12 november 2022  Voorbeschouwing Unitas – Blauwgeel’38/JUMBO

Geplaatst op 12 november 2022 • 9:27 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Unitas – Blauwgeel’38/JUMBO

Na het puntverlies tegen Gemert en de krappe overwinning tegen Baronie maken we al vaart in de competitie. In speelronde 14 alweer de wedstrijd tegen Unitas. Een wedstrijd die vaker gespeeld is. De balans in Gorinchem staat nog gelijk. Een winst, een verlies en het laatst nog een 0-0 op een woensdagavond.

Door: Freek Laurijssen

Unitas zelf is ook aardig bezig. De roodbroeken bezetten een zesde plek. Vorige week werd er krap verloren van VVSB uit Noordwijkerhout. Het werd 3-2. Daarvoor een prima reeks waar tussendoor wel verloren werd van ADO’20, maar daar lijkt niemand van te kunnen winnen. Unitas is ook de club van de huidig topscorer van de Derde Divisie Zondag: Robert Mutzers.

Tegen Baronie een mindere wedstrijd. Het niveau lag dichter bij elkaar. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik denk dat het een prima degelijke wedstrijd was die wij dik verdiend hebben gewonnen. Het was zeker minder sprankelend dan we eerdere wedstrijden hebben gespeeld. Maar dat heeft ook veel te maken met een tegenstander die defensiever speelden en de ruimtes klein maakte, waardoor we er minder makkelijk doorheen konden spelen. Ik denk met name dat we de tweede helft dat uitstekend hebben opgelost en goed gestart zijn met vrij snel de 1-0. Daarna haalden we de wedstrijd naar ons toe en hadden we kansen op 2-0. Die viel uiteindelijk ook. En daardoor was het een prima degelijke overwinning.

Er zit nu alweer een tijdje steeds weer een week tussen wedstrijden. Alleen nu duurt het wel weer even voor we weer een wedstrijd spelen. Is dat fijner voor je of heb je liever een wat drukker programma zoals in september / oktober?
Het liefst speel ik gewoon van weekend tot weekend. Want daar is het hele systeem van amateurvoetbal op gericht met het privé en werk. Wanneer er om de zoveel tijd een doordeweekse wedstrijd tussen zit is dat prima. Maar niet in de hoeveelheid zoals we dat de afgelopen tijd hebben gehad. Dus zoals het nu is, is het helemaal goed.

Zaterdag tegen Unitas. Doen het ongeveer net zo goed als wij, waar zij iets minder punten hebben. Topscoorder Robert Mutzers speelt er ook. Wat is je vooruitblik op de wedstrijd?
Gewoon een uitstekende ploeg die het ook uitstekend doet. Voetbal in de ploeg, jongens die individuele kwaliteiten hebben. Een ploeg die ook relatief makkelijk scoort en ook graag naar voren wil spelen. Dus ik denk sowieso een hele interessante wedstrijd tussen 2 ploegen die allebei zullen spelen om de winst.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO