14 november 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 14 november 2022 • 20:45 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zuid-Amerikaanse furie op het sportpark, vaandelteam blijf aan de winnende hand. Na een 1-1 ruststand werd het in de tweede helft uiteindelijk 1-3. Ben van den Nieuwenhof en tweemaal Koen van der Zanden tekende voor de doelpunten. Laatste alweer zijn tiende competitietreffer met vele assist van Ben. 0-23 deed het ook prima en won in de slotseconden van de wedstrijd met 2-3 door goal van Nouri. Lekker bezig mannen ben er maar trots op.

Door: Peter Kuijpers

Peru
Wie zaterdags op het sportpark rondloopt kan geconfronteerd worden met de Spaanse taal gesproken door mensen uit Peru. Een groep van een man of vijftien spelen in de namiddag op de achterste velden dan een onderling partijtje. De Peruvianen zijn werkzaam als automonteur bij de BAS in Veghel en gespecialiseerd in Volvo vrachtwagens. In mijn beste Spaans en met de hulp van Angél spraken we met Manuel uit Lima de hoofdstad van Peru. Het land telt 34 miljoen inwoners waar alleen al in Lima een kleine tien miljoen Peruvianen wonen. Manuel is het aanspreekpunt en legt het uit: “We wilden graag voetballen daar houden wel allemaal van. We spelen met toestemming van de club onderling wat partijtjes. Het zou het leuk zijn als we tegen een echt team konden spelen. We hebben daar met barvrouw Manuela (spreekt al een aardig mondje Spaans) al eens over gesproken, maar ik denk dat we dan bij het bestuur moeten zijn.” Angel knikt instemmend zegt de mannen toe dat hij wel als hun woordvoerder op wil treden mocht dat nodig zijn. Manuel maakt er ons nog op attent dat Jefferson Farfán uit Peru hier in Eindhoven bij PSV speelde en Peruviaan Marcos Lopez momenteel voor Feijenoord speelt. Met de Kerst keren ze weer terug voor een paar weken vakantie naar hun land. Na hun partijtje voetbal op veld tien melden ze zich in de kantine waar gedronken en gegeten wordt. “Leuke groep, echt gezellige gasten” ,weet Manuela nog toe te voegen. (Onder de foto de vertaling in het Spaans van het artikel)


Ver van huis maar voetballen wil je altijd desnoods onderling

Perú
Cualquiera que pasee por el parque deportivo los sábados puede enfrentarse al idioma español que hablan los peruanos. A continuación, un grupo de unos 15 hombres juega un partido mutuo en los campos traseros por la tarde. Los peruanos están empleados como mecánicos de automóviles en el BAS de Veghel, especializado en camiones Volvo. En mi mejor español y con la ayuda de Angél, hablamos con Manuel de Lima la capital de Perú. El país tiene 34 millones de habitantes, de los cuales algo menos de 10 millones de peruanos viven sólo en Lima. Manuel es el punto de contacto y explica: “Queríamos jugar al fútbol, que es lo que nos gusta a todos. Jugamos algunos partidos entre nosotros con el permiso del club. Estaría bien que pudiéramos jugar contra un equipo de verdad. Ya hemos hablado con la camarera Manuela (ya habla bastante español) sobre eso, pero creo que tendríamos que ir a la junta directiva”. Ángel asiente diciendo a los hombres que está dispuesto a actuar como su portavoz si es necesario. Manuel nos recuerda que el peruano Jefferson Farfán jugó aquí en Eindhoven con el PSV y el peruano Marcos López juega actualmente en el Feijenoord. En Navidad, regresan a sus países para pasar unas semanas de vacaciones. Después de su partido de fútbol en el campo diez, vuelven a la cantina donde se sirven bebidas y comida. “Un buen grupo de chicos muy sociables”, llega a añadir Manuela. Nos vemos amigos Pedro.

Senioren
In het verre Arnemuiden wonnen de mannen van Geert met 1-3 bij de club met dezelfde prachtige naam. Dan is wellicht de pijn van de grote afstand sneller vergeten. Zaterdag thuis op ons eigen vertrouwde sportpark waar Hardinxvel-2 aan de aftrap verschijnt. 0-23 zoals we in de header al vermeldden won keurig uit bij Unitas’30 in Etten-Leur. Talip en Halil kopte en kogelde Blauw Geel’38 0-23 op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar lieten Midden-Brabanders terugkomen tot 2-2. In de slotfase was er Nouri die er alsnog 2-3 van wist te maken .Klasse mannen keurige ranking. De vouwen-1 wonnen zondag thuis met 3-1 van het bezoekende DSC uit Kerkdriel. Zondag zijn de vrouwen van Emplina de tegenstander opnieuw thuis. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt.

Junioren
JO 19-1 deed het lang niet slecht bij De Spartaan in Rotterdam. De ploeg die tweede staat en in Veghel nog met 2-4 won, had het moeilijk tegen de Veghelaren die nipt met 3-2 verloren. Zaterdag komt Nuenen naar Veghel. Een sterke tegenstander opnieuw, maar we moeten echt van die hatelijke laatste plek af mannen. Gewoon winnen je zag hoe moeilijk we het de Spartaan maakte zaterdag. JO 17-1 won thuis met 4-0 van Berghem Sport. Zaterdag Emplina waar opnieuw winstkansen liggen. De kopposities veranderde niet dus dé vraag wie maakt de eerste uitglijder? JO 15-1 kwam niet tot winst bij Avanti’31. Er werd niet gescoord en bleef het dus 0-0. Zaterdag thuis tegen de nummer laatst DSC uit Kerkdriel. Nou dat was voor JO 14-1 even slikken. Met een heuse zevenklapper werd er verloren bij UDI’19. Zaterdag een sportieve revanche kan als Nivo Sparta naar Veghel Komt. JO 13-1 won keurig met 2-0 van Unitas’59. Langzaam is de club van Roy, Ryan, en Omer naar plek drie geklommen waar de nummers één UNA en twee FC Eindhoven binnen bereik liggen. Zaterdag naar SBC in Son. Iedereen succes gewenst.

Junioren meisjes
De wedstrijd voor MO 20 uit bij Venray werd afgelast. Zaterdag komt Nieuw Woensel naar Veghel. MO 17-1 won in Noord-Limburg met duidelijke cijfers van 2-5 bij de combinatie Sparta’18/Wittenhorst. Zaterdag spelen de meiden thuis tegen SV Brandevoort uit Helmond. De MO 15-1 keeper moest zevenmaal naar het net in Hilvarenbeek. Uiteindelijk werd het een 7-3 Nederlaag. Zaterdag komt uit Culemborg Focus’07 naar het Prins Willem Alexander Sportpark. MO 13-1 verloor ook en eveneens met stevige cijfers. In Veghel werd het een 0-6 nederlaag tegen Bruheze. Zaterdag gaat de reis naar het mooie Oirschot waarop Sportpark Moorland, Oirschot Vooruit de tegenstander is. Succes iedereen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO