11 december 2019  Peter’s Corner Blauw Geel38/JUMBO

Geplaatst op 11 december 2019 • 9:39 • NieuwsClubnieuws

Peter’s korte Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zondag opnieuw een sof voor alle getrouwen. Weer was er geen winst voor het vaandelteam. Balen want met zoveel kansen was het extra zuur. Zondag de laatste wedstrijd van het jaar 2019 met de verre reis naar Oostzaan waar OFC de tegenstander is. Wie weet lukt het scoren wel daar in Noord-Holland. We zijn nagenoeg gesetteld in ons nieuwe optrekje en volgens goed gebruik heb ik eerst de redactiekamer op orde gemaakt toch het belangrijkste niet waar. We zien elkaar donderdag bij de glühwein en kerstbrood.

Door Peter Kuijpers

De jeugd gaat met uitzondering van een bekerwedstrijd met een lange winterstop overigens de rest senioren ook. JO 17 bekert zaterdag thuis tegen de leeftijdsgenoten van Brandevoort. De overige moeten wachten tot zaterdag 1 februari dan ben ik zelf ook weer terug. Dit is voorlopig de laatste corner voor dit jaar ik wens een ieder een geweldig kerstfeest en een gezellige jaarwisseling en hoop jullie de hand te schudden traditioneel op 1 januari op de immer gezellige nieuwjaarsreceptie.

Jeugdvoetbal

Zoals gebruikelijk geef ik de verslagen van de respectievelijke trainers weer onverkort weer. Heren dank voor jullie inzet dit jaar.

JO 19-1 – Gemert JO 19-1 2-4
Het relaas van Vincent: “Het was voor ons de laatste wedstrijd voor de winterstop. De eerste 20 min een open wedstrijd waar het ook 2-2 had kunnen staan. Net voor rust maakt Gemert de 0-1. Na rust zakte Gemert meer in en loerde op de counter. In de 50e min een penalty, terecht? Hier zijn de meningen over verdeeld. 0-2. Vervolgens werd het al snel 0-3 en 0-4. In de laatste 10 min herpakken we ons nog en maken 1-4 en 2-4 door Jop en Jeroen. Erg jammer, maar vandaag was het als team niet goed genoeg. Nu winterstop en zaterdag 1 feb. Spelen we tegen FC Eindhoven.”

JO 17-1 – UNA JO 17-1 2-6
Trainer Geert: “Vandaag kwam koploper UNA op bezoek. Wij begonnen de wedstrijd scherp en kwamen op mooie wijze op 1-0 via Marko. Helaas viel de 1-1 na zwak verdedigen. Gelukkig sloeg Blauw Geel’38 op wederom op fraaie wijze toe via een goal van Joep. De eerste helft was volledig onder controle ondanks dat er vandaag gespeeld werd tegen de koploper. Helaas was er wederom onduidelijkheid in de verdediging waardoor er aan de noodrem getrokken moest worden. Een terechte penalty werd door UNA benut. Het devies was hetzelfde: spelen als de eerste helft echter zonder de verdedigende schoonheidsfoutjes. Helaas was het na rust binnen vijf minuten 2-4 voor Una door onoplettendheid en niet goed verdedigen als team. Helaas was dit de nekslag en wist UNA ook nog uit te lopen naar 2-6. Goede eerste helft met helaas geen goed gevolg in de tweede. Zaterdag tegen Brandevoort om een ronde verder te bekeren.”

Avanti’31 JO 15-1 – JO 15-1
Trainer Noimin: “Laatste wedstrijd van 2019 helaas verloren. Binnen 5 minuten creëerden Blauw Geel’38 een aantal 100% kansen.Helaas hadden Aybars 2x en Brecht het vizier niet op scherp staan. Blauw Geel’38 was daarna meer in balbezit maar Avanti’31 had de beste mogelijkheden om een doelpunt te maken doordat ze loeren op de counter. Na rust hetzelfde beeld alleen na tien minuten maakte Avanti’31 de 1-0 en hierbij maakte de verdediging van Blauw Geel geen sterke indruk. De wedstrijd werd harder en in de 25e minuut maakte Amir de 1-1 maar helaas voor Blauw Geel werd de doelpunt onterecht afgekeurd. Daarna had Aybars een goede mogelijkheid om de keeper van Avanti’31 te passeren en de gelijkmaker te scoren. Maar helaas had Aybars vandaag zijn dag niet. Blauw Geel verliest in 2019 zijn 2e competitiewedstrijd en is koploper af waardoor Bennekom de nieuwe terechte koploper is.”

MVV JO 13-1 – JO 13-1 4-2
Trainer Nicky: “Vandaag speelde we tegen koploper MVV. Vooraf veel verhalen dat we kansloos waren en het een dikke nederlaag ging worden. Hier gaan wij als trainers en als team niet in mee, wij weten wat we kunnen, hebben vertrouwen en dat hebben we zeker weer laten zien! Ondanks dat we onder druk werden gezet en we met 2-0 achter kwamen bleven we lekker voetballen, hielden we het goed dicht, wonnen we veel kansen en kregen (in tegenstelling tot vorige week) ook kansen uit hele mooie aanvallen. Voor rust schoot Noor van buiten de 16 de bal over de keeper heen. MVV scoorde ook nog waardoor we gingen rusten met 3-1. Na rust begonnen we zo sterk dat we de betere waren en verdiend op 3-2 kwamen. Op het moment dat de 3-3 in de lucht hing kregen we ongelukkig via een vrije trap de 4-2 tegen. Toch gaan we met een lekker gevoel de winterstop in”

Senioren

Blauw Geel-2 – Someren-2 2-2
Blauw Geel’38 kwam al snel op voorsprong door Erik die zijn bal in diepte over de keeper in het doel zag waaien. Blauw Geel bleef heersen maar echte kansen kwamen er niet. Toch kwam de voorsprong tegen het rustsignaal. Het was Daniel die uit een hoekschop Blauw Geel’38 op voorsprong kopte. Na rust was het Blauw Geel’38 wat de bekende lakens uitdeelde. Dikke kansen om de voorsprong definitief te vergroten werden gemist en kwam Someren langszij.