21 juli 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 21 juli 2021 • 21:54 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Als ik dit artikel neerkalk zit ik met mijn linkeroog de eerste wedstrijd van het vrouwenvoetbal op de Olympische spelen in Japan te kijken. Een mooie 10-3 overwinning prima toch. Het (competitie) voetbal klopt weer op de deur en de voorbereiding is in volle gang. Nou maar hopen dat het coronamonster zich koest gaat houden dat zou net zo makkelijk zijn.

Door: Peter Kuijpers

Afgelopen dinsdag in mijn uppie naar Groesbeek gereden. Ach drie kwartier rijden en lekker meelallen met André Hazes en René Schuumans verzacht de (reis)tijd meer dan goed. Het blijft een indrukwekkende entree het sportpark van De Treffers. Heel de meute keurig in het pak en een goed coronaplan met rondlopende mensen die daar op toezagen. De Treffers heeft een goed team met een grote ruime selectie. Opvallend, althans voor mij, de aanwezigheid van François Gesthuizen. De voormalig trainer van NEC, FC Oss, Achilles ‘29 en natuurlijk Blauw Geel’38 assisteert in Groesbeek hoofdtrainer Jan de Jonge. Het werd een 4-2 nederlaag waar weinig op af te dingen valt. Wel met de kanttekening dat het vaandelteam geen moment echt is weggespeeld. Niels heeft er vast wat positieve dingen uitgefilterd. Komende zaterdag om 16.00 uur wordt er begonnen tegen RKSV Nuenen een week later komt UDI’19/CSU naar Veghel in het kader van de Rabo-cup. Op 14 augustus gaan de blikken op strak en krijgt het voetbal een meer serieus karakter. Om 17.00 uur zien we Derde Divisionist FC Lisse, vorig jaar ook al als bekertegenstander, aan de aftrap. We fietsten deze zomer nog door Lisse als bollentoeristen. Moest fietsende toch even terugdenken aan de 3-0 bekernederlaag die het vaandelteam daar leed. Wist toen uiteraard nog niet dat het lot de Lissenaren opnieuw aan Blauw Geel’38 zou binden als tegenstander. Mooi potje ligt in het verschiet en kijk er samen met u naar uit.

Bezoek
Kreeg van Jan van Oers de uitnodiging om vrijdag een bakje te komen doen. De reden was leuk omdat Jan bezoek krijgt van Jurgen Pinckers die samen met zijn moeder even langs komt. Jurgen is herstellende van een dwarslaesie. Helaas ben ik zelf verhinderd, maar zal in de volgende corner een kort verslagje maken van het bezoek. Gerard zou de foto’s aanleveren.

Stoppen
Na twee jaar heb ik besloten om te stoppen op zaterdagmiddag met het verlenen van medische diensten, massages en adviezen. In oktober hoop ik de 75 aan te tikken en vind het welletjes. Drukte voor de krant en een andere invulling van de zaterdagmiddag zijn de redenen. Zal de gezelligheid van die middag in het secretariaat zeker gaan missen, maar daarentegen kom ik zeker nog met regelmaat nog eens langs. Dank voor de warme reacties.

Blauw Geel’38 uniek in Nederland? Vergeet het maar.

Afgelopen twee weken hebben we twee weken in Friesland vakantie gevierd. Ik zal jullie de details besparen, maar Friesland is een dikke aanrader. We maakte tevens een uitstapje naar Groningen. Niet zonder bijbedoeling wat uit het verhaal zal blijken. Misschien een wat wazige titel, maar Blauw Geel’38 bestaat nu al zo’n 83 jaar. De naam schijnt voort te komen uit het logo van de gemeente Veghel waar deze kleuren in voorkomen. Als je naam googelt of natrekt op de site van de KNVB blijken nog twee clubs met dezelfde naam wekelijks een balletje te trappen.


Blauw Geel’1915
In Groningen de oudste en vinden we Blauw Geel’1915. Ergens verscholen op een gezamenlijk sportpark. De club heeft slechts vijf teams. Een eerste team dat in vijfde klasse zaterdag uitkomt. Twee reserve teams die op zondag uitkomen in de vierde reserveklasse en nog een damesteam. Het grote hoofdveld is een grasveld. Er was niemand aanwezig, dus hebben we  brutaal een rondje gemaakt en met de stille trom vetrokken.


Blauw Geel’55
Op de terugreis  naar Brabant zijn we via Ede gereden met opnieuw een reden. In Ede zit de derde club met de naam Blauw Geel, deze keer met de toevoeging 55 Blauw Geel’55. Een club met veel meer body dan de Groningers. Het eerste team speelt derde klasse zaterdag. Veel senioren en een aanzienlijke jeugdafdeling. Helaas was er ook daar niemand aanwezig. Op zich een beetje vreemd als je daar op zaterdag om 12.30 uur arriveert en de poort op slot vindt. Dus hebben we buiten maar een filmpje opgenomen.

Naamgenoten
Sommige zie ik denken waar gaat dit over. Nou we vonden het leuk om een keer kennis te maken met onze naamgenoten. Weet ook niet of er onderling met deze clubs ooit contact is geweest en tegen elkaar een duelletje gevoetbald hebben. Zover mijn rijke archief aangeeft is dit nooit eerder gebeurd. Overigens ik zou enthousiastelingen van clubs die Excelsior, Achilles of Rood-Wit heten en ook naamgenoten willen natrekken ernstig willen waarschuwen. Met deze ongetwijfeld veel voorkomende namen gaat er voor hen wel heel veel tijd en kilometers in zitten. Zelf heb ik me  laten pakken door mijn historisch besef en wilde u daar graag deelgenoot van maken. Het filmpje en foto’s heeft mijn vriendin met mijn telefoon gemaakt. Want volgens goed gebruik laat ik mijn camera’s in de vakantie altijd thuis.

Youtubelink naar Blauwgeel filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=fWcwcHaU3r4

Ik zeg HALDOE als eerbetoon aan Ad Beekmans waar we met vele Blauwgelers afscheid van hebben genomen. We hebben Ad uitgezwaaid tot de rouwauto in de verte verdween….
Tot de volgende corner.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO