18 september 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 18 september 2018 • 16:36 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Blauw Geel’38 leed in het verre Oostzaan de derde aaneengesloten nederlaag. Vorig seizoen tegen respectievelijk ADO uit 4-2, Dongen thuis 1-2 en Jong Vitesse 4-1 was dat ook het geval. Komende zaterdag komt UNA uit Zeelst naar Veghel. De Zeelstenaren zijn een van de vele kampioenskandidaten uit de Derde Divisie. Een prima ploeg, maar niet onoverwinnelijke dat bewezen de Blauwgelers op 18 maart bij UNA om zelfs met tien man van deze club te winnen. Het gaat Niels van Casteren c.s nog niet voor de wind en een winstpartij zou de zaak danig weer opvrolijken.

Door: Peter Kuijpers

Terwijl we deze Corner schrijven draait op de achtergrond het gebeuren rond Prinsjesdag mee. Veel pracht en praal en vooral klatergoud en mooi geklede hotemetoten met dampende paarden. Het hoort wel bij Nederland dus kijken we er elk jaar weer naar. Onze cultuur is belangrijk het hoort erbij als thee in de rust bij het voetbal en je fiets versieren met Koninginnendag. Om eerlijk te zijn kijk ik ook uit naar Barcelona – PSV en Ajax – AEK Athene. Barcelona heeft als stad mijn voorkeur. Vriend Angel Py lid van de veteranen (wie kent hem niet) komt er vandaan en veel met zijn familie daar in Barcelona aan de Grand Via doorgebracht. De kaasjes zijn al gesneden en een flesje Pineau des Charentes staat op kamertemperatuur te komen, laat de avond maar komen.

Start van de competitie
Afgelopen zaterdag beleefden we de laatst bekerronden. JO 19-1, JO 17-1 en JO 15-1 werden afgetekend poulewinnaar en zien we in november weer terug in de afvalronden. JO 13-1 leek tegen JVC Cuijk op de goede weg ,maar zakte na rust door de kleine hoefjes. Zaterdag is de beer echt los en start de competitie. Een lange competitie die pas eind mei zijn finishvlag kent voor de meeste teams. We nemen ze even met u door.

Margriet JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO 19-1
JO 19-1 kende een matige ouverture op de competitieopener. De 4-0 bekerpot verhulde eigenlijk het povere optreden tegen laagvlieger DAW. Jammer dat OJC Rosmalen JO 19-1 de wedstrijd tegen Blauw Geel’38, die voor maandag stond gepland, alsnog af wist te zeggen. Zaterdag naar Margriet waar je niet van weet wat de sterkte is van het team. Feit is wel (een beetje chauvinisme mag) dat Blauw Geel’38 zeker een van de kampioenskandidaten is. Zaterdag gaat het gebeuren in Oss en hoe luidt het spreek woord ook alweer? De eerste klap is een daalder waard. Voor de jongeren een daalder (Knaak mag ook) is een historische muntje, dat voor het eerst rond 1500 werd geslagen en het bedrag van twee gulden vijftig vertegenwoordigde.

Blauw Geel’38 JO 17-1 – Orion JO 17-1
Bezoek uit Nijmegen nadat het team afgelopen zaterdag snoeihard met Erp afrekende en met de carnavaleske uitslag van 1-11 won op Den Uil. Trainer Geert was in zijn nopjes: “ JO17-1 is een fantastisch talentvolle groep. Wat nog geloof in eigen kunnen moet krijgen. Een waar team worden is niet eenvoudig. Dat proces zijn we nu ingegaan en krijgt steeds meer vormen. De teamdiscipline moet absoluut beter om een goede rol in deze pittige competitie te spelen. Kortom we moeten als team nog absoluut stappen maken.” Zaterdag om 15 uur wordt er afgetrapt

De Treffers JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1
Het leven van JO 15-1 ging de afgelopen weken in een rollercoaster. Geen kampioenschap en toch een plotse promotie niet meer dan terecht overigens. Dank aan de mensen die zich achter de schermen hiervoor ingezet hebben met lobbywerk. Deze week breed op de Blauw Geel’38 pagina in de Stadskrant een verhaal met het kader rond het team. Om 10.00 uur! Ja u leest het goed om 10.00 uur wordt er op Sportpark Zuid in Groesbeek afgetrapt. Vergeet de wekker niet te zetten.

Blauw Geel’38 JO 13-1 – MVV JO 13-1
Een zware missie heet dat dan. Het hoogst spelende team van Blauw Geel’38 krijgt meteen een kanjer voor de kiezen met MVV. Helaas niet door voor de beker, maar met opgeheven hoofd de arena verlaten. Zaterdag om 11.30 uur fluit scheidsrechter Saris voor de aftrap.

Blauw Geel-2 – Someren-2
De Reserves hadden geen best voorseizoen met zaterdag de uitschakeling voor de beker tegen het lager spelende Rhode-2. Jammer, want van dit team dat is samengesteld uit spelers die overkwamen van onder anderen JO 19 heeft meer in haar mars. Zondag kan de competitie goed begonnen worden met winst op het stugge Someren. Om 11.45 uur gaat de bal rollen.

ASV’33 V – Blauw Geel’38 V
Helaas werd het maar een 2-2 gelijkspel bij de meiden van MKB in Macharen. Winst was noodzakelijk om poulewinnaar te worden. We kijken alweer snel vooruit naar zondag als op Sportpark De Hut in Aarle-Rixtel ASV’33 de tegenstander is. Op het moment van tikken komt er een persbericht van de vrouwen binnen rollen. Voor het eerst in de historie een senioren vrouwenteam binnen de club op zondag is sowieso al uniek. De technische staf was nog even een puntje van aandacht, maar nu is die er. Timmy Lockear en Manu Bruneel met Belgische roots. Manu voetbalde al bij Blauw Geel’38 senioren en veteranen en is in het dagelijkse leven militair in het Belgische leger. We wensen de heren veel succes.

Wat opviel elders….
Tevredenheid
Hercules was het niet eens met de aanstelling van scheidsrechter Jorn te Kloeze. De arbiter had het in de Utrechtse optiek vorig seizoen verbruid tijdens de eerste wedstrijd op 27 augustus 2017 uit naar Westlandia. Het was een horrormiddag voor Hercules volgens de club die met 4-3 verloor. De KNVB had er een oor voor en om die reden leidde vorige week Dave de Vries het duel Hercules – JVC Cuijk. Dit tot volle tevredenheid van iedereen in Utrecht dat won met 1-0. Te Kloeze overigens was zover bekent nooit arbiter bij een duel van Blauw Geel’38/Jumbo

FC Lienden
Nog meer gekrakeel over scheidsrechters in dit geval de geprezen Lorenzo Cairo. De Bosschenaar had in de optiek van ‘Technisch beleidsbepaler’ Nico Wagenvoort (heb even op Wikipedia gekeken waar Lienden wordt geduid als klein dorpje met grootste bron van inkomsten de fruitteelt is) die Cairo een flapdrol en popiejopie noemde. Lienden dat afgelopen zaterdag met 3-4 thuis verloor van Spakenburg. Deze overigens correct gespelde zelfstandige naamwoorden zullen nog wel een staartje krijgen voor de ‘Technisch beleidsbepaler’ in Lienden. Cairo floot vorig seizoen nog het duel JVC Cuijk – Blauw Geel’38/Jumbo 1-1. Diezelfde Cairo is opnieuw de scheidsrechter voor het duel JVC Cuijk –Blauw Geel’38 op 30 september.

Horrortackle
Misschien toch eens de moeite waard om terug te zien. Als u googelt op horrortackle, Westlandia, Meeuwsen ziet u een filmpje met een kamikaze actie van keeper Edgar Leerdam van Westlandia die voormalig Blauwgeler Wesley Meeuwsen zijn hoofd raakte. Gelukkig gaf het alleen maar wat schaafwonden en een bult bij de huidige spits van OJC Rosmalen. Dat Scheidsrechter Timmer ‘slechts’ geel liet zien aan de Westlandia doelman laat veel vraagtekens na en een knoert van een hoofpijn bij Wesley.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO