8 maart 2020  MOKERSLAG UITGEDEELD EN MORAAL FLINK OPGEBEURD

Geplaatst op 8 maart 2020 • 21:11 • NieuwsClubnieuws

MOKERSLAG UITGEDEELD EN MORAAL FLINK OPGEBEURD

vv Hoogland — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-3) 1-8. Precies drie maanden geleden troffen beide opponenten elkaar voor het eerst. Op het Prins Willem Alexander sportpark werd Blauw Geel getrakteerd op een onaangename 3-5 nederlaag, geen fijne kennismaking met vv Hoogland uit Hoogland/Amersfoort. Blauw Geel presteerde daarna wisselvallig tot slecht en gleed mede door de laatste drie nederlagen af naar een 12e positie. Gastgever Hoogland staat inmiddels op een rechtstreekse degradatieplaats, 16e, met 9 punten minder. De laatste drie wedstrijden speelde de ploeg tegen drie Brabantse opponenten, in Brabant: verlies bij UNA (2-1), gelijk bij Gemert(1-1) en verlies afgelopen week in en bij Dongen (4-0). Blauw Geel verloor uiterst dramatisch in eigen huis van Jong ADO Den Haag en na drie nederlagen op een rij is winst een must. Dit gegeven gold nog nadrukkelijker voor de thuisclub…… Trainer Niels v Casteren kon vandaag weer een beroep doen op Ben van den Nieuwenhof (terug van vakantie) maar hij nam op de bank plaats, Martijn van Kessel moest daar ook plaats nemen. Erik van Loon kreeg een basisplaats in het hart van de defensie, Tim Rerimassie schoof door naar het middenveld. Ook voor Ymanuel Hurkmans was er weer een basisplaats . Koen van der Zanden en Danny Verbakel en Desley Schilders zaten op de tribune.

Hoogland mocht de aftrap verrichten en het was droog in Hoogland. Maar de eerste 10 minuten viel er verder niet veel te beleven voor het talrijke aanwezige publiek. Niet verliezen was voor beide duidelijk in de achterhoofdjes aanwezig leek het wel. In de 12e minuut leid een slechte pass van Sjaak Egmond de eerste echte dreiging in. Een perfecte sliding in het strafschopgebied van Tom Dekkers voorkwam erger. Twee minuten later viel er voor de Veghelse aanhang dan ook de eerste dreiging te zien bij het Hooglandse doel. Niels Wouters had de bal prima op Sander Egmond mee gegeven maar hij moest afronden met links. Een te slap schot was geen probleem voor Hoogland al hoewel het wel een corner moest weggeven. Een minuutje later moest Blauw Geel een corner weggeven op een inzet van Hoogland waar verder ook niets uit kwam. Het is inmiddels de twintigste minuut als Blauw Geel weer dreigend is. Een slimme pass van Mark Dobbelsteen op Niels Wouters maar helaas heeft de lange Blauw Geel spits te veel tijd nodig om op doel te schieten en kan een verdediger middels een sliding de bal ontfutselen. Een minuutje later komt Hoogland nog het dichtst bij een doelpunt. Uit een voorzet die geheel ongestoord kon worden gegeven kan vervolgens door een geheel vrijstaande aanvaller worden gekopt: rakelings langs het doel van Ralph Vos. In de 24e minuut een overtreding op Ymanuel Hurkmans ondanks dat de bal niet in de buurt is. Blauw Geel krijgt een vrije trap en Tom Dekkers is de man die deze vrije tap zal nemen. Hard en laag schiet hij de bal langs de muur en ook de doelman is kansloos: 0-1. Twee minuten later een afstandspoging namens Hoogland maar die levert slechts een corner op, vier minuten later een vrije trap a.g.v. hands voor Hoogland op een mooie positie. Hossein Mezbanalli stuurt de bal naar de verre hoek maar Ralph Vos was op zijn positie en voorkomt een gelijkmaker. In de 33e minuut een geweldig goed opgezette Blauw Geel aanval. Niels Wouters geeft mee aan Tim Rerimassie die vervolgens Joey Hellstern aanspeelt. Joey omzeilt de doelman en legt vervolgens breed naar Sander Egmond en Zain Moghal. Zain mist vervolgens voor open doel en schuift de bal tot ontsteltenis naast het doel. Het is bijna hilarisch, maar niet heus, hoe deze 100% kans wordt gemist. Een minuutje later weer een goed lopende aanval van de Blauw Gelen maar deze wordt slecht uitgespeeld. In de 35e minuut veert de Hoogland aanhang op maar Henk Baum kan gelukkig niet bij de goede voorzet. Aan de andere kant valt dan een minuut later de al lang niet onverdiende 0-2. Het is Joey Hellstern die op mooie wijze was aangespeeld om vervolgens prima af te ronden. Gevaarlijke momenten volgen elkaar in hoog tempo op want quasi vanaf de aftrap weer een minuutje later een kans voor de gastheren, Henk Baum, maar de bal gaat net naast het doel en slechts een corner wordt bereikt. Twee minuten later volgt dan toch de aansluitingstreffer. Henk Baum rond op fraaie wijze af, middels een lob gaat de bal over Ralph Vos in het doel: 1-2. Hoogland zet vervolgens niet voldoende aan en Blauw Geel bewaart de rust. Slechts vier minuten later is de marge weer twee. Mark Dobbelsteen wordt op zijn wenken bediend na een slim overstapje van Sander Egmond, omzeilt de doelman en een verdediger en schuift de bal in het lege doel: 1-3.

Na de rust controleert Blauw Geel in eerste instantie het duel. Verstandig uiteraard omdat al verschillende keren een duel werd verloren omdat men binnen een kort tijdsbestek even werd overlopen. Vanaf de 58e minuut zien de toeschouwers weer vlotte aanvallen van Blauw Geel. Sander Egmond komt na een prima aanval oog in oog met de doelman maar ziet de bal op het lichaam van de doelman belanden. Niels Wouters stond geheel vrij en had ook aangespeeld kunnen worden om misschien wel doeltreffend af te ronden. Twee minuten later weer de volgende goede aanval. De bal gaat naar de linkerflank waar Joey Hellstern in balbezit komt. Hij legt de bal prima op maat af op de inlopende Sander Egmond en deze rond beheerst af: 1-4. Blauw Geel controleert nu de wedstrijd en Hoogland lijkt niet meer gevaarlijk te kunnen worden. Het is inmiddels de 74e minuut als Zain Moghal een belangrijk aandeel in een aanval heeft. Hij zet voor naar Ymanuel Hurkmans en die schiet zijn eerste binnen na zijn langdurige afwezigheid: 1-5. Blauw Geel gaat in tegenstelling tot het verleden gewoon door want zes minuten later is het alweer raak. Wederom heeft Joey Hellstern een aanzienlijk aandeel. Hij zet voor, en alles aan de voorzet klopt weer, en Sander Egmond kan zijn tweede en Blauw Geels zesde noteren: 1-6. In de 83e minuut gaat de Hoogland doelman wel erg opzichtig in de fout en kan hij de diepte pass niet goed wegwerken. Niels Wouters is alert genoeg en kan de bal gemakkelijk in het lege doel schuiven: 1-7. Wat een weelde en niet eens geflatteerd. Kansen blijven komen maar in de 86e en 88e minuut missen de gebroeders Egmond hun kansjes. Eerst Sander die de bal in het zijnet legt, twee minuten later dus zijn broer Sjaak, ook in het zijnet. In de 90e minuut wordt de aanval opgezet door de gebroeders Egmond maar is de pass van Sander naar rechts eigenlijk in niemandsland want Tim Rerimassie was er helaas nog niet om af te ronden. Wel rest er nog een corner. Uit de corner kopt Tom Dekkers de bal binnen:1-8.
De centrale verdediger scoort zijn tweede, hij was degene die de score opende en ook die de laatste treffer aantekent, chapeau!!!

Blauw Geel weet na drie opeenvolgende nederlagen weer winst te pakken, en hoe!!!! Niet eens geflatteerd en met tijd en wijle met oogstrelende aanvallen. Wat een opsteker, heel goed voor het moraal, en prima zaken voor de ranglijst. De trouwe volgers hadden een mooie wedstrijd gezien, enigste vraagteken was onder hen: ‘als ze nou maar niet al hun kruit verschoten hebben’…..

Die vraag zal volgende week zaterdagavond beantwoord worden. Dan staat namelijk de derby tegen Gemert op het programma. Eerder dit seizoen eindigde de derby in Gemert in 1-1. De bewoners van Molenbroek spelen als promovendus een geweldig goed seizoen en staan op een hele mooie 4e plaats met 35 punten. Ondanks in hun gelederen derde divisie topscoorder Thijs van Pol (17 doelpunten) een opmerkelijk doelsaldo: 42 voor en 42 tegen.
Vandaag wist Gemert in eigen huis met 4-1 te winnen van HSC’21. De zwart witten hebben dus zes punten meer dan Blauw Geel maar wisten de laatste drie competitie wedstrijden die ze in Veghel speelden niet met een punt of drie punten te verlaten.

Het wordt ongetwijfeld weer een mooie, interessante en boeiende derby. En derby’s zijn onvoorspelbaar dus is een uitkomst niet te voorspellen……..

Doel: Ralph Vos,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Tom Dekkers, Zain Moghal.
Middenveld: Tim Rerimassie, Mark Dobbelsteen, Ymanuel Hurkmans (79e min. Mustafa Guler),
Voorhoede: Joey Hellstern, Niels Wouters (84e min. Ben van den Nieuwenhof), Sander Egmond.