7 april 2019  PROMOTIEKANDIDAAT O.S.S.’20 IN EIGEN HUIS VERSLAGEN.

Geplaatst op 7 april 2019 • 10:46 • NieuwsClubnieuws

PROMOTIEKANDIDAAT O.S.S.’20 IN EIGEN HUIS VERSLAGEN.

s.v. O.S.S.´20 – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-2) 0-3. Zaterdagavond 6 april stond de streekderby is Oss op het programma. OSS’20 was de gastheer voor Blauw Geel en voor beide stonden twee totaal verschillende belangen op het spel waarbij voor beide wel gold dat de drie punten belangrijk waren. OSS’20 lijkt nog steeds in de race voor directe promotie. Mocht Jong FC Volendam de titel pakken promoveert de nummer twee van de ranglijst ook naar de tweede divisie en de Ossenaren staan 5e op de ranglijst met slechts drie punten achterstand op plaats twee die door UNA wordt bezet. Blauw Geel kent daarentegen andere zorgen want het heeft de punten hard nodig om de 15e plaats, die verplicht tot het spelen van nacompetitie voor klasse behoud, te kunnen verlaten naar die veilige 14e plaats. Eerder dit seizoen eindigde een zaterdags duel tussen beide in Veghel in 1-1. Vorig weekend boekte OSS’20 een moeizame 2-3 zege op degradatie kandidaat HBS in Den Haag, Blauw Geel verloor desastreus in eigen huis van Quick: 0-5. Dat de ploeg vanavond uit een ander vaatje zou moeten tappen was duidelijk…. Achterin kon Trainer Niels v Casteren weer beschikken over Desley Schilders, na een blessure, en Sjaak Egmond na een wedstrijd schorsing. Voorin koos hij voor Rick Polman in de aanval wat ten kosten ging van een basis plaats voor Joey Hellstern en Koen van der Zanden.

De Veghelse getrouwen zagen in Oss vanaf de aftrap en gretig Blauw Geel, gelukkig. Eerst kansje was dan misschien wel voor de gastheren, een corner waarna de bal over het doel ging bij Brahim Zaari, Blauw Geel pakte de zaken energiek aan. Het is de 5e minuut als Youngster Martijn van Kessel de bal krijgt toegespeeld niet ver voor het Osse strafschopgebied. Hij besluit tot een schot waarbij de bal iets van richting lijkt te worden veranderd door een Osse verdediger waarna de bal onhoudbaar door de doelman in de benedenhoek beland: 0-1. Een mooie opsteker natuurlijk maar met nog 85 minuten te gaan betekend dat nog niets voor het eindresultaat van deze avond. OSS moet nu komen maar verder dan een poging in de 10e minuut die ruim voorbij het doel van Brahim Zaari gaat komen de mannen van trainer Bertran Kreekels niet. In de 11e minuut dreiging voor het Osse doel als Hidde van Dijk bij de achterlijn prima doorzet maar zijn voorzet niet Rick Polman bereikt en de Osse doelman de bal in zijn bezit kan grabbelen. In de 12e minuut een vrije trap voor OSS’20 maar Brahim Zaari kan de inzet tot corner boksen voordat de lange Osse spelers de bal kunnen inkoppen. In de 15e minuut staat een ingooi van Blauw Geel aan de basis van het tweede doelpunt van deze avond. Snel en goed combineren zorgt ervoor dat de bal bij Danny Verbakel komt, rand zestien meter. Tussen twee verdedigers wet hij zich met de bal vrij te draaien en aalt hij verwoestend uit, de bal in de linkerbovenhoek schietend: 0-2. Blauw Geel daarmee met een comfortabelere voorsprong meer geloof gevend in een goede afloop in Oss. OSS lijkt het spoor even bijster en Blauw Geel kan in de 20e minuut weer twee keer dreigend opduiken in het Osse strafschopgebied. Eerste keer zet Hidde van Dijk goed en fel druk waardoor hij de bal veroverd, de voorzet van Danny Verbakel is helaas niet goed genoeg maar in diezelfde minuut levert hij wel een prima voorzet af, wordt de Osse doelman daardoor verrast maar helaas ook Rick Polman want die kan er net niet bij. In de 25e minuut een zeldzaam foutje van Martijn van Kessel dicht bij zijn eigen strafschopgebied maar gelukkig voor hem en Blauw Geel gaat de inzet van Tony de Groot net naast. Een minuutje later balverlies van OSS op eigen helft waarbij Rick Polman een goede afrondingskans wordt geboden maar helaas schiet hij de bal iets te onbesuisd en deze gaat dan ook hoog over. In de 31e minuut zijn de gastheren nog het dichts bij een doelpunt. Uit een corner kan Tony de Groot bij de tweede paal op doel koppen. De bal gaat via de lat/kruising en Brahim Zaari terug het veld in waarbij Brahim de bal in tweede instantie kan pakken. In de 34e minuut een slippertje van Sjaak Egmond waardoor zijn tegenspeler de bal kan mee nemen om vervolgens af te leggen op Tony de Groot. Gelukkig raakt hij de bal heel slecht en de inzet gaat dan ook naast. Tot aan de rust geen opwindende gebeurtenissen meer dus een ruststand van 0-2 maar wat een verademing om Blauw Geel weer zo energiek aan het werk te zien. Trainer Bertran Kreekels voert een wissel door in de rust, voor Trainer Niels van Casteren is daar nog geen reden toe dus dezelfde elf keren terug op het veld. Eerste kansje na de rust ook weer voor OSS”20, maar de kopbal is geen probleem voor Brahim.

In de 56e minuut moet Blauw Geel dan noodgedwongen tot een wissel over gaan. Danny Verbakel wordt weggestuurd en kan de bal niet meer op doel krijgen door een verdedigende actie van zijn tegenstander. Die raakt Danny daarbij naar het laat aanzien vol op de enkels. Danny schreeuwt het uit van de pijn en verzorger Noimin Immankarijo geeft ook meteen aan dat er gewisseld moet worden. Danny wordt per brancard van het veld gehaald. Zijn vervanger is Joey Hellstern. In de 64e minuut weer een kans voor Blauw Geel nadat Sander Egmond Hidde van Dijk had aangespeeld en laatst genoemde de bal bij Rick Polman weet te krijgen. Rick stuit helaas bij de eerste paal op de Osse doelman die de hoek goed dicht hield en Blauw Geel dus slechte een corner overhoudt. Een minuutje later aan de ander kant gaat een Osse voorzet gevaarlijk voorlangs het doel maar was niemand van OSS erbij om de bal binnen te tikken. In de 70e minuut wordt het duel beslist. Blauw Geel krijgt een vrije trap en een van de vaste Blauw Geel supporters hoor je op het twitter filmpje het doelpunt al aankondigen (he Mia: let op die scoort). Desley Schilders is de juiste man achter de bal en hij schiet de bal laag voorbij de muur in de benedenhoek: 0-3. Toch lijkt het nog spannend te gaan worden als OSS in de 78e minuut een penalty mag gaan nemen na een niet zo sterke actie van Edwin Huibers. Scheidsrechter te Hennepe geeft een penalty en Jos Peltzer mag het vonnis voltrekken. Hij stuurt de bal naar de linker benedenhoek, Brahim Zaar zat er goed bij maar kwam niet aan de bal want die belande op de paal en de bal ging schuin naar buiten terug het veld in. Twee minuten later is het Brahim Zaari die een inzet na een corner bij de tweede paal kan pakken voordat de bal binnen getikt kan worden. In de 84e minuut weer een mooie Blauw Geel aanval. Sander Egmond kan uiteindelijk vanaf de achterlijn een voorzet geven die op maat is naar de geheel vrijstaande Hidde van Dijk. De inzet van Hidde wordt echter via de benen van de doelman over de lat gewerkt, het was de kans op 0-4. In de 86e minuut nog een tegenvaller voor Blauw Geel als de ingevallen Joey Hellstern kort daarvoor na een sprint naar zijn Hamstring grijpt. Zijn vervanger is Yevghenni Marcelli. Scheidsrechter te Hennepe ziet geen noodzaak om de blessuretijd van Danny Verbakel volledig bij te tellen en fluit vrij snel na de 90e minuut voor het einde van de wedstrijd.

OSS’20 blijft met een kater achter, Blauw Geel gaat opgelucht de bus in voor een korte thuisreis. Blauw Geel speelde weer een prima wedstrijd en knoopte aan bij de geweldige prestatie die werd geleverd uit in Heemskerk bij ADO’20. Des te meer jammer de sof van vorig weekend maar die moet nu snel helemaal vergeten worden. Met de mentaliteit, inzet, beleving en energie van vanavond kun je weer verder ne die heb je de komende wedstrijden ook gewoon kei hard nodig. Mooie aanvallen gezien, prima positiespel en fel verdedigend. Mooi ook dat Martijn van Kessel het eerst doelpunt kon maken, zijn eerste in ut eerste…..

Volgende week een zes punten wedstrijd. Blauw Geel moet dan weer uit spelen en gaat op bezoek in Echt bij EVV. Een cruciale wedstrijd tegen een stugge en de laatste weken veel punten halende ploeg. Laten we hopen dat Blauw Geel kan aanknopen aan de prestatie van vanavond niet allen qua spel maar ook qua punten…..!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Desley Schilders, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk, Tim Rerimassie, Martijn van Kessel,

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman ( 82e min. Ben van den Nieuwenhof), Danny Verbakel( 56e min. Joey Hellstern, 86e min. Yevghenni Marcelli),

Scheidsrechter: Dhr. Te Hennepe