18 juli 2021  Zaterdag 31 juli om 17:00 uur RABObank-Cup op het sportpark

Geplaatst op 18 juli 2021 • 8:19 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel’38/JUMBO – UDI’19/CSU

Bron: UDI’19

Op zaterdagavond 31 juli 2021 wordt weer de strijd aangebonden met Udi’19/CSU. De laatste RABO cupwedstrijd was in 2019 en helaas door covid19 uitgesteld naar a.s. zaterdag! Onderstaand een verslag van de website Udi’19/CSU met de toentertijd gespeelde wedstrijd! Blauw Geel’38/JUMBO nodigt U van harte uit op het Sportpark bij deze wedstrijd en deelname aan de derde helft voor een gezellig samenzijn!

UDI’19 grijpt naast Rabo Cup

 • Algemeen – Senioren – UDI-1

UDI’19/CSU heeft zaterdagavond de wedstrijd om de Rabo cup verloren van buurman Blauw Geel’38/JUMBO uit Veghel. Tot twee keer toe vochten de “Tricolores” zich terug in de wedstrijd maar de Rabo cup ging jammerlijk genoeg mee naar Veghel: 2-3.

Door Fons Boekelder; foto’s van Peter Kuijpers en Wim de Pree

Als je met ruime cijfers verliest van vv Gemert dan heersen er grote gevoelens om revanche te nemen tegen de eerstvolgende tegenstander, in dit geval Blauw Geel’38. In de opstelling van de Udenaren ontbraken vaste basisspelers Nick van Dijk en Marc Koot door blessures.

Blauw Geel’38 begon de oefencampagne met twee nederlagen tegen hoofdklasse clubs. Tegen Achilles Veen ging men met 5-7 onderuit en tegen Juliana’31 uit Malden werd nipt met 1-2 verloren. Dinsdagavond herstelde de ploeg zich voortreffelijk door Leonidas uit Rotterdam, vorig seizoen nog tegenstander van UDI’19/CSU met 10-0 te verslaan.

Vroege strafschop

De ploeg uit Veghel begon sterk aan een aantrekkelijke eerste helft. Al na drie minuten keek de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif tegen een achterstand aan. Een gegeven strafschop werd in eerste instantie door Michiel Merks gekeerd, maar in de rebound benutte alsnog Jeroen van Schoonhoven dit buitenkansje:0-1. Binnen twintig minuten kwamen de “tricolores” op gelijke hoogte. Een vrije trap van Wietse van Lankveld vanaf de rechterflank werd perfect door Sam Wassenberg tegen de touwen gekopt:1-1. Een minuut later was het aan de andere kant raak. Een aanval over rechts van Zain Moghal verraste de te ver uitgekomen doelman Michiel Merks volledig en scoorde de 1-2. Niet veel later was het Willem Tieben, de 198 cm lange centrale verdediger, die de 2-2 binnenkopte. Nadat Willem Tieben, Sam Wassenberg en Roald van Hout kansen op een doelpunt om op voorsprong te komen onbenut lieten sloeg Blauw Geel ’38 op slag van rust wél toe door een doelpunt van Sjaak Egmond: 2-3.

2e helft

Lodewijk de Kruif bracht na rust de bij UDI’19 teruggekeerde middenvelder Robin Walk in voor centrale verdediger Dick Smits. Het lukte de Udenaren niet echt om de wedstrijd naar zich toe te trekken al was er wel iets meer balbezit. UDI’19 bleef op zoek naar een treffer, niet dat de Udenaren nu kans op kans kregen maar er kwamen mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO