28 mei 2023  DERBY OP SLOTDAG WEINIG ENERVEREND

Geplaatst op 28 mei 2023 • 19:52 • NieuwsClubnieuws

DERBY OP SLOTDAG WEINIG ENERVEREND

sv O.S.S.’20 – sv Blauw Geel’38/JUMBO 0-0. Zondag, eerste pinksterdag, 28 mei de laatste competitieronde. Waar normaliter in Oss een enerverende derby zou kunnen plaatsvinden zou daar nu geen sprake van zijn. Zowel gastheer OSS’20 als Blauw Geel speelden nergens meer voor. OSS was sinds vorig weekend zeker van klasse behoud, Blauw Geel had de strijd om plaats drie een paar weken geleden al verloren. Voor de thuisclub stond het duel in het teken van afscheid nemen van vele spelers. Eerder dit seizoen won Blauw Geel in eigen huis met 1-0 en kon het met een minimaal gelijkspel een hele mooie vierde plaats vasthouden in de eindrangschikking.

Een wissel in het basisteam van trainer Niels v Casteren, Robin Voets keerde terug in de basis, Ben van den Nieuwenhof begon op de bank.

Zonnig en warm was het weer en mede door het ontbreken van doelen voor beide teams zou het een gezapig potje worden. Viel er dan niks te beleven? Jawel hoor want met name de thuisclub had de winst kunnen en moeten pakken. In de 8e minuut al hadden de geel/blauwen op voorsprong moeten komen maar de eindpass liet alles te wensen over. Twee aanvallen richting het doel van Jordy Zielschot, maar de pass was zo slecht, dat een intikker in het lege doel achterwege bleef. In de 16e minuut een Blauw Geel aanval maar de afronding miste zowel richting als kracht en was recht op de doelman. In de 27e minuut, uit een corner, volgt een rebound voor OSS, maar met een geweldige redding voorkomt Jordy Zielschot een achterstand. Vijf minuten later moet zij aan de andere kant van het veld zijn collega doelman redding brengen op een prima inzet van Emre Gurcuoglu. De resterende corner levert niets op. In de 38e minuut een heldenrol voor Jay van Boxtel. Na een corner krijgt Tony de Groot de bal voor zijn voeten en hij kan ongehinderd uithalen. Jordy Zielschot is kansloos op de inzet maar op de doellijn kopt Jay van Boxtel de bal uit het doel. Blauw Geel krijgt geen grip op de bal en nog geen minuutje later gaat een Osse inzet rakelings voorlangs en bij de tweede paal net voor bij die paal over de achterlijn. In de 42e minuut moet Jordy Zielschot geblesseerd uitvallen en voor de rust zien de toeschouwers nog een afstandspoging van Emre Gurcuoglu maar de bal is recht in de handen van de Osse doelman. En o-o ruststand maar de beste kansen voor de thuisclub.

Na de rust wordt het er niet beter op. In de 50e minuut een dreigende vrije trap van OSS’20 waarbij de bal bij de tweede paal wordt gelegd. Jay van Boxtel zorgt op tijd voor opruiming. Twee minuten later is Joran van Zutven op tijd uit zijn doel voor een Osse aanvaller maar hij schiet de bal recht in de voeten van Hidde van Dijk. Die is er echter niet op bedacht en de bal verdwijnt naast het lege doel achter. In de 57 minuut een vrije trap voor Blauw Geel op de rand van het Osse strafschopgebied. Emre Gurcuoglu neemt de vrije trap maar de Osse doelman heeft ene fraaie redding in huis en bokst de bal prima naar de zijkant. In de 62e minuut zien we een inzet van Hidde van Dijk net naast gaan en twee minuten later moet Ymanuel Hurkmans een corner weggeven een tweede corner weer een minuut later van OSS beland op de paal en Blauw Geel moet nogmaals een corner weggeven. In de 70e minuut een aanval van OSS over de flank en Joran van Zutven red prima in de korte hoek ten koste van een corner. Nog een kans valt er daarna te noteren, de enigste uitgespeelde kans voor Blauw Geel. In de 73e minuut speelt Wouter op den Camp Koen van der Zande aan. Hij ziet de uitlopende Osse doelman komen en wil de bal over de doelman koppen. Helaas is de bal niet hoog genoeg en wordt hij uit de lucht gepakt. Beide teams komen daarna niet meer tot iets dreigends en zo eindigt dit duel om des keizers baard zoals het begon in 0-0. OSS’20 had het verdiend om dit duel te winnen, Blauw Geel kon geen moment aanspraak maken op meer.

Conclusie:

Blauw Geel speelde het succesvolste seizoen sinds het bestaan. Met 55 punten het hoogst behaald aantal punten ooit voor de club op dit niveau met als gevolg een hele mooie vierde plaats in de eindrangschikking en ook dit is de hoogst behaalde positie ooit in de derde divisie. Jammer dat er misschien geen nacompetitie meer gehaald is maar het seizoen duurde lang en de pijp was ook wel leeg. Tel daarbij de mooie duels in de voorronde van de KNVB beker en het prachtige duel in eigen huis tegen FC Utrecht op een vol Prins Willem Alexander sportpark en het moge duidelijk zijn dat we niet mogen mopperen maar met een geweldig goed gevoel kunnen terugblikken op seizoen 2022-2023. Onze nieuwe Trainer Maurice Verbunt krijgt samen met zijn team voor volgend seizoen een mooie nieuwe uitdaging om te proberen deze prestaties te evenaren: Grote schoenen om te vullen….

Staf en spelers BEDANKT voor jullie inzet voor onze mooie club. Voor degene die blijven een fijne vakantie en tot volgend seizoen, voor degene die onze club gaan verlaten succes met jullie nieuwe uitdagingen een fijne vakantie en het ga jullie goed.

Doel:  Jordy Zielschot (42e min. Joran van Zutven),

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets, Jay van Boxtel,

Middenveld:  Emre Gurcuoglu,  Hugo van den Nieuwenhof (74e min Bram Besems)    Wouter op den Camp (74e min. Mathijs Haeve),

Voorhoede:  Lars Loermans (82e min. Ben van den Nieuwenhof),  Dave de Meij (46e min Hadi Barglan),  Koen van der Zanden.