31 maart 2019  DRAMATISCHE VERTONING MET BLAMERENDE NEERDERLAAG ALS GEVOLG.

Geplaatst op 31 maart 2019 • 20:26 • NieuwsClubnieuws

DRAMATISCHE VERTONING MET BLAMERENDE NEERDERLAAG ALS GEVOLG.

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – hv & cv Quick (0-1)  0-5 . Zondag 31 maart, zomertijd is weer ingegaan en we zijn al weer toe aan competitieronde 27. Blauw Geel heeft tot op heden al zijn duels nog kunnen afwerken maar het overgrote deel van de clubs uit deze divisie heeft nog heel wat inhaal werk te verrichten. Gast deze zondag is het Haagse Quick waar uit door Blauw Geel met 3-1 van werd verloren. Blauw Geel dat nog alle wedstrijden, dat waren er nog twee meer, in Den Haag op sportpark Nieuw Hanenbrug had verloren. Daar staat tegenover dat Quick tot op heden nog geen wedstrijd op het Prins Willem Alexander Sportpark heeft kunnen winnen of gelijkspelen. Wat dat betreft alles nog in evenwicht en dat zal ook zo blijven mits Blauw Geel vandaag in eigen huis dus wint. Quick heeft vorig weekend op een volgepakt sportpark van buurman HBS deze clash gewonnen. Het werd 2-3 voor de Haantjes. Blauw Geel was in Heemskerk de morele winnaar na een 2-2 gelijkspel tegen ADO’20 omdat het zeventig minuten met tien man moest spelen en dat met volle overgave deed waardoor het een punt uit het vuur sleepte. Met eenzelfde inzet, werk en vechtlust moet het mogelijk zijn de punten in eigen huis te houden maar Quick zal graag de bus in gaan terug naar huis met punten……. Trainer Niels v Casteren kan geen beroep doen op linksback Sjaak Egmond vanwege dus een rode kaart in Heemskerk. Dat de plaats zou worden ingevuld was duidelijk alleen was de vraag hoe? Erik van Loon was de keuze van de trainer terwijl Tim Rerimassie ook mogelijk was geweest maar die ging naast Mustafa Guler spelen in het hart van de defensie.

Blauw Geel begon nog wel goed aan het duel en als Sander Egmond de bal in de tweede minuut over de doelman had weten te krijgen had het zomaar een andere wedstrijd geworden. De Quick doelman kon helaas de bal net bij. Drie minuten later een pass van Sander Egmond op Danny Verbakel die de bal uiteindelijk rakelings voorlangs schiet maar waarbij ook een vlagsignaal voor buitenspel was gegeven. In de 6e minuut een alert Quick dat de gekregen vrije trap snel nam en waarbij Blauw Geel (weer) te laat was met opstellen. Gelukkig werkt Mustafa Guler de inzet tot corner. In de 7e minuut moet Sander Egmond eigenlijk de score openen nadat hij goed was aangespeeld door Danny Verbakel maar hij raakt de bal totaal verkeerd en veel te zacht en het rollertje is een gemakkelijke prooi voor de doelman. Een minuutje later is Quick gevaarlijk als een voorzet door Erik van Loon bij de tweede paal te sloom wordt verwerkt. De inzet is gelukkig ook niet hard genoeg en Brahim Zaari kent geen problemen. In de 11e minuut is het Mustafa Guler die een inzet vlak voor de doellijn weg werkt. In de 15e minuut de grootste kans voor Blauw Geel als Hidde van Dijk goed Koen van de Zanden aanspeelt. Koen kan ook tot een inzet komen maar wordt voldoende gehinderd voor een doeltreffend afronden en de bal gaat recht op de doelman. In de 21e minuut een kans voor de gasten maar de inzet gaat gelukkig hoog over. In de 23e minuut stond de defensie weer niet goed opgesteld op een diepe bal van de gasten. Mustafa Guler is nog wel op tijd terug maar haakt in het strafschopgebied de Quick aanvaller en scheidsrechter Kloeze kan niet anders dan een penalty geven. Kay van Hese voltrekt het vonnis feilloos: 0-1. Twee minuten late moet Koen van der Zanden geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger is Rick Polman. In de 27e minuut weer een goede kans voor Quick maar Brahim Zaari redt en in de 30e minuut slordig balverlies op het middenveld als Quick er weer razendsnel uit komt. Tim Rerimassie en Brahim Zaari bezweren samen het gevaar op een doelpunt. In de 36e minuut nog een kansje voor Blauw Geel als Joey Hellstern de bal goed aanneemt maar de afronding is helaas niet goed en de bal gaat nog redelijk ver naast. In de 38e minuut een diepe bal waarbij de doelman van Quick lost en de jagende Danny Verbakel de bal kan oppikken. Helaas is vervolgens zijn voorzet te hoog zodat Rick Polman de bal niet kan koppen. Een vrije trap in de 42e minuut waarbij Mustafa Guler de bal naar de benedenhoek stuurt maar waar de Quick doelman goed het oog in heeft.

De tweede helft start met een wissel bij Blauw Geel. Mustafa Guler keert niet terug op het veld, zijn vervanger is Mark Dobbelsteen en Blauw Geel lijkt achterin 1 op 1 te gaan spelen. In de 48e minuut raakt Danny Verbakel bij een aanval de Quick doelman in zijn gezicht nadat hij de bal nog wel prima voorbij zijn verdediger kreeg om hem vervolgens veel te ver voor zich uit te spelen. In de 51e minuut wordt een inzet van Hidde van Dijk genoeg geblokt zodat slechts een corner rest, de voorzet van Rick Polman was prima. Even later probeert Danny Verbakel middels een sliding tot afronding te komen maar die wordt ook geblokt. In de 55e minuut valt de 0-2. Edwin Huibers heft buitenspel op als Quick een bal hard naar voren rost. Vervolgens komt hij snelheid te kort t.o.v. zijn tegenstander en Roderick Meinema rond beheerst af: 0-2. Dan gaat het hard want twee minuten later is het al bijna Quick’s derde. Erik van Loon neemt een bal heel slordig of gewoon slecht aan. De bal springt bij hem weg maar gelukkig wordt de eerste mogelijkheid onbenut gelaten en de rebound wordt door een Quick speler gelukkig jammerlijk gemist. De 0-3 is nader dan een aansluitingstreffer en die valt dan ook in de 61e minuut. Mark Boshoff schiet de bal vanuit een voorzet van Bright Ampong onhoudbaar vlak voor de doellijn binnen omdat Edwin Huibers verzuimt de bal snel weg te werken. Vijf minuten later wordt het dram nog groter en weer door eigen toedoen kan Quick uitlopen naar 0-4. Een voorzet die vrij gegeven kan worden kan door Roderick Meinema even vrij worden binnen getikt. Tot overmaat van ramp valt vier minuten later, de 71e minuut, de 0-5. Pepijn van Zwieten de Blom wordt niets in de weg gelegd. Menig supporter heeft het dan al wel gezien want ja het doet pijn aan de ogen wat Blauw Geel laat zien. In de 81e minuut nog een riant kans voor de gasten maar gelukkig gaat de inzet hoog over het Blauw Geel doel en in het restant blijft een zwaardere afstraffing, en deze is al zwaar genoeg bespaard. Buiten het feit dat er geen punten worden behaald is deze uitslag ook uitermate slecht voor het doelsaldo.

Blauw Geel leverde vandaag een wanprestatie van formaat die ook nog eens Blauw Geel onwaardig is. Quick zal zich vooraf zo’n gemakkelijke middag niet hebben voor gesteld. De eerste 15 minuten en het begin van de tweede helft waren nog wel aardig met een paar kansjes waar misschien wel meer in had gezeten, maar verder kon de ploeg geen moment aanspraak maken op meer en was geen schim van de strijdende ploeg van vorige week. De Haagse opponent leek op alle vlakken fitter en Blauw Geel speelde de hele wedstrijd ook in een te laag tempo met ook nog eens weinig ideeën om de Hagenezen pijn te kunnen doen. Tel daarbij ook nog eens veel te veel slordigheden. De prestatie van vandaag zal de eigen aanhang weinig vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. De ploeg zal uit een geheel ander vaatje moeten tappen, bijvoorbeeld zo’n vaatje als bij ADO’20, wil men de nacompetitie alsnog ontlopen. Juist die instelling van tegen ADO’20 is nodig: hard werken, knokken, felheid, beleving!! Gelukkig verloren de drie onderste ploegen (ook) en blijft de marge in tact maar alle overige mede gegadigden voor nacompetitie weten al weken wel min of meer punten te sprokkelen.

Volgende week, op zaterdagavond, de uitwedstrijd en regioderby in Oss bij OSS’20. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de beide in Veghel in een 1-1. De Ossenaren hadden vandaag ook een wedstrijd tegen een Haagse club en wel het onderaan staande HBS. Zij wisten hun duel met 2-3 te winnen en staan op een mooie 5e plaats met al 48 punten. Acht punten achterstand op koploper Jong FC Volendam dus kampioenskansen zullen ze zich niet meer uitrekenen. Winnen in een derby om zodoende lekker klaar te lopen voor de nacompetitie is natuurlijk altijd lekker. En ja Blauw Geel,…. Dat heeft de punten steeds meer keihard nodig maar zal in Oss niets cadeau krijgen. Het zal op eigen kracht zich moeten oprichten!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Erik van Loon, Tim Rerimassie, Mustafa Guler (46e min. Mark Dobbelsteen), Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk, Sander Egmond, Martijn van Kessel,

Voorhoede: Koen van der Zanden (25e min. Rick Polman), Joey Hellstern (76e min. Ben van de Nieuwenhof),

Scheidsrechter: Dhr. Kloeze

Ass. Scheidsrechters: Dhr. Jandsen en Dhr. Van Mun

sv Blauw Geel’ 38: 48e min. Danny Verbakel

hv & cv Quick: 45e min. Philip Kouwenhoven