5 maart 2012  A2 boekt zeer belangrijke overwinning bij DVG uit !!!!!!!

Geplaatst op 5 maart 2012 • 14:28 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Na vorige week te zijn uitgeschakeld in de beker door Gemert A1, stond er vandaag weer een uitwedstrijd op het programma. De altijd lastige uitwedstrijd in Liempde tegen DVG, thuis speelden we er in de laatste seconde met 3-3 gelijk. Op het oog een mooi groen hoofdveld maar uiteindelijk was het hard en hobbelig waar wij met A2 in het nadeel in waren, want gewoon voetbal was niet echt goed mogelijk. We hadden in de bespreking nog maar eens aangegeven dat we fel en agressief (fair) de duels moesten aanpakken om te voorkomen hier puntverlies te hebben. Nou de eerste paar minuten pakten we dit goed op maar we pasten ons erg snel aan, aan het spelniveau van de tegenstander die veel fysiek in de duels gooide om het ons erg moeilijk te maken. En zo won DVG meer duels op het middenveld en kwamen we een paar keer goed weg doordat de gastheren vlug de bal naar hun (sterke en goed voetballende) spits speelden, vandaar uit de vleugels zochten. Daar hadden we in het begin tot ongeveer halverwege veel moeite mee omdat we ook gewoon niet ons eigen niveau haalden. Door dit alles en slap ingrijpen kon na ongeveer een dikke 10 minuten DVG op 1-0 komen omdat Nicky een fel duel verloor en wij met zn allen om de tegenstander zeiden om de bal uit te spelen, maar als hun in de aanval zijn en op een gegeven moment bij ons in de 16 staan hoef je daar niet meer op te rekenen. Doorgaan tot de scheids fluit of zelf ingrijpen!!!!!!! Maar gelukkig kwam A2 weer redelijk snel terug in de wedstrijd want na een goede aan val over links en meerdere schijven is het Arnout die geheel vrijstaand op de 16 de bal rustig binnenkant voet binnenschiet 1-1. Met nog een 20 minuten te gaan voor de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar door het oppertunistische spel van DVG werden ze toch nog een paar keer gevaarlijk, mede door twijfelend optreden van ons. Weer een goede aanval dit keer over rechts werd Thijs in de 16 gevonden die sterk de bal afschermde en deze op de inlopende Cagdas aflegde deze kon beheerst afronden. Dit betekende net voor de rust de 1-2.

Rust

Na rust 1 wissel Cagdas eruit voor Wout. Verder geen wisselingen, er werd alleen maar gezegd dat we iets meer rust aan de bal moesten hebben en meer overzicht, zodat we zo snel mogelijk de wedstrijd in ons voordeel konden beslissen. Maar de vele kansen die we nog kregen bleef het lang 1-2, maar aan de andere bleef het daardoor wel spannend zonder dat DVG echt kansen kreeg. Er werd met nog amper 10 minuten te spelen wel gecoacht dat we resoluut moesten blijven in het uitverdedigen en zeker geen risico’s meer moesten nemen in de achterhoede, want op zo’n knollentuin weet je immers maar nooit hoe een bal nog valt. En dit seizoen eigenlijk al teveel voor gekomen dat we op het laatste moment toch nog een wedstrijd niet winnend over de streep trokken. Maar met nog 4 minuten op de klok werd het toch weer even billenknijpen door 2 corners van DVG, gelukkig zonder gevaar. Het was invaller Derc die de wedstrijd definitief in blessuretijd in ons voordeel besliste door een van de vele uitbraken dan uiteindelijk wel te scoren. Eindstand 1-3. Jongens een goed resultaat op een zeer moeilijk bespeelbaar veld, en aangezien de resultaten van de teams die boven ons stonden een zeer nuttige overwinning. Met de inhaalwedstrijd voor de boeg en hopelijk met winst staan we nog maar 4 punten van koploper Herpinia, en deze krijgen we nog thuis. Maar we hebben nu ook eens een lastige uitwedstrijd weer in winst kunnen omzetten ondanks dat de marge maar minimaal was, dus weer een goed leermoment rijker. Wij willen namens A2 en Joep en Ralf ook nogmaals onze vaste supporters bedanken die weer in grote getalen aanwezig waren en ons gesteund hebben. Jongens onze laatste nederlaag dateert alweer van 15 oktober toen we met 3-2 verloren uit bij Herpinia, dus we zijn in de competitie gewoon erg goed bezig en hopelijk kunnen we dat nog 9 wedstrijden volhouden. En ook in de 2e periode staan we er goed voor. Al met al we hebben de dingen nog zelf in de hand. Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd tegen JVC A2, hopelijk kunnen we dan ook weer 3 punten bijschrijven, want we zien dat we dus geen enkele tegenstander kunnen onderschatten, want Herpinia laat tegen de nummer 11 2 dure punten liggen. Lekker trainen deze week.

Wij hopen natuurlijk weer op voldoende steun van onze supporters de wedstrijd begint om 15:00 u.