19 november 2023  Periode resultaatgezien goed gestart ondanks mindere wedstrijd

Geplaatst op 19 november 2023 • 22:42 • NieuwsClubnieuws

Periode resultaatgezien goed gestart ondanks mindere wedstrijd

De afgelopen weken hebben supporters kunnen genieten van het Blauw Geel spel. Van de afgelopen weken was alleen de tweede helft tegen Gemert minder. Voor de rest creëerde de formatie van Maurice Verbunt kansen genoeg om te winnen of meer te verdienen dan ze kregen. Gewonnen wedstrijden werden afgesloten met gedachtes als “Hier hadden we meer moeten scoren”. Het spel was deze week minder. Desondanks bleven de punten wel in Veghel.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Het eerste kansje kwam op naam van Dave de Meij. Jay van Boxtel gaf voor op de spits, maar de kopbal kwam in de handen van Luuk Brand. Een kleine 10 minuten later was het wel raak. Wouter op den Camp nam de bal mee met een pirouette en kon met buitenkant voet Ben van den Nieuwenhof diepsturen. De topscorer van de Veghelaren rondde deze bal af. Baronie zette even aan, waardoor Skender Loshi kon schieten. Robin Voets blokkeerde deze bal, maar de bal kwam bij Desmond Nagtzaam. Zijn rebound ging naast.

Kort daarna was het wel weer raak aan Veghelse zijde. Koen van der Zanden had rand strafschopgebied de bal en kon de Meij wegsteken. De spits maakte de bal af. Blauw Geel controleerde maar kon weinig creëren. Veel gevaar tegen was er ook niet. Nagtzaam kon een vrije trap indraaien, en deze leek ook naar de kruising te vliegen. Jordy Zielschot tikte deze bal echter daaruit en zo bleef het 2-0. Maar niet lang, want kort daarna was het Ben van den Nieuwenhof die diep gestuurd werd. Hij gaf voor op Van der Zanden en die schoof de bal achter Luuk Brand. Niet lang daarna was het nog Van der Zanden die voor kon geven op Lars Loermans, maar de aanvaller raakte met zijn schot de lat.

De tweede helft was minder. Baronie kwam wat meer in het spel, en Blauw Geel was slordig. Desondanks was de eerste kans voor de Veghelaren. Kai Koreniuk, die inviel voor Dave de Meij, kon Loermans vinden, maar laatstgenoemde kon de bal niet goed verwerken. Wat later was het Van der Zanden die een bal niet goed mee kon nemen nadat van den Nieuwenhof een bal onderschepte en hem mee kon geven aan de Rooise aanvaller.

Baronie was nog gevaarlijk via Ouassiem Ikhmech die tot 2 keer toe gevaarlijk werd via een schot. Een vrije trap en een schot randje strafschopgebied. Beide werden gekeerd door Jordy Zielschot. Rob Keuken kon nog gevaarlijk worden. 1 keer werd het zijnet gevonden, en een tweede keer kwam hij 1 op 1. Jordy Zielschot redde, maar dat was vooral goed voor het zelfvertrouwen. De grensrechter stond namelijk al te vlaggen. Vlak voor het einde kon Van den Nieuwenhof nog tekenen voor zijn 2e van de middag. Een corner werd kort genomen en Yassin Nasser kon de bal weer terug geven aan de vleugelspeler. Van den Nieuwenhof haalde uit en kon het net vinden en zette daarmee de 4-0 op het scorebord.

Een keurig resultaat met een 4-0 overwinning. De 3 punten tellen, en dat is een lekker begin voor de 2e periode die startte met deze wedstrijd. Het spel was wel minder, maar laten we hopen dat dit nog een incident is en geen inzet voor de rest van de wedstrijden. Voor volgende week mogen de Blauw Gelen op bezoek bij Unitas. Die zijn laatste geworden, omdat OJC ROSMALEN met 2-2 gelijk kon spelen tegen OSS’20. De Gorinchemers zelf verloren met 2-0 van Barendrecht. Op de zaterdag wordt er om 7 uur afgetrapt in Gorinchem.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO