11 november 2019  DANIG EENVOUDIGE MATCH IN BEVERWIJK

Geplaatst op 11 november 2019 • 11:21 • NieuwsClubnieuws

DANIG EENVOUDIGE MATCH IN BEVERWIJK

rkvv D.E.M. – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-1) 1-4. Zondag 10 november voor een tweede treffen in twee weken reisde Blauw Geel af naar Noord Holland. Twee weken geleden was de eindbestemming Heemskerk, nu iets zuidelijker Beverwijk waar DEM (Door Eendracht Macht) haar thuishaven heeft. De club promoveerde de afgelopen twee seizoenen van de eerste klasse meteen door naar de derde divisie. Vorig weekend boekte men een welkome 0-2 overwinning in Naaldwijk op Westlandia, daar waar Blauw Geel met dezelfde cijfers had verloren. Blauw Geel verloor vorig weekend in eigen huis met 0-1 van koploper OSS’20. Blauw Geel 6e, DEM 13e dus winst voor de gastheren zou dus zeer welkom zijn, maar winst voor Blauw Geel zou ook weer welkom zijn maar zeker niet gemakkelijk worden. Beide clubs waren elkaar nog nooit tegen gekomen en dus werd er geschiedenis geschreven op het sportpark DEM. Trainer Niels v Casteren besloot kon vandaag geen beroep doen op de aanvallers Joey Hellstern (blessure) en Koen van der Zanden (ziek). Ymanuel Hurkmans en Deslsy Schilders zijn al langer uit de roulatie en Jamey Raas is terug van zijn TV avontuur maar zat samen met Jean Claude van Aanholt op de tribune.

Blauw Geel kwam goed uit de startblokken en een vroege opening van de score is altijd prettig. In de 2e minuut schiet Ben van den Nieuwenhof de bal na een voorzet van Sjaak Egmond nog hoog over. Een minuutje later dan toch al wel de 0-1. De score in de 3e minuut van Niels Wouters uit een prima voorzet van Mark Dobbelsteen zou er dan ook voor kunnen zorgen dat het allemaal wat makkelijker zou worden tegen een tegenstander die zich anders zou gaan ingraven. Maar DEM deed vrolijk mee met een vroege ontbranding en in de 6e minuut was er een snelle uitval waarbij Tim Rerimassie uitgleed en de aanvaller door kon. Zijn voorzet kon worden verdedigd maar de rebound werd opnieuw ingebracht en de kopbal bij de tweede paal leek binnen te gaan, de bank van de thuisclub was al opgesprongen en het publiek juichte al, maar had geen rekening gehouden met doelman Ralph Vos. Hij was namelijk snel op en plukte de bal voor de doellijn uit de lucht. Twee minuten later wordt Zain Moghal op de flank aangespeeld door Tom Dekkers en de vleugelverdediger kan ongestoord opstomen. Hij wacht niet te lang af en schiet uiteindelijk op doel. De bal verdwijnt jammer genoeg rakelings over de lat. Veel glij-partijen aan Blauw Geel zijde in het begin van dit duel mar gelukkig weet DEM niet te profiteren. In de 15e minuut komt de nr 10 (helaas geen infoblaadje voor handen) alleen voor doelman Ralph Vos maar is het de Veghelse doelman die als winnaar uit deze confrontatie komt. Met zijn voet weet hij de bal uit het doel te houden en wordt de 100 % kans van DEM ongedaan gemaakt. De bal komt weer terecht bij een DEM speler maar uiteindelijk kan de Veghelse defensie enigszins in paniek de bal tot corner werken. Zes minuten later is het wederom de nummer 10 van DEM die gevaarlijk is en in vrije schietpositie is. Gelukkig raakt hij de bal niet goed en tevens te zacht zodat doelman Ralph Vos de bal kan oprapen. In de 24e minuut een goede combinatie tussen Ben van den Nieuwenhof en Danny Verbakel waarbij laatst genoemde kan uithalen maar de bal rakelings over de kruising gaat. Twee minuten later is het Ben van den Nieuwenhof zelf die kan uithalen na een voorzet van Zain Moghal en nu gaat de bal net over het doel via een DEM speler. De corner levert niets op. In de 33e en 35e minuut twee vrije trappen voor DEM waarbij de eerste via de muur een prooi is voor doelman Ralph Vos en de tweede de bal bij de tweede paal over gekopt. DEM dicteert dan het gebeuren op het veld en Blauw Geel is hoofdzakelijk bezig met tegen houden. Misschien dat de rust de ploeg goed doet.

En Ja, daar lijkt het wel op dat Trainer Niels van Casteren de puntjes weer op de i heeft gezet. Eerst nog een gevalletje veel geschreeuw weinig aan de hand. In de 46e minuut wil alles en iedereen van DEM een penalty maar de jonge leidsman stond er kort bovenop en was resoluut in zijn gebaren: doorspelen niks aan de hand. En dat was ook zo. In de 48e minuut verhoogd Blauw Geel de score. Sander Egmond speelt de bal op Ben van den Nieuwehof en zijn assist is succesvol want Danny Verbakel kan de voorzet binnen tikken: 0-2. In de 52e minuut neemt Blauw Geel een toegekende vrije trap snel en de DEM defensie is niet geheel daarop bedacht. Mark Dobbelsteen zet voor en de inzet stuit op de doelman waarna na een flipperkastje de DEM defensie kan weg werken. Twee minuten later een ziedend schot van Martijn van Kessel dat rakelings naast gaat. Van DEM geen gevaar meer en voor de vrije trap in de 62e minuut geld het zelfde. Ralph Vos schiet vervolgens snel uit en Ben van den Nieuwenhof gaat er voor. Hij komt in een 1 tegen 1 en snijd vervolgens naar binnen maar helaas gaat zijn inzet net naast de verkeerde kan van de paal achter. In de zelfde minuut wederom de Veghelse youngster die na een misverstand de bal op pikt maar het schot is niet hard genoeg waarbij de DEM doelman toch moet lossen maar niemand alert genoeg is om in te lopen. In de 66e minuut de 0-3. Uit een corner kopt bij de eerste paal Tom Dekker de bal binnen bij de tweede paal via de binnen kant van die paal. Het duel is nu wel beslist. Vier minuten later wordt het nog erger voor de gastheren als Martijn van Kessel de bal op Sander Egmond speelt waarna Sander de bal voorzet op Ben van den Nieuwenhof die vervolgens de bal binnen schuift :0-4. De buit is wel binnen en trainer Niels van Casteren voert in de 73e minuut een dubbele wissel uit: Jeroen van Schoonhoven en Mustafa Guler vervangen Danny Verbakel en Niels Wouters. Beide verse spelers zullen nog van zich doen spreken. Drie minuten later al een vlotte combinatie tussen Jeroen van Schoonhoven en Sander Egmond maar Sander schiet de bal net naast het doel. In de 78e minuut is het Mustafa Guler die net te laat een sliding inzet waardoor zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen ten val komt. De penalty wordt door de nummer 5 van DEM onberispelijk binnen geschoten: 1-4. Verder komt Blauw Geel niet inde problemen, sterker DEM mag van geluk spreken dat de score niet verder oploopt voor Blauw Geel. In de 84e minuut verlengen Ben van den Nieuwenhof en Jeroen van Schoonhoven beide de bal goed en komt deze terecht bij de ingevallen Melle Schevers. Helaas schiet laatst genoemde de bal over. Twee minuten later een nog grotere kans, een 100% kans, als Mark Dobbelsteen Jeroen van Schoonhoven aanspeelt die alleen voor de doelman staat. Helaas voor Jeroen en Blauw Geel schiet hij de bal naast het akelig lege doel. In de 88e minuut dan nog een kansje voor DEM maar de aanvaller schiet de bal in de korte hoek en doelman Ralph Vos is op zijn post zodat de bal in zijn handen komt.

Deze eerste ontmoeting met DEM is dus een prooi voor Blauw Geel. Blauw Geel speelde een matige eerste helft maar kon de vroege voorsprong tot aan de rust vasthouden. Daarbij waren wel een paar noodzakelijke reddingen van doelman Ralph Vos noodzakelijk. Na de rust een beduidend beter Blauw Geel dat eigenlijk niets weg gaf maar wel met goede aanvallen en uit een standaard situatie de score wist op te voeren. Een uiteindelijk vrij eenvoudige wedstrijd die een overwinning met zich meebrengt.

Volgende week een vrije weekend a.g.v. de competitie met 17 ploegen. De week daarna reist men naar de Betuwe voor opnieuw geschiedschrijving want dan vind een eerste ontmoeting plaats met degradant FC Lienden. De ploeg van trainer Hans van de Haar is na een matige start wat aan het opklimmen en dus een geduchte tegenstander getuige ook de winst in Oostzaan bij OFC vorig weekend. Het duel van de Liendenaren werd dit weekend gestaakt omdat een assistent scheidsrechter met een blessure niet verder kon. De stand was op dat moment 1-1 tegen Jong ADO Den Haag. Blauw Geel zal zeker ook dan weer vol aan de bak moeten om punten mee naar huis te kunnen nemen……

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel (80e min. Melle Schevers), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Danny Verbakel (73e min. Mustafa Guler), Niels Wouters (73e min. Jeroen van Schoonhoven),   Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. Eijgelsheim

Ass. Scheidsrechters: Dhr. De koning en Dhr. Pluim