2 april 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 2 april 2019 • 20:01 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Voetbal heeft iets prettig verslavends en iedereen heeft er een mening over. De scheidsrechter en vooral over zijn beslissingen of over de speelwijze, de opstelling en de vorm van spelers. Dat gebeurd helaas meestal bij ploegen in het rechterrijtje. Gelukkig waren er ook positieve dingen op sportief gebied. De bekerwinst van JO 17-1 op UDI’19 die met 5-1 terug naar Uden werden gestuurd. Vrijdag een leuke pot vrouwenvoetbal gezien tussen PSV en MSV Duisburg met redelijke belangstelling. Dank aan Hub Salden die dit allemaal regelde.

Door: Peter Kuijpers

Met het vaandelteam gaat het minder. Het zo hatelijke rechterrijtje daarin is het vaandelteam van deze club beland. Dat het niet goed gaat is wel duidelijk. Toch zal er geen enkele supporter ook maar één seconde aan gedacht hebben dat de afloop zondag tegen Quick zo desastreus zou zijn als dat in werkelijkheid was na 90 minuten. Voor rust had Blauw Geel’38 op voorsprong moeten komen met drie dikke kansen hetgeen niet gebeurde. Een terechte pingel kantelde de wedstrijd en gaf aan dat het zelfvertrouwen momenteel aan een flinterdun draadje hangt. Accuratesse maakte steeds frequenter plaats voor haast helaas. En werd het een van de grootste nederlagen van de laatste jaren. Het loopt niet lekker, daar zeggen we niets verkeerds mee. Het team heeft een klinkende zege nodig of positief resultaat. Wellicht zaterdag in Oss bij O.S.S.’20 dan is alles nog mogelijk.

Michiel Merks
Deze week verscheen er het bericht op Kliksport dat voormalig Blauw Geel’38 doelman Michiel Merks Gemert gaat verlaten. Hij vond dat hij geen eerlijke kans had gekregen bij de momenteel zo succesvolle Gemertse formatie. Ik ben een grote fan van Michiel, maar hij was wat verblind door de werkelijkheid. Doelman Bono Barten werd in Gemert uitgeroepen tot speler van het jaar juist in het seizoen dat Michiel naar Gemert kwam. Die speel je niet zomaar uit het team. Helaas voor ambitieuze keepers, waaronder Michiel, is er altijd maar een per team nodig. In Veghel had Michiel Brahim voor zich en die is nu eenmaal van buitencategorie, dus dat hielp hem ook niet echt. De Boekelaar deed het in Veghel prima en was hondstrouw in zijn taak. Een harde kont van het bank zitten en keepen in bekerwedstrijden en die van het tweede team. Michiel heeft ook nog een voetballende broer Twan die ze vaak in alle standen binnenschiet in het eerste team op De Donk in Boekel. Herinner zijn moeder als een sportief type. In wielertenue stond ze vaak met haar dure racekarretje in de hand achter het doel, u raadt het al, waar haar zoon het doel verdedigde. Bakker en vader Lambèr Merks haalde de landelijke pers door persoonlijk een paar gewapende overvallers uit zijn tent te werken toen hij en zijn bakkersknecht in de vroege ochtend werden overvallen in zijn eigen bakkerij. Het zegt ook wel iets over het onverzettelijke karakter van de Merksjes. Michiel gaat komend seizoen naar UDI’19 waar hij met Nick van der Horst en wellicht nog met een derde keeper de strijd aan moet voor een plek onder de lat bij de tricolores. Mijn gevoel zegt dat de kans hier stukken groter is voor hem. Ik kan dat niet duiden, maar het is wel het gevoel. Ik wens hem dan ook alle succes toe met deze keuze. Je worstenbroodjes waren onvergetelijk Michiel, dat laatste vooral.


Michiel Merks

JO 17-1 wint uiteindelijk ruim van UDI-17-1 met 5-1
Voor Geert, Tom, Bob en Stan (grote cast hoor!) moet het een verademing zijn geweest om na twee zeperds tegen UDI’19 nu een keer te winnen ‘al was het maar voor de beker’ toch? Opnieuw leek het mis te gaan toen na twee minuten de bal al achter Jasper lang na een gruwelijk misverstand. Enkele UDI’19 getrouwen riepen toen al tien tien. Deze scribent hoopte vurig dat dit Udense ironie was, maar ze meende het echt. Dat dit erg overmoedig was bleek al snel.. Talyp maakte gelijk wat ook de ruststand was. Na rust op de thuisgoal spatte de Udense droom uiteen en sloeg Blauw Geel’38 genadeloos toe. Halil en Marko, die inviel voor de geblesseerde Niels, waren de schutters en brachten de eindstand op 5-1. Na tachtig minuten floot scheidsrechter Wessel Timmers uit Berghem voor het einde. Het begeleidende team had weer kleur op de wangen ouders en supporters verlieten vrolijk de arena. Floris die matig begon eindigde met een dikke voldoende. De lange tijd door een beenbreuk gekwelde middenvelder eindigde prima en toonde weer herkenbare momenten. (vond ook Geert)


JO 17

Komende zaterdag
Zaterdag was een rustige dag op het Prins Willem Alexander Sportpark. Slechts een paar wedstrijden op deze inhaaldag met dus om 15.00 uur het bekerduel voor JO 17-1 met UDI’19. Zaterdag is het weer volle bak met competitiewedstrijden, dus alle handen aan dek. JO 19-1 speelt om 15.00 uur in Malden tegen de nummer zeven UNION. JO 17 speelt thuis om 15.00 uur tegen de nummer negen De Treffers JO 17. Benieuwd wat de winst op UDI’19 waard is geweest. Het team van Noimin en Ymanuel JO 15-1 speelt thuis tegen competitie derde UNION om 13.00 uur. Om 11.30 uur trappen de mannen van Nicky en Jari met JO 13-1 af in Cuijk tegen JVC Cuijk JO 13-1 dat negende staat vijf punten achter Blauw Geel’38 op een achtste plek. Dit zijn natuurlijk niet de enige ploegen die spelen raadpleeg deze site voor de volledige programma’s

Senioren
Om 11 uur spelen de reserves in Heerlen tegen Bekkerveld-2 en Het zaterdagteam komt zaterdag om 17.00 uur uit tegen SC Everstein-2 De Veghelaren leiden met vier punten voorsprong op de nummer twee SV Meerkerk-2. Tot slot de vrouwen die kunnen hun successerie continueren tegen Volkel dat punt gelijk met Blauw Geel’38 op een respectievelijk zevende en zesde plek staat. U kunt erbij zijn ze trappen om 12.00 uur af.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies