6 november 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 6 november 2019 • 10:23 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het zaterdagavondduel met O.S.S.’20 werd met 0-1 verloren. In een wedstrijd waar de verschillen klein waren wist de kampioenskandidaat uit Oss het duel in hun voordeel te beslechten. Het enige verschil was de kwaliteit van de aanval die duidelijk in Oss voordeel was. Zondag gaat de reis naar Beverwijk de geboorte plaats van Anja de vrouw van de clubfotograaf Gerard Beekmans. Dus voor Gerard heeft de reis zondag ook nog een familiair tintje.

Door: Peter Kuijpers

Bij uitwedstrijden van Blauw Geel’38 elders ver in het land bezoek ik meestal een wedstrijd uit de tweede of derde klasse. Zondag was ik nog bij Heeswijk – Volkel waar ik Terry van Steenbergen nog in zag vallen en bovendien ook nog zag scoren. Altijd leuk je neus eens elders te laten zien. De bedoeling was dat ook cameraman Kees Hillebrand mee af zou reizen naar het pittoreske Balledonk. Helaas ging dat niet door omdat Kees opgenomen is in het ziekenhuis. Het gaat weer goed en wens hem alle beterschap toe.


Kees in volle actie tijdens een voetbalwedstrijd met zijn videocamera

Gemoederen
Wat opvalt bij het bezoeken van voetbalwedstrijden is dat de gemoederen steeds meer verhit raken, althans zo lijkt het wel. Zondag gaf de scheidsrechter bij Volharding – Vianen Vooruit in de tweede klasse H de teams een time out om af te koelen. Maar eigenlijk was het meer bedoeld voor de elkaar verbaal bejegende supporters even af te remmen. Vorige week was ik zelf in Vianen bij de topper tegen Olympia’18 waar ik supporters met een kappersschool verstand te keer zag gaan met het schuim op de mond tegen spelers en arbitrage. Vaak heb ik het idee dat sommige fanaten hoorntjes (je kent ze wel die duivelse dingen die je ook met carnaval ziet) op hun hoofd zetten als er wordt afgetrapt. Of komt het zero-tolerance gevoel door de herfst waar de velden bezaaid zijn met vallende bladeren? Een paar weken geleden tijdens SIOL – Juliana Mill riep een scheidsrechter iets over tien kleine negertjes en liep SIOL van het veld af. Jeetje vroeger op de kleuterschool zongen we met zuster Elisabeth (God hebbe haar ziel) over diezelfde tien klein negertjes en nu wordt er een wedstrijd voor gestaakt. Zondag in de Meierijstadderby WEC – VOW liepen de gemoederen ook hoog op. Dit nadat de scheidsrechter van dienst alsnog meeging in de overweging van de clubgrensrechter van WEC dat de goal van VOW in buitenspel situatie werd gescoord. Vraag me af hoe die brave huisvaders maandags weer naar het werk gaan met een gevuld Tupperware broodtrommeltje. Een trommel hoogstwaarschijnlijk gevuld met zes dubbele boterhammen een Mars en waar je de sinaasappel door de deksel heen duidelijk kunt waarnemen. Voetbal, waar hebben we het hemelsnaam over. Het spelletje dat soms zo van een tenenkrommende truttigheid is dat je jezelf dan afvraagt waar was ik gisteren mee bezig.

Carnaval
Het woord is weer gevallen en lezen we in de diverse media dat komend weekend de prinsen weer onthuld worden. Die van Veghel zou een ‘soepele’ prins zijn. Nou daar heb ik wat aan. Elk jaar doe ik een gok, maar nog nooit heb ik het geraden. Dat is dus een compliment waard aan de commissie die hem elk jaar weer uit de hoge hoed tovert. Ooit was de prins een bakker waar de hint vooraf luidde: ‘Hij bakt ze bruin’ Stja, zo simpel hoef het ook weer niet . We hebben bij Blauw Geel’38 al heel wat prinsen en jeugdprinsen aan het AVK in Veghel afgeleverd. En bij een grote club als Bij Blauw Geel’38 is de kans elk jaar aanwezig dat hij uit deze club komt. Ik zou zo niet weten wie ik dit jaar aan zou kunnen wijzen. Mijn buurman sneerde dat de prins dit jaar niet van Blauw Geel komt: “je hebt toch gelezen dat-ie soepel is?” Daar heb ik maar zuur om gelachen en we gaan nu verhuizen. We wachten het af wanneer hij vrijdag rond 21.30 uur op Kliknieuws en twitter of facebook verschijnt.

Autoloze zondag
Vandaag verscheen er een bericht in de media dat het kabinet overweegt maandelijks een autoloze zondag te gaan invoeren. Dit in een overdreven drang om de wereld om ons heen te vrijwaarden van die vermaledijde stikstof. We keren dan op de zondag weer terug naar 1973 wanneer de toenmalige minister Joop den Uyl, van het Kabinet Den Uyl het aan de stok kreeg met de Saoedische prins over de levering van olie. Vader Abraham componeerde toen het lied ‘Den Uil is in d ’n olie’ wat een heuse carnavalsschlager werd onder het bewind van de toen Kuussegatter prins Dorus XI Theo Verwey. Nederland liet zich niet gek maken de kinderen rolschaatsten over de wegen en Blauw Geel’38 vertrok met trainer Ben Tap met de lijndiensten naar onder anderen Avanti’31, Best Vooruit en OJC in de derde klasse. Die tijden zullen wel niet terugkeren en overigens het is natuurlijk nog niet zover.

Jeugdvoetbal
Een prima zaterdag, op JO 13-1 na, voor de standaardteams van de bovenbouw. JO 13-1 ging onderuit bij Venray wat door trainer Nickey wordt uitgelegd. JO 17-1 en JO 19-1 wonnen beiden waar JO 15-1 de generale tegen het bezoekende ESA met een walk-over van 10-0 indrukwekkend gestalte gaf. Zaterdag kom FC Eindhoven naar Veghel waar om 11.30 uur wordt afgetrapt.

Venray JO 13-1 – JO 13-1 3-0
Trainer Nickey: “We wisten dat we tegen een fysiek sterke tegenstander zouden spelen. Na een paar minuten aftasten werden we sterker en kregen we ook een paar hele goede kansen waar we onszelf hadden moeten belonen! Het werd daarna 1-0 voor Venray waarna we het moeilijker kregen. We kwamen er niet meer uit en snel volgde de 2-0. Na rust zijn we hard blijven werken maar was het fysieke verschil te groot, wat met zeven eerstejaars geen schande is, en werd het nog 3-0.

JO 15-1 – ESA-15-1 10-0
Een walk over heet dat dan. Trainer Noimin: “Een hele mooie 10-0 overwinning op de nummer vier ESA uit Arnhem was een geweldige opsteker na het verlies van vorige week tegen TOP. Binnen 15 minuten op een 3-0 voorsprong komen was een superstart voor ons om uiteindelijk met 10-0 af te maken. Doelpuntenmakers zijn Aybars 5x, Stijn 2x, Daan, Sem en Brecht. Mooi om te zien dat wat de spelers op de trainingen laten zien het ook nog op een behoorlijk niveau overbrengen naar de wedstrijd. Zaterdag de topper tegen Udi’19 in Uden. “ Op het sportpark was zaterdag een scout van PSV die zich keurig meldde. Echter na drie minuten na aanvang van JO 15-1 rende hij hard van het sportpark af. Of dat kwam omdat hij Freek zag of het voetbal niet was om aan te gluren, of hij werd gebeld vanuit zijn privé omgeving is niet bekend. Wel echt gebeurd en geen flauw grap. Aanstaande zaterdag de immer spannende en prestigieuze derby uit naar UDI’19 om 13.00 uur.

SV Unitas’59 – JO 17-1 0-5
Tegen de nummer laatst werd het grote zege. Maar inderdaad geheel eens met trainer Geert: “Gedaan wat wij moesten doen. Eerste helft was met prima voetbal. Al vroeg kwamen we op voorsprong door Tim via een goede pass van Ayoub. Diezelfde Tim maakte ook de tweede na slecht keeperswerk. Helaas gingen wij verder slordig om met de kansen anders hadden we met een groter verschil kunnen gaan rusten dan 0-2 na 45 minuten. Na een slecht begin in de tweede helft liepen wij uiteindelijk uit aar 0-5 via Tim, Milan en Remco. De tweede helft was helaas wat minder maar uiteindelijk goed uitgespeeld en de nul weten te houden. Volgende week naar wederom 3 punten. Uit maar Fortuna Sittard. Keiharde stelling of eis van het management van de JO 17 groep.

Venray JO 19-1 – JO 19-1 1-6
Toen JO 13-1 zich onder de Venrayse douch schoonspoelden arriveerde JO 19-1 op Sportpark De Wieën aan de Sportlaan in Venray. “Een mooi hoofdveld met een heerlijke grasmat. De eerste helft was het galleryplay. 5 goals in de eerste helft door 2x Ben, 2x Stef en 1x Appie. Mooie snelle aanvallen die deze keer ook doeltreffend werden afgerond. In de tweede helft bleven we de bovenliggende partij en scoorde Stef zijn derde van de middag door een vrije trap in de verre kruising te leggen. Jammer genoeg kregen we uit een van richting veranderde vrije trap een tegen treffer.” Zaterdag opnieuw een uitreis waar op Sportpark De Groote Wielen in Rosmalen waar OJC JO 19-1 de tegenstander is. Het team degradeerde afgelopen jaar uit de Tweede Divisie.

Blauw Geel’38-2 heeft de geest uit de fles en wint met 3-1 van Volharding
Een prima zege waar het team zich lijkt te beteren. Trainer Youssef: “Eerste helft was van een wisselend niveau, mooie aanvallen werden afgewisseld met slordigheden. Volharding kwam om te voetballen en gaven goed tegengas met een goed middenveld. Blauw Geel’38 kwam wel verdiend op voorsprong, door een prachtige vrije trap van Tijn Bos. Ruststand 1-0. De tweede helft begon flitsend want binnen een halve minuut stond er 2-0 op het bord door een hakbal van Milan die via de keeper erin viel. Daarna een slordige fase en een sterker Volharding dat terecht de 1-2 maakte. Uiteindelijk werd een prachtige aanval over meerdere schijven prima afgerond door Milan met zijn tweede naar 3-1.” Zondag reist het tweede team af naar de grens van de Duitse heuvelen. Onder de rook van De Koel van VVV wordt er op het rustieke Sportpark Alde Wielerbaan om 12.00 uur afgetrapt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO