandse hart weer sneller kloppen na plaatsing van Oranje voor Qatar. Dan slaap je toch weer met een grote glimlach in.

In memoriam Fysiotherapeut Pieter de Visser †
Totaal onverwachts kwam dit bericht tot ons. Pieter was ruim 42 jaar werkzaam als Fysio in Veghel. De laatste jaren maakte hij zich bekwaam in de behandelmethode Dry Needling. Een techniek die zijn oorsprong vond in het verre Oosten. Pieter verleende als fysiotherapeut geruime tijd hand en spandiensten voor de medische dienst van onze club. Hij was een aardige en kundige collega waarbij zijn eigen humor nooit ontbrak. Op donderdag 4 november overleed hij. Rust zacht Pieter.

Jeugdvoetbal
De standaardteams waren vrij afgelopen weekend met uitzondering van JO 13-1 dat het nog puntloze SV Venray geen schijn van kans gaf. Met een echte ouderwetse 7-0 zevenklapper gingen de Noord-Limburgers onderuit in Veghel De mannen van Nicky en Jari spelen komende zaterdag thuis tegen JEKA uit Bavel. JO 15 speelt komende zaterdag om 12.30 uur uit bij SV TOP in Oss. De Ossenaren staan twee plaatsen hoger dan JO 15. Vrij was ook JO 17 dat laatste staat. Zaterdag gaat de reis naar Baronie in Breda. De ‘Baronnen’ staan op plek drie. Gaan we verrassen? Zaterdag komt Gemert naar het Prins Willem Alexander Sportpark. We hebben het over JO 19-1 dat eveneens een vrije zaterdag had. Gemert staat tweede achter het epische Kloetingen dat nog ongeslagen de standenlijst aanvoert. Mooi duel om de fikse nederlaag in Kloetingen weg te spoelen. Voor het moraal en de emotionele waarde van winst op bijvoorbeeld UDI’19 of Gemert zou je zes, in plaats van drie punten moeten krijgen. Maar nu chargeren we. Tot slot MO 17  die gaan na een vrij weekend pas op zaterdag 27 november weer spelen. De tegenstander is dan UDI’19.

Seniorenvoetbal
Bij zaterdagteam-2 lijken er een paar zandkorreltjes in de radertjes van de altijd zo soepel lopende machine te zitten. Overwinningen, die het team als garnalen aan een spies reeg, lijken al weken niet meer zo vanzelfsprekend. Het team staat momenteel vierde achter de koplopers Nivo Sparta-2 en Achilles Veen-2. LRC staat daar nog net boven. Dinsdag lieten ze zich weer van de goede kant zien. In Empel bekerde zich het team van Lionel naar de volgende ronde. Na een 2-0 achterstand werd het in de laatste vijf minuten 2-2 (wat een scenario!) In de pingelserie die volgde werd keeper ‘Rafke’ de grote held. Zaterdag werd er nog een 3-3 gelijkspel behaald tegen Alblasserdam. Komende zaterdag treft Zaterdag-2 de andere club uit Alblasserdam: De Alblas en wederom is de plaats van handeling het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel.

Venray JO-23
Blauw Geel’38 zaterdag 3 won thuis van SV BLC 4 met 3-2. Ze staan knap vierde achter koploper Berghem Sport-2. Zaterdag speelt Zaterdag-3 uit op De Rusheuvel bij O.S.S.’20-2. JO 23 behaalde wéér een gelijkspel ditmaal bij het sterke Kozakken Boys JO 23. Het werd 3-3 en Blauw Geel’38 staat nu op de zesde plek. Zaterdag is de plaats van handeling Sportpark De Wieen waar Venray JO 23 wacht. Wellicht sinds lange tijd weer eens een driepunter mannen? We gaan het zien.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO