17 november 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Geplaatst op 17 november 2023 • 14:16 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Na een schitterende eerste helft vooral werd een 5-1 binnen gesleept in Oss op Sportpark de Rusheuvel. Het enige wat ontbrak waren meer doelpunten, want als Blauw Geel er 4 of 5 meer had gemaakt, had OSS niet veel kunnen klagen over het scoreverloop. Het Blauw Geel van Maurice Verbunt heerste in Oss. En dat op een moeilijk bespeelbaar veld. Het sloot de eerste periode mooi af. De tweede periode begint met Baronie thuis. De Baronnen kennen een rommelige start, waar trainer Jeroen van Bezouwen al na 3 wedstrijden opstapte. Trainer Marco Verbeek nam het stokje over. Inmiddels staan de Baronnen op een 15e plek. Net op nacompetitie  voor degradatie. Maar de ploegen onder hun azen om er overheen te gaan.

Door: Freek Laurijssen

We spraken op donderdag met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag OSS uit. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik denk dat we gewoon een goede wedstrijd spelen. Als je natuurlijk al snel op 1- en 2-0 komt en vervolgens, waar we vaker wat problemen mee hadden, het voor rust eigenlijk al af maken met een 4-0, dan kun je eigenlijk alleen maar tevreden over zijn. Het enige wat er aan ontbreekt is dat je nog meer kansen krijgt en niet af maakt, maar als je met 4-0 gaat rusten is dat meer dan prima. Tweede helft vond ik dat je, met name in de eerste fase, wat moeilijker uit de kleedkamer kwamen. Misschien is dat ook wel begrijpelijk na een 4-0, maar overall, als je 5-1 bij OSS wint is dat gewoon prima.

Dan zit de eerste periode er al op. Hoe kijk jij terug op die periode?
Over het voetbal ben ik niet ontevreden. Vind eigenlijk vooral dat we wel eens met fases wedstrijden nog weggeven. Je zou dat goede spel eigenlijk moeten continueren naar 90 minuten. Ik denk dat we in die eerste periode weinig punten hebben gestolen. Misschien zelfs punten hebben weggegeven en hebben laten liggen, maar gezien het voetballende gedeelte met ik niet geheel ontevreden. Nu alleen zaak om dat over 90 minuten te laten zien.

Start van de 2e periode begint voor ons thuis Baronie. Hoe kijk jij vooruit naar deze wedstrijd?
Het is altijd lastig te zeggen. Naar de stand kijkende moet het een tegenstander zijn die je moet kunnen hebben. Alleen zoals ik al vaker zeg, bij ons in de competitie is het niet vanzelfsprekend dat je wedstrijden zomaar wint. Alleen als wij de focus houden en laten zien wat wij de afgelopen weken hebben laten zien. We krijgen toch elke wedstrijd weer kansen. Alleen het gaat wel om het benutten van die kansen. Als je wedstrijden wilt winnen moet je scoren. Ik zie er in ieder geval met een goed gevoel op vooruit.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO