17 september 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 17 september 2019 • 17:30 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een leuke wedstrijd kregen we afgelopen zaterdag in Gemert voorgeschoteld. Flink wat publiek in het kermisweekend voor beide teams. Zowel in Gemert als Veghel combineerde zich de vislucht en die van oliebollen onder het geluid van de schreeuwende attracties. Leuk, maar kermis is bij de Corner al een tijdje uit zijn bubbel verdwenen. Het werd op Molenbroek 1-1 met als enig smetje dat Niels c.s. de winst op de schoen hadden, maar die viel niet.

Door: Peter Kuijpers

Het bekerprogramma in poulevorm is klaar. De overwinnaars keren rond zondag 17 november weer terug, maar dan met slechts één wedstrijd. Winnen is doorgaan verlies betekend dan exit. Zondag start eindelijk de competitie en kunnen we door tot en met 24 mei, waar de finishvlag is opgehangen. Veel wedstrijd liggen hier tussen. Wat gaan ze brengen? Wie gaat zich onderscheiden en wie valt af. We wensen een ieder alle succes toe en liefst zonder Hals- und Beinbruch als het effe kan.

Laatste weekend bekervoetbal

Het tweede, dat zo goed bezig was, zakte zondag lelijk door de hoeven. Waar één puntje voldoende was gingen de mannen van Youssef volledig onderuit tegen het veel lager spelende Prinses Irene en verloren met 1-2. Youssef: “Veel balbezit, maar geen overtuiging. Slechte keuzes aan de bal, geen omschakeling en geen inzet. Dat is misschien het meest kwalijke! Niet de bereidheid om echt pijn te lijden om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Complimenten voor Prinses Irene die keihard hebben gewerkt en gedisciplineerde hebben gespeeld.” Malse taal heren doe er je voordeel mee. Zondag komt Erp-2 een echte derby en mooie gelegenheid voor herstel.

Subtiel stifje
JO 19-1 won met grote cijfers van het arme Avanti’31 die de ‘schade’ nog tot de rust beheersbaar hielden. Alleen Stef wist te scoren en deed dat met een subtiel stiftje. Na rust gingen alle remmen los en was het over met de Schijndelnaren en vielen de doelpunten in rap tempo. Halil, Stef en drie maal Stein bepaalde de 8-0 eindscore. De mooiste was de 5-0 van Stef met een geweldige streep die de arme Avanti’31 doelman alleen maar gehoord kan hebben. JO 19 zien we in oktober weer terug. Zondag start de competitie en komt FC Eindhoven JO 19-1 naar Veghel. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt.

Toverkist
JO 17-1 kwam met een 0-3 zege terug uit Schijndel. Geert had er een mooi verhaal over: “Met de kermis in de benen begonnen we zwak aan de wedstrijd uit bij Avanti’31. De gehele eerste helft hebben we niet kunnen domineren. Avanti’31 was gelijkwaardig. De tweede helft maakte de invaller Niels het verschil. Er kwam weer wat energie en creativiteit. De 0-1 kwam van Milan door een goede actie van Niels. De tweede goal was bijna identiek wederom Niels met de actie maar nu was Tim de afmaker. Het slotakkoord kwam van Marko met een prima vrije trap maakte hij de 3-0. Wij bekeren verder en dat was het doel. Verder kijken wij uit naar de eerste competitie wedstrijd volgende week thuis tegen Baronie” Goede berichten uit het JO 17-1 kamp en leuk te horen dat de toverkist van Niels eindelijk weer eens open ging en dat werd tijd, sterker nog: de hoogste tijd. Zaterdag start de competitie en komt Baronie naar Veghel waar om 15.00 uur begonnen wordt.

Eenrichtingsverkeer
JO 15-1 keerde slecht gemutst terug uit Gemert. Het werd een onverdiende 1-0 nederlaag. Al in de tiende minuut ging de bal na een vrije trap via de lat en de rebound in het Veghelse doel. Het verhaal van Noimin: “Blauw Geel’38 was in de eerste helft beter maar tot echte kansen kwam er niet. Hoewel een duidelijke strafschop ontnomen werd doordat de keeper van Gemert Joris onderuit kegelde. Na rust was het eenrichtingsverkeer op de helft van Gemert die alleen kon leunen op verdedigen. Helaas bleef het bij 1-0 doordat een goal van Amir onterecht afgekeurd werd en vele kansen werden niet verzilverd doordat onder anderen de lat werd geraakt. De scheidsrechter vergat de bal op de witte kalkstip te leggen omdat een overtreding op Aybars in de zestien niet werd bestraft. Bovendien ontging de leiding een zeer duidelijke handsbal die niet werd gezien. Gemert zwijnde ontzettend met de overwinning. Goed gespeeld maar onterecht verloren gaven ook de Gemert getrouwen toe.” Of de mannen van Noimin doorgaan is niet bekend. Het is een tweede plek dus we gaan uit van wel.

Belangrijke spelers
JO 13-1 ging hard onderuit in Uden. Met 0-5 werd er verloren. Trainer Nicky: “Kan er niet meer van maken dat het vandaag erg matig was tegen UDI’19. Ondanks het gemis van twee belangrijke spelers was het verschil groter dan het hoort te zijn. Volgende week starten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. We hopen dat we zo snel mogelijk weer blessurevrij zijn.” JO 13-1 gaat niet door naar de volgende ronde voor de beker. Dat mag duidelijk zijn.