4 september 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 4 september 2019 • 6:25 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Eigenlijk zouden we het uit moeten schreeuwen: WE ZIJN KOPLOPER, maar zo bescheiden als we zijn doen we dat niet al is het wel een leuke constatering. Met 0-2 werd er gewonnen en hebben we vandoen met de beste seizoenstart ooit in de Derde Divisie, sterker nog de beste start in zes jaar. In het seizoen 2013-2014 was dat ook het geval in de Hoofdklasse. Zondag komt EVV naar Veghel met spits Rick Polman, die er vorig seizoen 13 inschoot voor Blauw Geel’38. Dat doet ‘Polly’ momenteel weer bij de tegenstander van zondag, waarvan akte.

Door: Peter Kuijpers

Beker prietpraatje….
Deze week werd de bekerloting bekend. Opnieuw lootte Blauw Geel’38/jumbo een thuisduel. Naar Veghel komt midweek 39 Tweede divisionist De Treffers. Een van de zes clubs uit het dorp Groesbeek. De Groesbekers zijn de competitie matig begonnen met twee nederlagen. Rijnsburgse Boys en afgelopen zondag was Kozakken Boys te sterk voor De Treffers. Twee spelers van de huidige selectie van Niels van Casteren speelden voor de komende bekertegenstander. Tom Beissel en Niels Wouters droegen het rood en wit van die club. Bij een goed resultaat wacht in oktober opnieuw een thuisduel en wel tegen FC Twente sinds dit seizoen weer eredivisionist. Een mooi affiche zou dat zijn al zijn Feyenoord, Ajax en PSV financieel aantrekkelijker. Dan denk je al snel aan extra tribunes en nog veel meer. Mooie romantische bespiegelingen vooraf maar ook niet meer dan dat. De wedstrijden zelf is vaak spelen tegen een reserve team van de genoemde clubs. De trainers Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst lieten afgelopen seizoen tegen respectievelijk Excelsior Maassluis en Gemert hun volledig reserveteam opdraven. Dan voel je je als bezoeker toch behoorlijk bekocht. Dat moeten ook de Gemertgetrouwen zo gevoeld hebben vorig seizoen in een nagenoeg uitverkocht stadion van Helmond Sport. Nogmaals voor beide clubs een groot financieel succes voor de bezoekers minder die onmogelijk blij konden zijn met alleen een vrolijk zwaaiende Robin van Persie vanaf de reservebank. Beter is het bij een jubileum de knip te trekken en tegen de top drie te spelen, die dan contactueel wél met hun volledige selectie komen. Hoewel clubs met het vermaledijde kunstgras tegenwoordig weinig kans maken op dat soort wedstrijden. Topclubs en ook anderen trekken daar de neus voor op. De rest, onder de top drie, komen meestal wél volledig met bekerwedstrijden. In het geval Blauw Geel’38 kwam VVV twee seizoen geleden met nagenoeg volledige selectie naar Veghel. FC Twente zal dat ook zeker doen. Maar ja…eerst maar eens op woensdag 25 september winnen van De Treffers!

Districtsbeker
Een mooi bruggetje naar bekervoetbal. Het tweede team heeft wat lagere tegenstanders en bekerde uit naar UDI’19-4. Het is overigens wel vreemde gewaarwording dat een ploeg uit de reserve Hoofdklasse dit soort paringen overkomt. De top-3 zou mijn inziens gewoon in het standaard toernooi geplaatst moeten worden. Gemert-2 won met 11-1 van ASV’33 en de reserves van UDI’19 stuurde SV Milsbeek met 6-0 naar huis. Grote verschillen dus. Het werd in Uden voor het tweede team overigens een 0-5 overwinning met vier goals van Milan een treffer van Tijn. Volgende week komt het derde team van Volkel naar Veghel en zal de beslissing vallen tegen Prinses Irene over veertien dagen eveneens thuis. Adel verplicht heren en de tegenstanders worden verder in het toernooi steeds beter en interessanter.

De jeugd bekerde

Alle standaard jeugdteams kwamen uit voor de beker dit weekend. JO 19-1, JO 17-1, en JO 15-1 wonnen hun wedstrijden alleen JO 13-1 speelde gelijk. Een prima conclusie en dito zaterdag.

JO 19-1 verpulverde Rhode met 14-0 (De KNVB meldt 13-0) Na een ruststand van 4-0 moest de Rhode doelman de bal nog tien maal uit het net halen. Of trainer Vincent en zijn gevolg er veel conclusies aan zal verbinden is onwaarschijnlijk. Komende zaterdag ander kaliber als er om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Zuideinderpark in Schijndel met de leeftijdsgenoten van Schijndel die met 3-2 van Avanti’31 JO 19-1 verloren.

JO 17-1 speelde ook met Rhode als tegenstander. Op Sportpark De Neul werd Rhode met een zevenklapper verslagen. Het was voor de mannen van Geert c.s. de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Het krachtverschil was erg groot wist Geert ons te melden. Met de rust was het al 5-0. Het verschil was gemaakt en vanwege het warme weer geen vuurwerk meer in de tweede helft. Twee valse hattricks van Marko en Tim en Remco maakte het zevende doelpunt. Geen bijzonder optreden maar wel degelijk. Na de toernooiwinst van vorige week en de 7-0 uit bij Rhode geeft dat vertrouwen naar de volgende wedstrijd de derby thuis tegen Gemert. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt.

JO 15-1 vertrok naar Sportpark De Schellen in Nistelrode. Prinses Irene JO 15-1 was de tegenstander. De lager spelende ploeg van Prinses Irene nam een in de eerste helft een 1-0 voorsprong. Na rust zette JO 15-1 orde op zaken. Twee maal Amir waaronder een fraai gekopt doelpunt uit een hoekschop. Joris scoorde ook met pegel van zeker 20 meter. Veel kansen nog op een grotere zege, maar de scherpte ontbrak luidde het bericht van de leiding. Zaterdag speelt JO 15-1 om 13.00 thuis tegen UDI’19 JO 15-2, dat thuis verloor van Gemert.

JO 13-1 kwam thuis tegen JVC Cuijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “We werden vanaf het begin van de wedstrijd goed onder druk gezet. Terwijl we de afgelopen weken erg goed en rustig waren aan de bal hadden we hier zeker in de eerste helft moeite mee.” Wist trainer Nicky ons te melden. JVC Cuijk kwam terecht op 0-1, dit was ook de ruststand. De tweede helft zat Blauw Geel’38 meer in de wedstrijd en ging het spel over en weer. In de laatste minuten kopte Adam een corner van Noor knap binnen en mocht JO 13-1 niet klagen met 1-1. Zaterdag speelt JO 13-1 uit met als bekertegenstander Venray JO 13-1 dat een puntje pakte bij UDI’19. Om half twaalf wordt er afgetrapt op Sportpark De Wieen.