14 november 2021  BLAUW GEEL GEEFT HET VOOR DE ZOVEELSTE WEER LELIJK WEG

Geplaatst op 14 november 2021 • 19:49 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL GEEFT HET VOOR DE ZOVEELSTE WEER LELIJK WEG

vv Hoogland  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0) 2-1. Wederom zijn de coronamaatregelen aangescherpt en dat betekende voor deze competitieronde weer wedstrijden zonder publiek. Zo ook voor het Duel in Hoogland. Het duel tussen vv Hoogland en Blauw Geel in Hoogland ging deze zondag de 14e november pas voor de tweede keer gespeeld worden. Het enige eerder gespeelde duel tussen beiden met thuisvoordeel voor Hoogland eindigde destijds voor de corona-lockdown in een 1-8 overwinning voor Blauw Geel. Vorig weekend wonnen de Hooglanders, na winst in het weekend daarvoor op Hollandia in Hoorn, met 0-2 in Den Haag van Quick. Blauw Geel wist na drie nederlagen vorig weekend ook weer eens te winnen. Het Hoornse Hollandia moest met een 4-0 nederlaag terug de bus in naar huis. Winst is dus voor beiden welkom om het positieve gevoel vast te houden…. ! Trainer Niels v Casteren stuurde vandaag dezelfde basis elf het veld in. Ben van den Nieuwenhof zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Blauw Geel mocht aftrappen. Binnen twee minuten was er al een kans voor Blauw Geel nadat Tom Dekkers de bal hoog in het strafschopgebied bracht waarna Danny Verbakel kon koppen. Helaas ging de bal net naast het doel. Twee minuten later moet de Hoogland defensie een corner weggeven om verder gevaar te voorkomen. In de 18e minuut een eerste dreigende aanval van de gastheren maar Migiel Zeller kan de voorzet over het doel koppen. In de 27e minuut had Blauw Geel nog de beste kans op een doelpunt maar de bal leek wel in een flipperkast te zijn gekomen, sommige noemen het ook een scrimmage, maar de bal wilde maar niet het Hooglandse doel in. Hoogland bleef zonder tegentreffer ten koste van uiteindelijk een corner. Deze leverde Blauw Geel ook niets op. Daarna gebeurt er op sportpark Langenoord eigenlijk niets meer. Hoogland is het laatste kwartier misschien wat meer op de helft van Blauw Geel te vinden maar wordt ook nooit echt gevaarlijk.

Het was hopen op een aantrekkelijker tweede helft en die zou er komen. In de 50e minuut kan Hoogland een goed uitgevoerde counter plaatsen. Coen Heus kan afronden maar stuit op Blauw Geel doelman Joran van Zutphen. De eerste goede kans van de thuisclub. In de 58e minuut geeft Hoogland een onnodige corner weg maar deze kan Blauw Geel niet promoveren tot doelpunt. Twee minuten later wordt Sjaak Egmond op de flank voorbij gespeeld maar gelukkig gaat de inzet rakelings voorlangs. In de 66e minuut komt Blauw Geel op voorsprong. Een prima passje van Mark Dobbelsteen bestemd voor Koen van der Zanden leid het doelpunt in. Koen blijft sterk tussen de verdediger en de bal om vervolgens met buitenkantje voet de uitkomende doelman te passeren: 0-1. In de 78e minuut pas weer een reactie van Hoogland als Donny van de Pol een voorzet kan koppen maar de bal gelukkig bij de eerste paal net naast gaat. In de 79e minuut moet het duel beslist worden. Koen van der Zanden kan alleen op de Hoogland doelman af maar ziet zijn bal hard op de buitenkant paal belanden. Was de bal in het doel gegaan zou het duel waarschijnlijk gespeeld zijn geweest, nu bleef de gastheer in leven. In de 81e minuut een bal van Niels Wouters in niemandsland. Was het een voorzet of een doelpoging. Het was in ieder geval niet goed maar er had meer in gezeten. Hoogland lijkt het kwijt maar Blauw Geel is niet koelbloedig genoeg. Niels Wouters krijgt een voorzet van Koen van der Zanden op maat aangespeeld. De inzet van Niels is hard maar ook recht op de voeten van de doelman. In de 84e minuut nog een kansje van Danny Verbakel maar de inzet in de korte hoek is niet hard genoeg en een gemakkelijke prooi voor de doelman. In de 86e minuut slaat het noodlot toe. Sjaak Egmond weet met een sliding binnen het strafschopgebied de bal weg te werken waarbij een speler van Hoogland  ten val komt en scheidrechter te Kloeze, die een prima wedstrijd floot, stond er kort op en besluit direct tot een penalty. Bas Wobbes voltrekt het vonnis en schiet onberispelijk binnen: 1-1. Het is in middels in blessuretijd als Hoogland moord en brand schreeuwt om een penalty a.g.v. hands door Jay van Boxtel. Ook nu is de scheidsrechter resoluut en gebaad hij door te spelen. Toch komt het onheil nog over Blauw Geel. Bij de laatste aanval van Hoogland ziet de linkerflank er niet goed uit. Het is Stijn Mossink die de tweede voor Hoogland binnen schiet. Direct na de aftrap fluit scheidsrechter te Kloeze voor het einde van de wedstrijd.

Uiteraard is de vreugde bij de gastheren overweldigend. Wat een domper voor Blauw Geel dat het wederom dit seizoen voor de zoveelste keer compleet en onnodig weggeeft, om diverse redenen. Tegen Dongen had er meer in gezeten, tegen Gemert, tegen Westlandia en ook tegen HSC’21. Maar je had en als telt niet. Feit is dat men een gevoelige nederlaag lijdt. Vandaag moet de tweede 100 procent kans erin en had de penalty misschien ook voorkomen kunnen worden. Blauw Geel is te wisselvallig en dat is jammer. Men kan het wel maar laat het tot op heden te weinig zien. Hoogland is blij met de drie punten en wipt over Blauw Geel heen op de ranglijst. Blauw Geel druipt af. Gelukkig kwamen ander ploegen in de buurt ook niet allemaal tot volle winst maar is een rechtstreekse degradatie plaats slechts drie punten verwijderd.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. De Amsterdammers leden vandaag een smadelijke 1-3 nederlaag in de Noord Hollandse derby tegen ADO’20. JOS Watergraafsmeer staat 9e met slechts drie punten meer. Het verloor weliswaar vandaag maar vorig weekend was men in Veldhoven met 1-4 te sterk voor UNA. Een onberekenbare ploeg met vast de nodige Amsterdamse bluf en branie. Ze zijn vast uit op revanche…. Blauw Geel heeft in ieder geval winst nodig om niet verder in de problemen te komen.

Nog nooit eerder speelde de clubs tegen elkaar. Eens kijken of een van beide deze historische wedstrijd met winst op zijn naam mag schrijven.

Doel:  Joran van Zutphen,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Robin Voets,  Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Danny Verbakel (89e min. Tijn Bosch), Niels Wouters,  Vince Duits (85e min. Lars Loermans).

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. T. Balta en Dhr. C. van der Hul

Kaarten:  Geel: