21 november 2023  Peter’s corner 13

Geplaatst op 21 november 2023 • 19:10 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner 13

Prima zege van het vaandelteam op Baronie afgelopen zondag. Het team van Maurice c.s. heeft zich lekker in het linkerrijtje geplaatst. Zaterdag naar rode lantaarndrager GVV Unitas om 19.00 uur wordt er afgetrapt.  Nog vier wedstrijden en dan treed de winsterstop in en kunnen de gebraden Kerstkalkoenen in rijen van drie binnenvliegen. Leuk dat ook JO 23 won in Nijmegen met 1-3 bij Orion. Lees de verslagen van Freek en Vincent.

Door: Peter Kuijpers

Seniorenvoetbal
O-23 pakte na twee nederlagen weer eens de winst. Orion in Nijmegen was de klos van de dadendrang van het team. Het werd een keurige 1-3 zege. Vincent van den Broek: “Fijne en noodzakelijke overwinning. De eerste helft met weinig kansen voor beide teams. We komen in de 30e min op 0-1 door een hele goede combinatie door de as van het veld waarbij Ferhat de bal perfect voorgeeft op Talip die binnenkopt. In de 60e min maakt Orion gelijk door een goede vrije trap. Daarna nemen wij de wedstrijd volledig over en creëren we kans op kans. En duurt het tot de 75e min tot Hadi de bal hard in de verre hoek binnen schiet. Daarna nog een aantal grote kansen maar het is pas in de 89e min dat we de 1-3 maken. Een goede actie van Joep vd Tillaart aan de linkerkant. De bal komt bij Ferhat die hem hard binnenschiet. Een goede en terechte overwinning. Volgende week uit naar AWC” ,aldus een gelukkig coach en zijn team. De vrouwen kwamen niet in actie. Ze spelen komende week tegen het puntgelijke Berghem Sport dat samen met Blauw Geel’38 op een negende en tiende plek staat. Dus op de Koppelsteeg in Berghem een fraai duel waar de winnaar een flinke jump omhoog maakt. De vrouwen van Nooit Gedacht-2 leiden hier met voorsprong de ranglijst.

Jeugdvoetbal jongens
JO 13-1 verloor bij UDI’19 met klein verschil van 2-1. Voor de Udenaren de eerste punten. Blauw Geel’38 staat op een achtste plek. Over twee weken volgt de thuiswedstrijd tegen Quick 1888  uit Nijmegen die om 11.30 van start gaat. JO 14-1 kreeg met 5-0 billenkoek in Zeelst bij UNA. Blauw Geel’38 dat laatste staat krijgt komende zaterdag Berghem Sport op bezoek dat net boven JO 14-1 staat. Winst kan dus meteen een sprongetje omhoog betekenen. JO 15-1 hoefde niet naar Noord-Limburg. De wedstrijd viel figuurlijk in het water. Blauw Geel’38 is nog wel koploper samen met Sparta’18 dat wél één wedstrijd meer speelde. Zondag de derby der derby’s als middenmoter Erp JO 15-1 naar Veghel komt. JO 17-1 pakte een puntje bij SV TOP in Oss met een 2-2 draw. Blauw Geel’38 staat op een keurige vijfde plek waar Beuningse Boys de koploper Volgende week komt voorlaatste ijs en weder dienende de jeugdfusie Volharding/Sambeek JO 17-1 op bezoek. Tot slot JO 19-1 won thuis met 2-1 van Kozakken Boys uit Werkendam dat tweede stond achter koploper SC ’t Zand. De ongenaakbare en ongeslagen koploper met 30 uit 10 en een doelsaldo van 48-7. Dat liegt er niet om en uitgesproken deze tegenstander ontvangt komende zaterdag op Sportpark de Bijstervelden Blauw Geel’38. Tim heeft beloofd dat er gestunt gaat worden. Een puntje zou al prachtig zijn!

Jeugdvoetbal meisjes
MO 13-1 wist in Den Bosch niet te winnen van Wilhelmina. Geen ramp want Blauw Geel blijft tweede met twee punten achterstand op HRC’14. Volgende week komt middenmoter Theole uit Tiel naar Veghel. MO 15-1 blijft koploper Boxtel virtueel op drie punten volgen. Dit met dank aan de winst zaterdag in Son bij SBC met 2-4. Komende zaterdag de Meierijstadderby thuis tegen RKVV Keldonk. MO 17-1 kwam niet in actie en blijft voorlaatste nog zonder punten uit twee wedstrijden. Komende wedstrijden staat de provincie Limburg centraal. Komende zaterdag uit naar Schaesberg en vier dagen later op woensdag uit de inhaalwedstrijd naar de MVV/Fortuna-Sittard combinatie.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO