9 december 2019  AFGANG IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 9 december 2019 • 9:13 • NieuwsClubnieuws

AFGANG IN EIGEN HUIS

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Hoogland  (2-3)  3-5. We schijven inmiddels zondag 8 december, speelronde 15. Voor Blauw Geel een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd tegen een promovendus, meteen ook de laatste thuiswedstijd voor de korte winterstop. Na vorig weekend een kampioen uit de hoofdklasse, nu een nacompetitiewinnaar. vv Hoogland schakelde OJC Rosmalen uit maar heeft het momenteel lastig. Het bezet de 17e en laatste plaats. Kwam slechts 1x tot winst maar verloor ook slechts 5 keer, het aantal gelijke spelen breekt de ploeg op: 7. Vorig weekend speelde het met 2-2 gelijk in eigen huis tegen Jong ADO Den Haag, Blauw Geel moest ook met een gelijkspel genoegen nemen tegen Groene Ster, 1-1. Ondanks de stand op de ranglijst dus een tegenstander om niet te onderschatten. Trainer Niels v Casteren kent weinig personele problemen buiten de langdurig geblesseerden. Daar is dan wel Niels Wouters nog bijgekomen maar verder dus keus genoeg.

Foto’s: Gerard beekmans

Blauw Geel trapte af en speelde de eerste helft van de kantine af, tegen een straffe wind in. Per definitie niet altijd een nadeel. Het pakte ook meteen de regie in het duel en kwam mede daardoor ook al vroeg op voorsprong. In de 7e minuut een mooie aanval over de rechterflank met daarin betrokken Sander Egmond en Mark Dobbelsteen waarbij rechtsback Zain Moghal als eindpunt de bal kon binnen schuiven: 1-0. Een minuutje later was het een prima steekbal van Mark Dobbelsteen op Koen van der Zanden. Koen kan vanaf de flank voorzetten maar de bal is te hard voor Sjaak Egmond. Het is inmiddels de 14e minuut als Blauw Geel de tweede had moeten laten aantekenen. Mooie steekpass van Sander Egmond op Koen van der Zanden maar helaas voor hem en Blauw Geel red de doelman oog in oog met Koen de inzet met zijn voeten. Vijf minuten later is het Koen van der Zanden die Ben van den Nieuwenhof bediend maar de jongeling schiet de bal ver naast het doel. In de 21e minuut krijgen de gasten een vrije trap met een straffe wind in de rug. Ralph Vos kan de bal net over de lat tikken. Mooie redding en slechts een corner rest de gasten, wel een corner met gevolgen want de bal verdwijnt ineens bij de tweede paal in het doel: 1-1. Een gelukkige gelijkmaker maar ook die tellen. Het was Dave Dekker die de corner nam. Drie minuten later en hernieuwde Veghelse voorsprong. Ben van den Nieuwenhof heeft een voorzet in huis op maat voor Jeroen van Schoonhoven. Hij kopt de bal ook prima in maar de Hoogland doelman heeft een antwoord op die kopbal, op de rebound echter niet en het is Koen van der Zanden die vlak voor de doellijn de bal alsnog kan binnen koppen: 2-1. Het is de 26e minuut als Ralph Vos op een inzet in de korte hoek redding brengt maar er was ook een vlagsignaal voor buitenspel. Vrije trap Blauw Geel dus i.p.v. een Hooglandse corner. Toch komen de gasten weer vrij eenvoudig op gelijke hoogte. In de 28e minuut staat Coen Heus geheel vrij ter hoogte van de tweede paal als daar een bal beland. Hij aarzelt niet en schiet in de verre hoek binnen: 2-2. In deze aanval een paar seconde daarvoor reclameert heel Hoogland een penalty vanwege een handsbal maar het duel ging door en niet ongunstig dus voor Hoogland. In de 33e minuut is Martijn van Kessel erg slordig of te nonchalant in de passing en leid daarmee bijna een achterstand in. Een schot halverwege de Blauw Geel helft kan door Ralph Vos nog tot achterstand worden voorkomen. Het is Coen Heus die zo door kan omdat de Blauw Gelers halfslachtig ingrijpen. Hij snijd schuin het strafschopgebied binnen en schiet bij de verre paal binnen: 2-3. Een minuut later al de kans op de gelijkmaker maar de voorzet van Zain Moghal wordt door Koen van der Zanden in zeer kansrijke positie ineens genomen en de bal gaat rakelings naast. Vlak voor rust weer geknoei van Martijn van Kessel waardoor de gasten een grote kans krijgen maar de voorzet wordt door Henk Baum net naast geschoten. Een doelpuntrijke eerst helft eindigt in een achterstand, iets wat niet echt leuk is….

We zijn twee minuten onderweg als wederom Koen van de Zanden quasi alleen voor de Hoogland doelman opduikt. Nu lobt hij de bal wel over de doelman maar ook op het dak van het lege doel. Weliswaar via een tegenstander en dus rest een corner. Uit de corner kopt Tom Dekkers op doel maar wordt de bal op de doellijn uit het doel gekopt. In de 52e minuut kan Hoogland weer vrijuit opstomen doordat weer niet adequaat wordt ingegrepen. Uiteindelijk volgt een afstandsschot dat door Tim Rerimassie wordt geblokt. Een minuutje later wordt Koen van der Zanden weer goed aangespeeld door Sander Egmond maar wederom rest slechts een corner. In de 59e minuut wat gerommel langs de zijlijn tussen Sjaak Egmond en Coen Heus dat ging net iets te lang door en Sjaak Egmond liet zich verleiden door het provocerende gedrag van de Hooglander. Zijn duw met als gevolg een theaterstukje zorgde voor een rode kaart. Sportief erg slecht van de Hooglander, erg dom het optreden van de Blauw Geler en daarmee zijn eigen team duperend. Trainer Niels van Casteren wisselt kort daarna en haalt een verdediger, Zain Moghal, naar de kant en brengt Danny Verbakel. Hoogland profiteert echter op korte termijn. Het is in de 63e minuut Henk Baum die een rebound binnen schiet: 2-4. Het lijkt nu over en uit voor de thuisclub ook al omdat het vandaag verdedigend over alle linies ver beneden de maat is. Als echter drie minuten later Tim Rerimassie met een geweldig afstandsschot, bal breed gelegd door Mark Dobbelsteen, binnen schiet wordt het toch nog even spannend en is er de hoop op misschien toch een gelijkspelletje. Blauw Geel probeert het met een man minder wel maar echt dreigend wordt het niet echt. Het is in de 76e minuut zelfs zo dat Ralph Vos de ploeg nog in de wedstrijd houd omdat hij op een kopbal een geode redding in huis heeft en Hoogland slechts een corner mag nemen. Toch komt er nog een enorme kans op de gelijkmaker. In de 80e minuut schiet Sander Egmond de bal in de diepte op Danny Verbakel. Zijn voorzet komt uit bij de geheel vrijstaande Mark Dobbelsteen. Helaas lijkt hij te gehaast en schiet hij de bal in zeer kansrijke positie ver naast. Hoogland blijft nu de wedstrijd controleren en in de 87e minuut velt de ploeg het vonnis voor Blauw Geel. Het is inmiddels een enorme gatenkaas bij Blauw Geel en Henk Baum kan Hooglands vijfde laten aantekenen: 3-5.

Blauw Geel lijdt een smadelijke nederlaag tegen de rode lantaarndrager. Een afgang op eigen veld met liefst vijf tegendoelpunten. Het scorend vermogen laat te wensen over en tel daarbij het defensieve slappe optreden op alle linies en de nederlaag is wel zo goed als verklaard. De rode kaart is uiteraard ook niet helpend als men al achter staat en je kunt vinden van de tegenspeler wat je wilt, het eigen domme optreden dupeert wel het gehele team. Niet alleen vandaag maar de schorsing kan ook gevolgen hebben voor andere komende duels.

Jammer dat het niveau vandaag ondermaats was maar elke team heeft in een seizoen wel zulke wedstrijden er tussen zitten. Extra jammer dat het dan in een thuiswedstrijd gebeurd. Erger, de nederlaag zorgt er ook voor dat de onderste ploegen weer dichterbij komen. De verschillen worden zo weer kleiner door eigen toedoen.

Volgende week de laatste wedstrijd, een uitwedstrijd, voor het kerst – nieuwjaar en winterstop reces. De ploeg reist dan naar Noord Holland om in Oostzaan aan te treden tegen OFC. De op voorhand vernoemde titelkandidaat kan dat predicaat tot op heden nog niet waarmaken, de achterstand op koploper OSS’20 is inmiddels 10 punten en dat komt mede door de dit weekend geleden 2-1 nederlaag in de derby in Heemskerk bij ADO’20.

De ploeg zal uiteraard uit zijn op revanche voor eigen publiek terwijl Blauw Geel uiteraard toch met een goed gevoel het reces in wil. Met twee nederlagen op rij zal dat niet lukken dus puntgewin in Oostzaan bij OFC is dan wenselijk.

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal (61e min. Danny Verbakel),

Middenveld: Martijn van Kessel (71e min. Mustaf Guler), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven, Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. J. Aatouallah

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Steeg en Dhr. M. Rasch

Blauw Geel’ 38: 57e min. Tim Rerimassie

Hoogland: 59e min. Martijn Schilthuis