13 november 2022  LASTIGE UITWEDSTRIJD OOK IN WINST OMGEZET

Geplaatst op 13 november 2022 • 15:33 • NieuwsClubnieuws

LASTIGE UITWEDSTRIJD OOK IN WINST OMGEZET

gvv Unitas – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-1) 1-3.  Het is zaterdagavond 18.00 uur als in Gorinchem scheidsrechter Jensch de aftrap laat verrichten tussen gastheer Unitas en Blauw Geel. Voor Blauw Geel een ongewoon aanvangstijdstip want nog nooit eerder speelde men op een zaterdagavond op dat tijdstip. Maar voor alles is een eerste keer. Vorig seizoen eindigde het duel tussen beiden in een 0-0 en de twee voorgaande edities voor dat gelijkspel was er voor beiden een overwinning. De ploeg uit Gorinchem lijkt zich ten opzichte van vorig seizoen goed te hebben versterkt en is dus een geduchte tegenstander met veel voetballend vermogen. Het heeft tevens de topscoorder in de derde divisie zondag in de gelederen: Robert Mutzers met inmiddels al 13 doelpunten. Unitas verloor vorig weekend in Noordwijkerhout van runner up VVSB met “slechts” 3-2 en bezette voor aanvang van dit duel de 6e plaats op de ranglijst. Blauw Geel won in een weinig sprankelend duel met “slechts” 2-1 van laagvlieger Baronie en pakte na het gelijkspel tegen Gemert de zegereeks weer op. Het bezet inmiddels een mooie derde plaats op de ranglijst. Het verschil tussen beiden is echter slechts drie punten en dus zou winst voor Unitas betekenen dat de Gorkumers op gelijke hoogte zouden komen…..
Trainer Niels v Casteren kent weinig zorgen en bijna de gehele selectie is wedstrijd fit. Helaas viel vlak voor aanvang van het duel Lars Loermans ziek uit en deze ging dan ook snel terug naar huis.

Unitas lijkt meteen de bedoeling duidelijk te maken en zoekt de aanval. In de 2e minuut wordt Robert Mutzers terug gefloten om dat hij in buitenspel positie stond en zijn alleen gang naar Jordy Zielschot kreeg dus geen vervolg. In de 5e minuut een kopbal op het Veghelse doel maar deze ontbreekt aan richting en kracht en de Veghelse doelman kent er geen problemen mee. Unitas blijft het spel bepalen en krijgt in de 14e minuut een eerste corner, twee minuten later volgt dan al een tweede corner en deze is dan ook gelijk gevaarlijk maar staat onze niet al te grote rechtsback Jay van Boxtel prima op de doellijn en kan hij de bal weg te koppen. Blauw geel mag pas in de 17e minuut een corner nemen maar deze draait over de achterlijn terug het veld in, wat overigens deze avond nog vaker zal gebeuren, en dus ontstaat er zeker geen gevaar voor Unitas. In de 19e minuut een doelpoging van Unitas maar de inzet gaat naast. In de 22e minuut een snelle uitbraak van Blauw Geel waarbij de bal naar Koen van der Zanden gaat die hem daarna iets te ver naar buiten afgeeft naar Dave de Meij. Dave komt nog wel in balbezit en kan uiteindelijke nog een schot plaatsen maar de bal gaat achter. In de 25e minuut moet de Blauw Geel defensie alle zeilen bijzetten na een corner en kan een inzet met uiterste krachtinspanning worden geblokt waardoor de bal over het Veghelse doel gaat en Unitas slechts een corner over houdt. In de 29e minuut pikt Blauw Geel de bal op na balverlies van de gastheren maar gaat de voorzet van Yassin Nasser rakelings voorlangs. In de 36e minuut en hele mooie en snelle combinatie op Blauw Geel rechterflank. Het is dan Jay van Boxtel die een strakke bal de diepte inspeelt waar Ben van den Nieuwenhof met zijn snelheid gebruik van kan maken. Hij laat de verdedigers zijn hakken zien om vervolgens de snoeihard in de verre hoek binnen te schieten: 0-1. Misschien op dat moment tegen de verhouding in maar daarom ook zeker niet minder prettig. Vrijwel direct na de aftrap doet Unitas iets terug. Een eerste inzet kan door Jordy Zielschot onschadelijk gemaakt worden en de rebound is gelukkig ene prooi voor de defensie die kan ruimen. In de 41e minuut dan toch de gelijkmaker. In een Unitas aanval heeft de thuisploeg ook een paar keer het geluk dat de bal gelukkig valt uit een kluts en het is Omar Boulamhayan die de gelijkmaker binnen schiet: 1-1. Vlak voor het rustsignaal had zowel Blauw Geel als Unitas misschien nog weer op voorsprong kunnen komen. Een snelle uitbraak waarbij wederom Jay van Boxtel en Ben van den Nieuwenhof betrokken waren. Ditmaal wel andersom en liet Jay met zijn snelheid de verdedigers zijn hakken zien. Helaas schiet hij niet zelf op doel en is zijn voorzet niet op maat voor iemand maar hier had zeker meer in gezeten. In de blessuretijd van deze eerste helft moet Jordy Zielschot een inzet van Unitas over de lat tikken. Beide ploegen gaan rusten met een 1-1 stand.

In de rust wordt door trainer Niels van Casteren niet gewisseld. Blauw Geel wordt na de rust het eerst dreigend. In de 49e minuut is het Dave de Meij die de bal verovert. Hij geeft de bal prima direct op Koen van de Zanden die quasi alleen op het doel af kan. Helaas heeft hij niet genoeg controle over de bal en kan de goed uitkomend doelman de iets te ver vooruit gespeelde bal van Koen weg rossen om erger te voorkomen. In de 59e minuut dan weer een sprankelende aanval van Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof heeft vanaf de flank een goede voorzet in huis richting tweede paal waar Dave de Meij de bal panklaar terug kopt op de alerte Koen van der Zanden. Nu weet hij wel raad met deze bal en hij tikt de bal binnen: 1-2. Vijf minuten later wordt het dan ook nog 1-3. Wederom is het Ben van den Nieuwenhof met een vlijmscherpe pass, ditmaal op Koen van der Zanden en ook nu weer tikt hij de bal binnen. Bij Unitas lijkt er nu iets te breken en de ploeg lijkt niet bij machte om nog iets aan de achterstand te veranderen. In de 77e minuut weer een rush zoals we vaker zien en kennen van Jay van Boxtel. Hij had mogen uithalen maar werd nu gestuit zodat zijn rush nog een corner opleverde. Deze was vandaag wederom niet gevaarlijk. In de 82e en 85e minuut nog dreiging maar de afstandspoging van Ben was geen probleem voor de Unitas doelman en de aanval via Vince Duits op Ben van den Nieuwenhof, daarbij moet Unitas weer een corner weggeven. In de 88e minuut grabbelt de doelman een inzet van Vince Duits en in de 90e minuut lijkt Hadi Barglan in een goede schietpositie als hij wordt gehinderd door een medespeler. De blessuretijd is al even bezig als Unitas nog een kans krijgt maar de kopbal uit een vrije trap wordt over gekopt.

Blauw Geel wint met 1-3 en behoud daarmee zeker de derde positie op de ranglijst. Unitas was met name voor de rust de spelbepalende partij met een hoog tempo. De Blauw Geel defensie gaf echter weinig weg maar als ploeg kwam men niet echt tot veel dreiging voor het Gorkumse doel. De 1-1 ruststand was terecht en misschien een beetje te veel voor Blauw Geel. De tweede helft werd binnen 5 minuten afstand genomen en dat kwam Unitas niet meer te boven. Er was in ieder geval weer wat sprankelend spel te zien in vergelijking met het thuisduel tegen Baronie. Een hele lastige uitwedstrijd is voorbij en werd ook nog eens met winst afgesloten.

Volgende week, weer gewoon op de zondag, het thuisduel tegen DEM uit Beverwijk. De ploeg zal ongetwijfeld in Veghel 1-4 bekeruitslag van een paar weken geleden willen wreken. Als dat dan ook nog kan op het veld bij de tegenstander zal dat als mooi worden ervaren. Ook DEM speelde deze zaterdag hun competitiewedstrijd. In Beverwijk was nummer twee van de ranglijst VVSB te gast en zij wonnen van DEM met 2-4. Vorig seizoen was DEM voor het eerst te gast in Veghel en won Blauw Geel, moeizaam met 2-1. Twee doelpunten binnen 12 minuten en een rode kaart voor een DEM speler in de 22e minuut waarbij DEM in de 90e minuut nog tegen scoorde. Blauw Geel speelde zich toen wel veilig. Voor beiden geldt nu nieuwe ronde nieuwe kansen maar Blauw Geel zal zeker de ongeslagen reeks vervolg willen geven daar waar DEM zal willen “stunten”…. Kortom een boeiend duel lijkt aanstaande……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Koen van der Zanden,  Emre Gurcuoglu (55e min. Max Boonstoppel)

Voorhoede:  Yassin Nasser (77e min. Vince Duits),  Dave de Meij (90e min. Hadi Barglan) , Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. J. Jensch,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. Schiffel en Dhr. S. Aboujid

Kaarten:  Geel:

gvv Unitas:  geen

sv Blauw Geel’ 38:  27e min. Robin Voets,  67e min. Dave de Meij, 80e min. Koen van der Zanden.