31 mei 2023  Peter’s Corner

Geplaatst op 31 mei 2023 • 22:56 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner

Eigenlijk zou deze laatste corner van dit seizoen vergezeld moeten gaan met stemmige muziek. Ik zit te denken aan The Lonely Shepherd van Gheorghe Zamfir, maar Mann gegen Mann van Rammstein zou ook wel kunnen. Wel heel zachtjes, als een fillertje, voor deze afsluitende corner. Ondanks het matige slot wél tot nu het beste seizoen van het vaandelteam qua puntenaantal. We kijken terug en dan met name de data van het eerste team en de topscores waaronder ook de totaal lijst. Door het voorspelbare gelijke spel bij O.S.S.’20 kwam het aantal op 54 punten en bleef Blauw Geel’38 buiten de klauwen van OJC Rosmalen. De beoogde vierde plek was een feit.

Door: Peter Kuijpers

Het voetbal lag al grotendeels stil. Althans ik heb geen uitslagen meer waar kunnen nemen. Het Prins Willem Alexander Sportpark maakt zich op voor de verdiende zomerrust. De niet kunstgrasvelden kunnen weer even op adem komen. In Oss vertrok het vaandelteam met het ene broodnodige puntje om OJC Rosmalen voor te blijven en dat lukte. Een prima prestatie had je dit vooraf geweten. De mitsen en maren laten we maar waar ze nu zijn. Kijk naar het overzicht met wat data van het afgelopen seizoen. Groene Ster met onze aanstaande trainer behaalde op de valreep periode 3 binnen. Altijd een goed uitgangspunt want de winnaar van die periode heeft meestal de vorm te pakken. Samen met Hercules en VVSB die respectievelijk de periode overnam van kampioen ADO’20 en de winnaar van periode 2 gaan deze teams een poging wagen voor een stapje hoger. UDI’19/CSU degradeert samen met Dongen waar de twee degradanten elkaar volgend seizoen treffer in de Vierde Divisie. Baronie en JOS Watergraafsmeer mogen zich via de nacompetitie van degradatie te vrijwaarden. Overigens op die topscorers lijst prijkt Emiel van der Sanden vrij ontastbaar nog bovenaan als algeheel topscorer van Blauw Geel’38. Emiel die afgelopen zondag met een kort optreden in Erp afscheid nam als speler en zijn tas op de bovenste plank in de berging parkeerde (heeft geen zolder). Hij gaat zijn zoontje volgen en begeleiden die de eerste schreden op een voetbalveld gaat maken en dat zal allemaal op het Prins Willem Alexander Sportpark gebeuren.

Het meetpunt van de algehele topscoorderslijst is vanaf seizoen 1960-1961 zover de data beschikbaar was.

topscoreslijst(1)

topscore22-23

stand_extra

Dit is misschien nog een interessant lijstje
VVSB scoorde de meeste doelpunten
ADO’20 kreeg er de minste tegen
JOS Watergraafsmeer incasseerde maar liefst 80 treffers
Groene Ster werd periodekampioen ondanks een negatief doelsaldo

Vissermannen
Een klasje boven Blauw Geel’38/Jumbo werd in een spannende thriller Katwijk voor het tweede seizoen achtereen kampioen in de Tweede Divisie. Zelf wonnen de Vissermannen met 2-1 van de Vissermannen uit Spakenburg waar concurrent AFC uit Amsterdam Noord niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Geen feest dus op Sportpark Goed-Genoeg waar Excelsior Maassluis de dwarsligger was. Door dit puntje in Amsterdam voorkwam Excelsior Maassluis dat zij nacompetitie moesten gaan spelen. Dit ten koste van TEC dat nu samen met IJsselmeervogels mag proberen via de nacompetitie zich te handhaven in de Tweede Divisie. OFC was zoals bekend al gedegradeerd en zien we de ploeg uit Oostzaan volgend seizoen weer terug in de Derde Divisie.

Zaterdagteam
Wel namen we zaterdag afscheid van het zaterdagteam. De mannen van weleer vonden het welletjes en deden dat dit seizoen met een fraaie tweede plek achter kampioen LRC uit Leerdam. De laatste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen van Pelikaan-2 uit Zwijndrecht. De tweede plek geeft recht op nacompetitie, maar daar wordt geen gebruik van gemaakt en is blijkbaar geen verplichting. Alexander Mols, toch de nummer twee in de topscoorderslijst allertijden van Blauw Geel’38/Jumbo, mocht voor het team de laatste goal scoren. Hij deed dat op de hem bekende wijze in de 89e minuut. Ali bracht hiermee zijn totaal voor deze competitie op 34 doelpunten en werd hier de topscoorder van de competitie. Wat een killer en nog deze kanjer. We gaan hem missen. Dit zaterdagteam, dat bijna louter succes kende, gaat als een goed team de boeken in. De toernooien kunnen zover er die nog zijn beginnen. Voor de MO 20 tot en met MO 13 is er nog een leuk toetje dat op zaterdag 10 juni gaat beginnen.

Dit was voorlopig de laatste corner en ook deze gaat met zomerreces. Dank eenieder voor het lezen van mijn wekelijkse proza. Bijzondere dank Vincent voor de eindredactie en Piet voor het plaatsen. Graag in goede gezondheid en fijne vakantie voor iedereen tot augustus of september.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO