29 oktober 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 oktober 2020 • 7:55 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Inmiddels zitten we alweer in de derde week lockdown of beter gezegd mini lockdown. De dreiging van een totale lockdown wordt steeds grimmiger. Maar de regering/RIVM lijkt het nog een paar dagen af te wachten. Het flatten the curve zet nog niet echt door en dat is echt nodig voor we weer achter de bal aan mogen hollen. Afgelopen dinsdag was er de Jaarvergadering. Vergaderen in crisistijd zou je het kunnen noemen zonder dat we daarvoor een schuldige (behalve natuurlijk het covid19 virus) aankunnen wijzen. Koningin Wilhelmina sprak in 1944 vanuit het veilige Engeland, via radio oranje, het bezette Nederland moed in. Diezelfde moed zal ons ook nu over deze nare periode heen moeten helpen, waarvan akte.

Door: Peter Kuijpers

De jaarvergadering 2020
De jaarvergadering was er in een afgeslankte versie. De reden is al uitgebreid besproken. Geen huldiging van de jubies. Wel een kleine herdenking van de  overledenen waar we respectvol de pet voor van het hoofd namen met een minuut stilte. Toen ik de namen hoorde noemen die ons verlaten hebben afgelopen seizoen dacht ik wat vreemd dat ik ze niet meer zie rondlopen. Ze liggen bij ieder ongetwijfeld nog vers in het geheugen. Piet Verbakel leeft nog volop en is 75 jaar lid. Op zich een bijzondere gebeurtenis. Piet moet samen met Toon van de Laar na het einde van de oorlog lid zijn geworden. Toon heeft dat unieke moment niet gehaald helaas. Mannen die als jonge knapen nog hebben staan te zwaaien naar onze bevrijders en wellicht als kind hebben gegrabbeld naar de kwatta’s die uit de voertuigen hun toegeworpen werden. Overigens de notulen van de afgelopen vergadering kunt u elders op deze site lezen. Twee bestuursleden moeten er wegens drukke werkzaamheden elders noodgedwongen mee stoppen. Niet de minsten merkte Edwin terecht op. Jeroen Minneboo en Joost Vlassak leveren hun plek in voor Dennis Besems en Natasja Diebels. Dennis kennen we nog van het eerste team (met zijn verre inworp) uit de jaren net na de eeuwwisseling. Scoorde twee competitietreffers voor Blauw Geel’38 als verdedigende middenvelder. Eén thuis tegen Margriet en één uit bij Blerick. Natasja Diebels scoorde nooit voor Blauw Geel’38, maar met haar haalt het bestuur wel een kanjer binnen. Herman de Wilde merkte scherp op: ‘jullie hebben haar bij ons gestolen’ De man van de pupillen en nog velen meer kreeg de lachers op zijn hand, maar tevens gaf het wel aan hoe node hij haar afstaat. Het is overigens de eerste keer in de Blauw Geel’38 historie dat er een vrouw in het hoofdbestuur plaats neemt en hopelijk in het kader van de diversiteit niet de laatste. Wel benieuwd hoe haar outfit zal zijn? Een Deux Pies? Een grijze plooirok met zwarte netnylons of wellicht een broekpak? We gaan het zien en wensen onze rookies alle succes en veel wijsheid toe, dat laatste vooral.

Zaalvoetbal
Zondag had eigenlijk de wedstrijd Blauw Geel’38/Jumbo – OFC plaats moeten vinden. De uitslagen vakjes in mijn uitslagen spreadsheet blijven voorlopig nog leeg. Deze week nog een leuk gesprek gehad voor Kliksport met de voorzitter van Erp: Toon Kerkhof. Toon opperde diverse mogelijkheden wat er na deze onderbreking zou moeten komen. Leuk om misschien eens na te lezen of lees het artikel volgende week in de Stadskrant. Mooi bruggetje want daar stond deze week een opvallend artikel in met een noodkreet van het Veghelse zaalvoetbal. De club staat na zoveel succesvolle jaren met onder anderen Van Leiden/Korsten, FC Zanten en later met Schoenenreus/Zanten op omvallen. Een van de oprichters en tevens vermaard bestuurslid van Blauw Geel’38: Theo Willems, draait zich vermoedelijk om in zijn graf en misschien wel twee maal. Theo was met nog een paar anderen in 1973 medeoprichter van de ZVV.  Maar de boodschap is duidelijk: als er zich geen vier bestuursleden aanmelden is er maar een oplossing mogelijk dat de stekker eruit gaat. Het zaalvoetbal heeft bij Blauw Geel’38 altijd als een parallelle sport zonder veel problemen meegelopen. Vaak een doorn in het oog van de trainers van het eerste team, maar zaalvoetbal was en is mogelijk bij onze club. Overigens voor een derde divisionist wél opvallend en wellicht de enige club in de Derde Divisie waar zaalvoetbal is toegestaan zover ik weet. Geen probleem zolang het mag wordt er door velen op de vrijdagavond tegen een balletje aangetrapt. Zolang dit nog mogelijk is vanzelfsprekend want de brandbrief is duidelijk.

Straatnamen
Er is de laatste tijd nogal wat reuring geweest over de namen van straten in Nederland. Het schijnt dat bepaalde zeehelden zich niet altijd koosjer gedroegen in het verre verleden. Mijn voordeur komt uit in de Jan Pieter Coenstraat. Heb dat eens even nagetrokken , maar Jan Pieterszoon Coen was geen lieverdje. Maar om nou al die standbeelden te gaan slopen gaat me te ver. Ik vraag me wel af waarom straten altijd genoemd moeten worden naar zeehelden, paters of stoffige ministers. Ik denk meer in het heden of beter in het recente verleden en dan met een Blauw Geel’38 pet op. Voorbeeld: Jan van de Ven straat, Piet van Sambeek straat, Theo Willems plein, Toon van de Laar weg Piet van den Boom plein of Willem den Das laan. Mensen die hun sporen hebben verdiend voor deze club en de Veghelse samenleving. Natuurlijk vergeet ik er nog velen, het is maar een greep uit de roemrijke historie. Ik weet uit ervaring (was daar privé ooit voor een geschilletje over de nummering van onze woningen) dat het een jonge denktank is die over straatnamen gaat en deze genoemde namen weinig zeggen. Toch wellicht nog een overweging waard.

Tien jaar geleden
Een mooi rubriekje in coronatijd en wellicht daarna. Op zaterdag 23 oktober 2010 speelde Blauw Geel’38 het bekerduel thuis tegen Topklasser Gemert. Blauw Geel’38 kwam uit in de Hoofdklasse met trainer Maarten van Vugt. In Den Haag werd het eerste kabinet Rutte geïnstalleerd op die regenachtige zaterdag (7 graden). De Topklasser uit Gemert was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar weigerde te scoren. Blauw Geel deed dat beter. Voor rust bracht Emiel van der Sanden zijn team op 1-0. In de tweede helft bepaalden Harm Vissers en invaller Alexander Mols de einduitslag op 3-0. Scheidsrechter was Martin Perez, momenteel scheidsrechter in het betaalde voetbal.


Harm Vissers in duel met Gemert speler Teun Ketelaars

Blauw Geel: Jeroen Janssen, Geoffrey Prommayon, Jeroen Minneboo, Stephan Dekkers, Jorg van den Berg, Sten van Vessem, Memhet Dingil, Enis Genc (89. Mark Swinkels), Emiel van der Sanden (89. Kadir Budaklier), Harm Vissers, Roy van Lokven (77. Alexander Mols)

Gemert: Sven van Ommeren, Teun Ketelaars, Rene Paardekooper, Mark van Dijk, Bart van Berlo, Robbert van Lankveld (74. Thomas Hendriks) Noel Janssen, Irfan Gadzo (74. Jorg Hazenveld), Ronald van Herpen, Bas van der Reijken, Jens Leijten

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO