21 november 2021  HISTORISCHE WINST OP J.O.S. WATERGRAAFSMEER

Geplaatst op 21 november 2021 • 17:37 • NieuwsClubnieuws

HISTORISCHE WINST OP J.O.S. WATERGRAAFSMEER

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  J.O.S. Watergraafsmeer (2-1) 3-1. Blauw Geel jojoot wat af dit seizoen met de uitslagen en heeft na de nederlaag van afgelopen week weer een overwinning nodig om aan die uitslagen reeks vol te houden. Zou het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer daar een goede tegenstander voor zijn? Ongetwijfeld komen zij met andere bedoelingen naar Veghel want ook zij laten een wisselvallige prestatiecurve zien. Deze zondag 21 november, de tweede zondag zonder publiek, voor het eerst een ontmoeting tussen beide clubs en beiden willen de nederlaag van afgelopen weekend weg spoelen. Blauw Geel verloor geheel onnodig in Hoogland, JOS W. verloor in eigen huis met 1-3 van ADO’20. De Amsterdammers staan met drie punten meer nog wat hoger en dus zou bij winst in eigen huis Blauw Geel op gelijke hoogte komen. Zo wisselvallig als de prestaties van beide was vandaag het weer waarbij het zonnetje afwisselde met regen buitjes. Maar verder prima voetbal weer. Trainer Niels v Casteren stelde vandaag Ben van den Nieuwenhof weer op in de basis na zijn twee weken schorsing. Danny Verbakel nam daardoor weer plaats op de bank en verder de vertrouwde namen.

De gasten, vandaag in een geheel rood tenue, mochten de aftrap verrichten. Eigenlijk zou zo later blijken het enigste vermeldenswaardige voor de eerste tien minuten. Niet dat er veel te vermelden valt namens de thuisclub. In de 5e minuut een goede voorzet van de opgekomen Jay van Boxtel die door JOS W tot corner verwerkt moet worden. Die corner levert niets op en dat geldt ook voor de corners 2,3 en 4 die Blauw Geel krijgt binnen de tien minuten. De eerste corner voor JOS W valt te noteren in de 11e minuut na een vrije trap maar ook die levert de gasten niets op. In de 17e minuut wordt dan de score geopend. Robin Voets geeft de bal goed mee op de snelle Vince Duits. Hij besluit om niet zelf op doel te schieten maar de bal breed te leggen waarbij Niels Wouters de bal net achter hem krijgt maar wel lijkt verder te verlengen op de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof. Hij houdt het hoofd koel en het overzicht en schiet de bal binnen: 1-0. Blauw Geel controleert maar wordt in de 28e minuut toch bijna verrast. Raven Bergwijn zet goed door op de flank en bij de achterlijn maar ziet ook dat zijn inzet in de korte hoek nog net door Blauw Geel verwerkt kan worden waar door de bal in het zijnet beland. In de 35e minuut verhoogt Blauw Geel de score. Ben van de Nieuwenhof heeft een 1-2tje met Mark Dobbelsteen. Ben weet de bal daarna voor te zetten waarbij een verdediger van JOS W de bal verlengt die door Vince Duits kan worden opgepikt. Hij brengt de bal op nieuw voor het doel waar Robin Voets en Niels Wouters vlak voor de doellijn staan. Het is Niels Wouters die uiteindelijk de voorzet in het  doel kan tikken: 2-0. Blauw Geel controleert het duel en zet vroeg druk. Het wordt echter in de 40e minuut toch weer lelijk verrast. Raven Bergwijn staat in het hart van de Blauw Gel defensie wel erg vrij als hij de bal krijgt aangespeeld.  Hij kan alleen op doelman Joran van Zutphen af, wacht lang en omspeelt hem waardoor hij de Veghelse doelman kansloos laat bij zijn afronding: 2-1. Vlak voor rust kan Blauw Geel nog twee keer dreigend worden maar een voorzet van Ben van den Nieuwenhof is een prooi voor de JOS W defensie en een inzet van Mark Dobbelsteen vanuit kansrijke positie kan worden geblokt. Blauw Geel speelt rustig en beheerst en leidt dan ook met de rust verdiend met 2-1.

Trainer Niels van Casteren heeft geen aanleiding tot wisselen in de rust, zijn collega Cor ten Bosch grijpt al wel in. Helaas voor hem moet zijn ploeg in de 46e minuut direct een derde treffer incasseren. Uit een vrije trap komt de bal op de flank bij ben van den Nieuwenhof. Hij zet voor naar de tweede paal waar onze kopsterke verdediger Tom Dekkers staat en hij de bal terug kopt voor het doel. Daar staat Migiel Zeller en hij toornt boven iedereen uit en kopt de bal had en zuiver binnen: 3-1. Op een beter moment kun je natuurlijk de score niet opvoeren. Vier minuten later laat Koen van der Zanden een mooie kans onbenut. Hij kan op weg naar het doel maar ziet de bal, overigens wel nog door de JOS W doelman geraakt, net langs de verkeerde kant van het doel gaan. In de 57e minuut ziet het er allemaal gevaarlijk uit voor het Veghelse doel. Gelukkig kan  Sjoerd Gerritse de voorzet bij de tweede paal net niet koppen en verdwijnt de bal over de achterlijn. Een minuut je later is doelman Edwin Sudibyo een sta in de weg voor Niels Wouters. De Veghelse aanvaller kan een voorzet van Robin Voets ineens nemen maar ziet ook dat de bal recht op de JOSW doelman komt. Daarna volgt even een periode waarbij Blauw Geel goed druk zet op de tegenstander. Het oogt dreigend maar levert verder niets op. In de 70e minuut kan Mark Dobbelsteen een voorzet van Robin Voets net niet raken maar gaat de bal toch nog rakelings langs de paal van het doel. In de 78e minuut duikt Ben van den Nieuwenhof plots op voor de Amsterdamse doelman maar gaat de bal recht op het lichaam van die zelfde doelman. Nog in dezelfde minuut wordt Koen van der Zanden aangespeeld, de bal is iets te hard, en kan hij alleen op de doelman af die goed uitkomt. Beiden komen ruim voor het strafschopgebied in botsing waarna scheidsrechter Jensch de doelman de gele kaart geeft en Blauw Geel slechts een vrije trap rest. Deze levert de Blauw Gelen niets op. De botsing voorkwam ongetwijfeld een grotere achterstand voor de gasten. In de 81e minuut zowaar nog een kansje voor JOS W maar Hanne Hagary kan een voorzet bij de tweede paal niet intikken. Een minuutje later red wederom de Amsterdamse doelman zijn team voor een grotere achterstand want een inzet van Robin Voets weet hij met zijn voeten te keren. Na 90 minuten en een beetje fluit de goed leidende scheidsrechter Jensch voor het einde van het sportieve duel.

Blauw Geel wint en de winst was zeer verdiend. Ondanks een foutje achterin viel er voor de Amsterdammers vandaag duidelijk niets te halen. Blauw Geel liet wel weer wat kansen onbenut en dat is jammer maar door de winst ook niet meer dan dat. Het eerste duel ooit tussen beiden is dus een prooi voor Blauw Geel en dus is het een historische winst. Belangrijker zijn natuurlijk de drie punten voor het geheel in deze competitie.

Volgende week, mits corona en het weer geen spelbreker worden, reist Blauw Geel naar Beverwijk. Daar treft men dan DEM. Het zal dan een tweede treffen worden tussen beiden en het eerste treffen was destijds, seizoen 2019-2020, ook daar. Blauw Geel won toen met 1-4.

De huidige rode lantaarndrager was dit weekend vrij a.g.v. een afgelasting. Het Duel in Naaldwijk ging eruit. De week daarvoor speelde men thuis tegen Quick: 2-2, op 7 november won men met 0-1 in Oss bij OSS’20 en de week daarvoor werd Hercules in Beverwijk met 1-0 verslagen. Laat Blauw Geel gewaarschuwd zijn en vooral niet onderschatten. Het is vooral ook te hopen dat men kan breken met de jojo uitslagen. Dus een gelijkspel of beter winst is dan een vereiste……

Doel:  Joran van Zutphen,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Robin Voets,  Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Ben van den Nieuwenhof, Niels Wouters (88e min. Danny Verbakel),  Vince Duits (82e min. Lars Loermans).

Scheidsrechter: Dhr. J. Jensch

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Linke en Dhr. M. Kuijpers

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen