2 november 2020  PRESTATIEVE JEUGDOPLEIDING BLAUW GEEL ‘38/JUMBO HEEFT NIEUWE VORM!

Geplaatst op 2 november 2020 • 22:12 • NieuwsClubnieuws

PRESTATIEVE JEUGDOPLEIDING BLAUW GEEL ‘38/JUMBO HEEFT NIEUWE VORM!

Ondanks de bizarre en onzekere tijden waarin we ons momenteel bevinden, vinden we het toch gepast u een update te geven over de ontwikkelingen binnen de prestatieve jeugdopleiding van onze club.  Deze zomer vonden er namelijk enkele personele wijzigingen plaats. Het jeugdbestuur was van plan een externe hoofd jeugdopleiding (HJO) aan stellen en was in het voorjaar van 2020 reeds druk doende met de sollicitatieprocedure. COVID-19 wierp echter nadrukkelijk roet in het eten en de procedure moest worden stilgelegd. Teveel onzekerheid op allerlei fronten. Om er toch voor te zorgen dat onze jeugdopleiding op een hoogstaand niveau zou kunnen blijven functioneren, heeft een aantal Blauw Geel goedgezinde mensen onder leiding van het hoofd- en jeugdbestuur de koppen bij elkaar gestoken. Dit heeft gelukkig geleid tot een nieuwe opzet, waarmee we ons inziens de continuïteit en kwaliteit van onze prestatieve jeugdopleiding kunnen borgen. Daarbij nam Lodewijk van Helvoirt na jaren trouwe dienst (in diverse functies) afscheid als coördinator van de midden- en bovenbouw.

In de nieuwe constructie hebben de volgende mensen (ad interim) aangegeven onze club in ieder geval dit seizoen te willen ondersteunen:

  • Peter Bijvelds (Hoofd Jeugdopleiding a.i./aanspreekpunt JO19)
  • Klaas Wels (Technisch Kader JO17/JO19/aanspreekpunt middenbouw JO17)
  • Turgay Arslan (Technisch Kader JO13/JO15/aanspreekpunt middenbouw JO15)
  • Patrick Cissen (Technisch Kader/aanspreekpunt onderbouw tot en met JO13)
  • Ton van Lith (Coördinator Jeugdopleiding a.i.)

Dit team gaat, samen met de interne scouting o.l.v. Harrie Neggers en met steun van ons jeugdbestuur, opvolging geven aan ons Jeugdbeleidsplan, waarbij de HJO en het Technisch Kader zich tevens gaat bezighouden met het coachen en begeleiden van de jeugdselectietrainers.

We zijn begonnen met het presenteren van onze zgn. kernwaarden en normen (1): wat vinden we binnen de jeugdopleiding van Blauw Geel belangrijk, waar willen we ons in onderscheiden. De volgende 2 stappen zullen betrekking hebben op spelprincipes (2) en oefenstof (3):

“Welke spel-principes en-intenties zijn er, welke willen we bij Blauw Geel terugzien en hoe werkt dit dan? Hoe kunnen we dit trainen? Hoe kunnen we onze trainers en spelers hierbij helpen?”

Hierin zullen met name Peter Bijvelds en Klaas Wels het voortouw nemen, ondersteund door Turgay Arslan en Patrick Cissen. Tot slot gaat de groep bovengenoemde mensen vooral veel trainingen en wedstrijden bezoeken, observeren en hun bevindingen terugkoppelen richting de trainersstaf, steeds met het doel om verder te ontwikkelen. Hierbij worden ze ook ondersteund door een aantal “doorgewinterde” Blauw Gelers (o.a. Cees vd Bogaart, Rene Barten, Joost vd Biggelaar).

Met zo’n team en met zo’n enthousiasme zijn we ervan overtuigd dat dit goed gaat komen, we hebben er allemaal heel veel zin in en kijken uit naar het moment dat we weer de wei in mogen! We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Met sportieve groet, Peter Bijvelds / Ton van Lith

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO