16 december 2019  KANSLOOS IN OOSTZAAN

Geplaatst op 16 december 2019 • 8:02 • NieuwsClubnieuws

KANSLOOS IN OOSTZAAN

O.F.C. — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (2-0)  3-0.  Zondag 15 december voor de laatste wedstrijd voor de feestdagen en korte winterstop ging de reis van Blauw Geel naar Noord Holland. In Oostzaan was OFC de gastheer, een duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. Vorig seizoen leed Blauw Geel er een 4-1 nederlaag. Afgelopen weekend verloor OFC de derby tegen ADO’20 in Heemskerk met 2-1, Blauw Geel gleed uit op eigen veld tegen Hoogland. Een nieuwe nederlaag betekend dat men niet echt met een prettig gevoel het eerste deel van deze competitie afsluit. Trainer Niels v Casteren besloot te beginnen in een 4-4-2 formatie. Joey Hellstern mocht weer eens in de basis beginnen, Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof speelde op het middenveld. Niels Wouters nog geblesseerd, Jeroen van Schoonhoven ziek en Sjaak Egmond geschorst waren niet inzetbaar.

Al snel werd duidelijk dat de thuisclub het initiatief zou hebben in dit duel. Er werd snel druk gezet op de man met de bal en voor Blauw Geel werd het al snel tegen houden. In de 5e minuut schreeuwde heel OFC voor een penalty als de bal bij de doellijn wordt weggehaald, volgens de gastheren met de hand, maar de leidsman stond er kort bij en gebaarde doorspelen, gespeeld met de borst. OFC dat overigens het gehele duel met veel geschreeuw probeerde beslissingen van de leidsman in hun voordeel te krijgen. Tien minuten later brengt Martijn van Kessel Tim Rerimassie in de problemen met een te korte terugspeelbal. Gelukkig voor hem weet Mohamed Cherif het doel niet te vinden nadat hij Tim voorbij was en gaat de inzet net naast. Vier minuten later is het wel raak voor OFC. Nadat een gevaarlijke voorzet nog tot corner kan worden gewerkt volgt uit de corner het doelpunt nadat Ralph Vos de hoge bal compleet mist. Mohamed Cherif tikt binnen: 1-0. Vijf minuten later een misverstand tussen Tim Rerimassie en Ralph Vos als Tim de bal terug kopt maar Ralph Vos was al uitgekomen. De bal gaat over Ralph heen en deze kan al terug rennend de bal nog tegen de lat tikken maar omdat Bilal el Amrani goed is meegelopen heeft hij de bal voor het intikken: 2-0. In de 27e minuut een eerste echt goede Blauw Geel aanval waarbij de bal via Joey Hellstern naar de flank gaat op Ben van den Nieuwenhof. Ben lobt de bal voorbij de uitkomende doelman maar helaas ook in het zijnet. In de 32e minuut is OFC weer gevaarlijk maar de inzet in de korte hoek wordt door doelman Ralph Vos met zijn voeten gekeerd. Met nog zo’n zes minuten op de klok zien de toeschouwers een snelle aanval van OFC en is het uiteindelijk Tim Freriks die gaat afronden. Gelukkig gaat zijn bal in het zijnet. Een minuutje later is Danny Verbakel aan gespeeld door Sander Egmond en in kansrijke positie maar zijn balcontrole laat helaas te wensen over, weg eventuele kans.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de thee. OFC blijft het spelbeeld bepalen en in de 54e minuut zien we ze weer makkelijk combinerend maar ook een te slap ingrijpend Blauw Geel. Gelukkig heet Tim Freriks zijn vizier niet scherp in het schot gaat behoorlijk ver naast. OFC blijft het dreigends maar Blauw Geel staat iets beter. In de 59e minuut een vrije trap voor OFC op zo’n 20 meter voor het doel, Ralph Vos keert de inzet van Bilal Amarzagouio. Daar staat zeven minuten een afstandspoging van Tim Rerimassie tegen over maar zijn schot is dan wel hard maar de bal gaat naast. Twee minuten later constateert de grensrechter aan de tribune kant een handsbal halverwege de helft van OFC door de uitgekomen doelman. Het is dan wel vlak langs de zijlijn maar een handsbal van den doelman buiten de beruchte lijnen lijkt me een rode kaart, niet de gele kaart die hem nu werd getoond??!! OFC heeft echter deze middag niets te duchten van Blauw Geel en als in de 76e minuut Tim Freriks quasi door de Blauw Geel defensie danst levert dat een corner op. Uit de corner volgt uiteindelijk een doelpunt want een voorzet daarna bij de tweede paal wordt door Bilal el Amrani tussen de benen door in de korte hoek bij de paal tot doelpunt gekopt. Natuurlijk vreselijk om als doelman zo’n doelpunt tegen te krijgen maar zoiets mag natuurlijk niet gebeuren. Het duel is duidelijk gespeeld en de thuisclub is een maatje te groot voor dit Blauw Geel.

Verliezen uit in Oostzaan bij OFC is op zich geen schande. Maar wie de wedstrijd heeft gezien weet ook dat er vandaag totaal niets te halen viel en Blauw Geel kansloos was. Uit de laatste drie duels, waarvan er twee thuis waren, viel het slechts 1 punt te behalen en dus doen de verliespunten uit de thuiswedstrijden het meest pijn. Jammer want zo ga je natuurlijk niet echt lekker de korte winsterstop in. Misschien wel goed nu een paar weken rust zodat men zich volledig kan opladen voor het komende thuisduel in januari als het Utrechtse Hercules op bezoek komt. De Utrechters verloren dit weekend met 4-2 bij OSS’20. Staan inmiddels 15e met 15 punten. Op OSS’20 na staan alle ploegen binnen redelijke afstand van elkaar dus worden de punten duur. Winst in eigen huis is dan eigenlijk een must….

Mustafa Guler, vandaag invaller, was gisteren vader geworden van een zoontje en dus zijn felicitaties aan het adres van Mustafa en zijn vrouw op zijn plaats!!!! Nu eerst de feestdagen en jaarwisseling: Iedereen fijne kerstdagen toegewenst en een mooie jaarwisseling. Tot volgend jaar…… laten we hopen op een mooie start.

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Martijn van Kessel, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Ben van den Nieuwenhof, Koen van den Zanden

Voorhoede: Danny Verbakel (75e min. Mustafa Guler), Joey Hellstern,

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper

Ass. Scheidsrechters: Dhr. L. Mentink en Dhr. K. el Hajjaji