22 september 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 22 september 2020 • 11:39 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Je moet toch wel onder een heel slecht gesternte zijn geboren om nu nog negatief te zijn over de competitiestart van ons vaandelteam. Negen uit drie is echt goed. Maar dat was overigens vorig seizoen ook al zo. Drie winsten achtereen (UNA,Quick en EVV)  daarna twee maal gelijk tegen Gemert en Dongen en de eerste nederlaag was met 5-1 kopje onder bij Jong ADO Den Haag. Bij Winst zondag op EVV zou het voor Blauw Geel’38/Jumbo, met 12 punten uit vier wedstrijden, de beste start ooit zijn in de Derde Divisie. Moet nog wel even gebeuren hoor ik u terecht zeggen. EVV is een stugge ploeg die de zaak aardig weet dicht te spijkeren achterin. Bovendien hebben ze vaak aan één enkel doelpunt voldoende. Toegegeven was de 0-5 zeperd onlangs thuis tegen Hercules opvallend of moeten we nu medekoploper Hercules gaan vrezen?

Door: Peter Kuijpers

De eerste teams van de bovenbouw jeugd was niet spetterend. Alleen JO 19-1 wist te winnen met een heuse Walk-over op een matige Venray. Als je met 10-1 wint zijn dat geen grappen. Leuke kennismaking met JO 17 trainer Kees van de Griend met een groot verslag. JO-23 won thuis van Orion en staat op één puntje van koploper Dongen. Lees het verslag van Youssef.

JO 13-1 start met klein verlies de competitie tegen SC ’t Zand: 1-2

Trainer Nicky legt het uit: “Tegen een hele fysieke tegenstander nipt verloren. Kwamen in de tweede helft op 1-0 voorsprong door goed druk zetten van Dylan, de bal ging uiteindelijk via een verdediger de goal in. Daarna konden we niet meer onder de druk uit komen en gingen we mee in het spel van de tegenstander. Helaas terecht verloren, al had er met wat geluk meer ingezeten.” Komende zaterdag speelt JO 13-1 uit naar Union in Malden  de wedstrijd begint al in het ochtendkrieken om 10.30 uur.

JO 15-1 krijgt 4-1 nederlaag voor de kiezen in Drunen

Het werd een stevige  nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van de nog prille competitie. Trainer Noimin: De Wedstrijd begon prima voor JO15-1 in de eerste 20 minuten. Zonder goed te voetballen drie open kansen gemist en daarna kreeg de tegenstander een kans om te scoren en die werd meteen benut. Daarna weer kansen gecreëerd om de gelijkmaker te scoren, maar helaas maakte de tegenstander de 2-0. De 3-0 en 4—0. Dat was logisch omdat alles lukte bij RKDVC én bij Blauw Geel helaas niks. In de laatste vijf minuten mocht Joris vanaf de penaltystip de spreekwoordelijke eer redden. Wedstrijd van de gemiste kansen tegen een tegenstander die een gelukkige dag had. Onze doelstelling blijft nog altijd ontwikkelen als team, zo ver mogelijk komen in de beker en plezier blijven houden in het spelletje.” Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Avanti’31 om 13.00 uur.

JO 17-1  verliest bij SC Feyenoord met 3-1

We maken even kennis met trainer Kees van de Griend van JO 17-1. Kees: “Onze doelstelling dit seizoen is handhaving. Met die gedachte gingen we gisteren naar sportcomplex Varkenoord om de strijd aan te gaan met SC Feyenoord. Onder de rook van De Kuip en perfecte omstandigheden hadden we er zin in. Door goede positiewisselingen op het middenveld van Tim, Hamouda en Yannick wist de thuisclub zich geen raad met het spel van BG. Onze achterhoede had de controle en onze spitsen waren een plaag voor Feyenoord. Onze dreiging bleef. Het doelpunt kon niet uitblijven. Aybars, Remco en wederom Aybars kregen mooie kansen. En dan komt die voetbalwet natuurlijk om de hoek kijken. De thuisploeg ging zelfs twee maal wisselen in deze eerst helft om meer grip te krijgen door meer snelheid in te brengen. Wat uiteindelijk resulteerde in een persoonlijke fout van Blauw Geel’38: 1-0. Kort daarop scoorde Tim uit een vrije trap van Hamouda de verdiende gelijkmaker kort voor rust. Tegenvaller was het uitvallen van Jamy met een liesblessure. Gezien het spelbeeld en de kansen had het 1-4 moeten staan. Na rust een geheel ander spelbeeld. Feyenoord ging meer druk zetten en BG ging uit positie lopen waardoor de organisatie uit handen werd gegeven. De onverdiende 2-1 en kort voor tijd 3-1 zorgde ervoor dat BG  met opgeheven hoofd maar erg teleurgesteld Varkenoord ging verlaten. De kansen afmakend gaan we zeker een stuk makkelijker voetballen. BG heeft verloren in Rotterdam: van zichzelf.” Komende zaterdag speelt JO 17-1 thuis de derby tegen Gemert om 15.00 uur.

JO 19-1 maakt slechte jeugd zaterdag weer goed 10-1

De spelers van JO 19-1 boekten in het duel met Venray JO 19 de enige overwinning van de middag van de eerste teams uit de bovenbouw. Venray werd met 10-1 de oren gewassen. Nou hoef je geen voetbalkenner te zijn om te constateren dat de tegenstander van afgelopen zaterdag geen deuken in het bekende pakje roomboter gaat schoppen. De berichten vooraf waren anders. Ton L. merkte nog op dat de grootste club uit Limburg best goede bekerresultaten achter haar naam schreef. Het werd een wedstrijd waar de mannen van Vincent met vlagen heerlijk voetbal lieten zien. Dus we kunnen spreken van een grote amusementswaarde op de warme tribunes. De ohhh’s  en de aaaaah’s zoemden met regelmaat rond. Hier komen de schutters:, Ayoub 3x, Sami en Halil 2x Marco, Mathijs en Joep 1x. Zaterdag begint het echte werk met de uitreis naar SC ’t Zand in Tilburg.

JO 23 nestelt zich onder koploper Dongen na 3-2 winst op Orion

Na een 0-2 achterstand kwam JO 23 goed terug. Karakter heet zoiets dan. Trainer Youssef legt het uit: “In de eerste helft hadden we een goede start tot aan het onterecht afgekeurde doelpunt van  Appi. Daarna zakte het niveau drastisch, met name het verdedigen was niet best waardoor  we snel voor rust met 0-2 achter stonden. In de tweede helft een hardwerkend en knokkend Blauwgeel met een fantastische comeback en uiteindelijk de winst in de laatste minuut.” Zijn dat niet de mooiste zeges? Thomas en Tijn scoorde na rust, waar Appi, op zijn Duits, in de 89e minuut de winnende binnen pantoffelde. Dat heet je gram halen voor de onterechte (Youssef) afkeuring van zijn doelpunt voor rust. Komende zaterdag gaat de reis naar AWC in Wijchen waar om 15.00 uur de bal gaat rollen.