20 september 2020  OOK HAAKSBERGERS AAN DE VEGHELSE ZEGEKAR GEKNOOPT

Geplaatst op 20 september 2020 • 21:15 • NieuwsClubnieuws

OOK HAAKSBERGERS AAN DE VEGHELSE ZEGEKAR GEKNOOPT

H.S.C.’’ 21  –  sv Blauw Geel’38/JUMBO  (0-3)  1-4.  Heerlijk nazomer weer op zondag 20 september. Voor de derde keer in de geschiedenis mocht Blauw Geel gaan aantreden op sportpark Groot Scholtenhagen. Gastheer het gerenommeerde HSC’21, DE club van Haaksbergen. Beide voorgaande edities werden gewonnen, overigens ook de drie voorgaande edities tussen beide in Veghel werden door Blauw Geel gewonnen. Een 100% score dus voor Blauw Geel tegen HSC’21, maar ja hoe langer een ongeslagen reeks aanhoudt, hoe dichter men bij een andere uitslag dan winst gaat komen…… Vorig seizoen was er alleen een duel dus in Veghel wat door de Twentenaren, destijds koploper, na een 0-2 met 3-2 werd verloren. HSC’21 verloor deze competitie beide voorgaande duels met 2 doelpunten verschil, 0-2 thuis tegen Dongen en 2-0 uit bij OSS’20. Blauw Geel won beide voorgaande competitieduels dus de voortekenen waren gunstig, maar ook iet meer dan dat.  Trainer Niels v Casteren kon vandaag geen beroep doen op Max Verkuijl, hij zat uit voorzorg op de reserve bank. Zijn vervanger was Hugo van den Nieuwenhof en daarmee voor het eerst in een officiële wedstrijd de jonge gebroeders van den Nieuwenhof in “’t Urste”. Ymanuel Hurkmans zat inmiddels ook weer op de reservebank. Verder de vertrouwde basisopstelling van de afgelopen twee wedstrijden.

HSC begon furieus aan het duel en Blauw Geel leek de gasten meteen op eigen helft te gaan vast zetten. Blauw Geel was nog niet onder de indruk en deelde meteen in de 4e minuut een enorme dreun uit. Danny Verbakel kan de bal breed leggen op Mark Dobbelsteen en hij omzeilt eerst een HSC verdediger om vervolgens de bal in de verre hoek binnen te schuiven: 0-1. HSC’21 daarentegen lijkt nauwelijks van slag en blijft druk uitoefenen op de Blauw Geel helft. Een gevaarlijke voorzet in de 11e minuut is echter aan niemand besteed en gaat dus voor het Blauw Geel doel door. In de 13e minuut lijkt Mohammed Lallouchen de stand gelijk te kunnen gaan trekken, maar Jay van Boxtel kan nog net voldoende hinderen en de HSC aanvaller schiet dan ook de bal naast het doel. In de 15e minuut weer een dreigende aanval van de gastheren, maar de voorzet bij de tweede paal is in niemandsland. Blauw Geel blijft op de been en komt in die fase zelf nauwelijks tot iets dreigends. In de 18e minuut is er een afstandspoging van Danny Verbakel maar de inzet gaat behoorlijk ver naast. Een minuut later meer dreiging als Danny Verbakel in buitenspelpositie door mag maar de uitkomende HSC doelman voorkomt een grotere achterstand. In de 23e minuut een korte drinkpauze en deze lijkt Blauw Geel goed te hebben gedaan. Het is de 26e minuut als de score wordt opgevoerd. Danny Verbakel geeft een voorzet naar de tweede paal waar Ediz Moldur de bal nog net tot corner kan verwerken alvorens Ben van den Nieuwenhof er aan kan komen. Uit de corner is het echter alsnog raak. De bal komt via de kluts bij Mark Dobbelsteen en hij legt de bal breed voor de geheel vrijstaande Ben van den Nieuwenhof die de bal vervolgens binnen schiet bij de verre paal: 0-2. Slechts vier minuten later een identiek scenario waarbij Ediz Moldur een corner moet weggeven voordat Ben van den Nieuwenhof erbij kon komen. Uit deze corner schiet Sander Egmond de bal via een verdediger over maar levert de nieuwe corner niets op. In de 32e minuut is het opnieuw Mark Dobbelsteen die het doel treft: 0-3. Lars Loermans had de bal aangespeeld gekregen van Danny Verbakel maar zijn inzet werd geblokt. De bal kwam voor de voeten van Mark Dobbelsteen en hij liet dus zijn tweede aantekenen. De eerste echte grote kans voor HSC was pas in de 37e minuut te zien. Cenk Uguz kreeg een kop kans maar de bal ging rakelings langs het doel. Blauw Geel kreeg zelfs nog een kan op de vierde treffer. In de 39e minuut wordt een vrije trap slim en snel genomen als Mark Dobbelsteen de goed lopende Ben van den Nieuwenhof aanspeelt. Ben komt oog in oog met de HSC doelman, maar hij lijkt onder druk van een verdediger de bal verkeerd te raken waardoor de bal naast het doel gaat. In blessuretijd nog een botsing in het HSC strafschopgebied tussen Danny Verbakel en doelman Wouter Lankheet waarbij aan Blauw Geel zijde aan een penalty wordt gedacht maar de goed leidende scheidsrechter Bouw ziet er niets in. Een ruststand van 0-3 is kort daarna het gevolg.

Na de thee is er binnen een minuut een doelpunt. De assistent scheidsrechter aan de zijde van de overkapte sta-tribune had voor de rust al een paar keer een verkeerde beoordeling t.o.v. buitenspel maar dat had geen negatieve gevolgen voor HSC’21. In de 46e minuut zat de beste man weer mis en nu mocht HSC door. Mohammed Lallouchen werd door Jordy Zielschot vervolgens gevloerd en dus een terechte penalty. Cenk Uguz schiet de bal vervolgens feilloos binnen: 1-3. Het gaf de Haaksbergse burger en speler weer wat moed. In de 55e minuut een kleine tegenslag voor Blauw Geel op personeelsvlak: Mark Dobbelsteen valt geblesseerd uit, Ymanuel Hurkmans is zijn vervanger. HSC probeert Blauw Geel na het doelpunt onder druk te houden. Dat lukt vrij aardig zonder dat het echt gevaar op levert.  In de 60e minuut moet Jordy Zielschot de bal uit de kruising werken na een korte scrimmage in het Veghelse strafschopgebied waarbij Danny Verbakel de bal wil weg koppen. Dat lukt verre van en Mohammed Lallouchen krijgt via de hak de bal richting de kruising. Zou een geweldig doelpunt zijn geweest maar Jordy Zielschot wilde dus niet meewerken. In de 68e minuut weer een drinkpauze maar geen van beide kon daarna echt profiteren van de extra aanwijzingen die de beide trainers konden geven. Een HSC vrijetrap in de 70e minuut was voor de Blauw Geel defensie niet echt een uitdaging. Een minuut je later wel geluk want middenvelder Cenk Uguz hangt te ver achterover in goede scoringspositie en daardoor gaat de bal over het doel. HSC speelt bijna va-banque en daardoor krijgt Blauw Geel meer en meer ruimte voor de aanval. In de 78e minuut komt de ingevallen Koen van der Zanden goed bij de bal na een voorzet van Ben van den Nieuwenhof. De HSC doelman voorkomt liggend op de grond een hogere achterstand. Drie minuten later stoomt een ander invaller aan Blauw Geel zijde op richting doel. Zijn afstandsschot gaat maar rakelings over de kruising.  In de 83e minuut een snelle ingooi. Ben van den Nieuwenhof neemt de bal mee met een subtiel lobje over zijn directe tegenstander maar de HSC doelman en een verdediger brengen redding voor de doellijn en de rebound valt net niet goed voor Koen van der Zanden. Het vierde Veghelse doelpunt komt er echter toch nog. In de 85e minuut een snelle Blauw Geel uitval waarbij Sjaak Egmond de bal bij Koen van der Zanden bezorgt. Hij legt vervolgens prima breed op Jari Koenraat die vervolgens in de verre hoek afrond: 1-4. Een minuutje later een voorzet van Sander Egmond maar de intikker van Koen van der Zanden is recht op de HSC doelman en zo blijft de Haaksbergse ploeg een groetere nederlaag bespaart.

Blauw Geel wint voor de zesde keer van HSC’21. Belangrijker: het wint voor de derde keer in deze nog jonge competitie. Het had bij rust een comfortabele voorsprong ondanks dat het met tijd en wijle wel lastig had met de gastheren. Maar ook op basis van de kansen viel er niets op die stand af te dingen. Na rust ook weer even wat last van de groen witten maar verre van genoeg om de overwinning in gevaar te laten komen.

Vooral ook positief het optreden van Hugo van den Nieuwenhof naast Tom Dekkers. Wederom een sterke teamprestatie. Iets wat ook volgende week zeker nodig zal zijn tegen het altijd stugge EVV uit Echt. De Limburgers speelde deze competitie ronde met 0-0 gelijk in Heemskerk bij ADO’20. Door dit gelijke spel wacht men nog steeds op de eerste driepunter en die zal men maar al te graag vanuit Veghel willen meenemen. Aan Blauw Geel de schone taak dat te verhinderen en liefst de drie punten in eigen huis te houden…..

Doel:  Jordi Zielschot,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Hugo van den Nieuwenhof,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (55e min. Ymanuel Hurkmans),  Sander Egmond,  Lars Loermans,

Voorhoede:  Danny Verbakel (65e min. Jari Koenraat),  Niels Wouters (75e min. Koen van der Zanden), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. J. Bouw

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Winckens en Dhr. R. Pieterse

Kaarten:  Geel:

H.S.C.’21:  35e min. Cenk Uguz,  53e min. Michael Wensing,  77e min. Mohammed Lallouchen