26 februari 2012  Derde thuisoverwinning op rij: slachtoffer is Baronie

Geplaatst op 26 februari 2012 • 22:11 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Zondag 26 Februari, carnaval is weer voorbij en Koning Voetbal mag weer regeren. Voor Blauw Geel op het programma een thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde Baronie uit Breda. De gasten hadden in hun laatste duel op 29 januari met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Dongen, Blauw Geel behaalde op die datum een zwaar bevochten thuisoverwinning op sv Meerssen met 2-1….

Vandaag waren de weersomstandigheden prima en beide teams toonden ook meteen aan er zin in te hebben want het duel brandde gelijk los. In de 1e minuut waren beide teams al dreigend. Eerst moest Blauw Geel doelman Sander Maas handelend op treden op een gevaarlijke voorzet quasi in de tegenaanval kopte Alexander Mols goed door op de meegelopen Roy v Lokven die teveel tijd nodig had om in kansrijke positie een schot te lossen waardoor hij alsnog naar de zijkant kon worden gedrongen. Blauw Geel ging daarna het spelgebeuren controleren en waas vooral op de helft van Baronie te vinden. In de 9e minuut kreeg het een nog grotere kans. Een afstandsschot van Alexander Mols kon door de Baronie doelman niet klemvast worden gepakt en hij moest de bal naar de zijkant werken. De attente Roy v Lokven kon in de rebound de bal vanuit een heel moeilijke hoek alsnog op doel schieten maar raakte snoeihard slechts de paal waardoor de bal terug het veld in kwam. In de 15e minuut slaat geheel onverwachts Baronie toe. Jeroen Minneboo raakt bij een actie geblesseerd en zijn directe tegenstander verontschuldigd zich meteen. Zijn mede spelers wensen echter niet de bal over de zijlijn te spelen en gaan door waardoor Blauw Geel uiteindelijk een overtreding moet maken om het spel stil te leggen. Uit de vrije trap voor Baronie volgt een corner en uit die corner nog een waarmee zij uiteindelijk kunnen scoren. Frits Paap komt voor doelman Sander Maas gesprongen en kopt de bal tegen de netten: 0-1. Blauw Geel is even van slag maar weet zich toch snel te herstellen van de domper. In de 29e minuut weet het zelf bijna uit een corner te scoren maar de inzet van Jeroen Minneboo wordt net op tijd door een verdediger van Baronie geblokt. In de 34e minuut komt dan toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Na een razendsnelle aanval met prima combinaties is het Alexander Mols die binnen het strafschopgebied wordt aangespeeld. Met de rug naar het doel draait hij naar het doel toe en besluit te schieten naar de verre hoek, de Baronie doelman kansloos latend: 1-1. Baronieweet vervolgens vlak voor de rust met hangen en wurgen de gelijke stand op het scorebord te houden. In de 44e minuut kopt Alexander Mols een prima genomen corner van Mustafa Guler goed hard op doel en weet de doelman met zijn knieën, meer per ongeluk dan voorzien, te redden. Een minuut later is het weer uit een corner, ditmaal van Murat Korkmaz, dat Baronie eigenlijk geen antwoord heeft maar heeft men geluk dat Roy v Lokven rakelings over de lat mikt. Rust: 1-1.

Na de rust twee ongewijzigde teams en ook een ongewijzigd spelbeeld: Blauw Geel bepaalt hoofdzakelijk dat spelbeeld. Toch kruipt datzelfde Blauw Geel in de 50e en vooral 51e minuut door het oog van de naald. Eerst is er een uitbraak van Baronie waarbij uiteindelijk Sander Maas e inzet kan pakken, daarna volgt een nog grotere kans voor de gasten. Jeroen Minneboo wordt aan de zijlijnwel erg simpel uitgespeeld en zijn tegenstander kan zo op het doel af. De inzet verdwijnt tussen de benen van doelman Sander Maas door richting het doel waarbij de Baronie aanhang, de baronnen en baronessen op de tribune al opveren. Gelukkig voor Blauw Geel gaat die bal niet tegen de netten maar rakelings voorlangs de tweede paal over de achterlijn. In de 63e minuut komt de voorsprong voor Blauw Geel. Na een overtreding op Murat Korkmaz krijgt Blauw Geel op de linkerflank een vrije trap. Mustafa Guler stuurt de bal richting de tweede paal waarbij de mee opgekomen Stephan Dekkers erg attent is en de bal in twee instanties voorbij de op de grond liggende Baronie doelman over de doellijn kan frommelen: 2-1. Lange tijd gebeurd er voor beide doelen niet veel meer. Baronie trainer Jack Sweres brengt o.a. nog zijn stormram, de 37e jarige Mark Santegoeds en Blauw Geel trainer Francois Gesthuizen brengt ook nog twee verse krachten: Nick vd Berk vervangt Enis Genc (69e min.) en Joost Janssen vervangt Roy v Lokven (79e min). Vlak voor die laatste wissel is er nog een grote kans voor Blauw Geel te zien want uit een goede voorzet van Nick vd Berk kopt Roy v Lokven prima op doel en weet de doelman de bal via de paal uit zijn doel te houden. Baronie weet niets gevaarlijks meer te produceren en de Blauw Geel defensie blijft gemakkelijk overeind waardoor de ploeg weer drie punten mag bijschrijven.

Blauw Geel behaald de derde thuisoverwinning op een rij en steekt de gasten van deze middag op de ranglijst voorbij. Het was een verdiende overwinning. Blauw Geel bepaalde over grote delen van de wedstrijd het gebeuren was het meest dreigend en scoorde ook twee keer. De gasten waren zeker aanvallend gezien erg pover maar trainer Jack Sweres heeft dan ook een erg jonge ploeg tot zijn beschikking, een ploeg met toekomst perspectief. Dat perspectief heeft Blauw Geel zeker ook waarbij m.n.  op het middenveld het harde werken van Murat Korkmaz en Mustafa Guler op viel die er vlak voor tijd dan ook behoorlijk doorheen zaten. Mannen een prima overwinning, Proficiat.

Volgende week wacht wederom een loodzware opgave: uit naar Hoensbroek bij EHC. In Veghel speelde men in oktober onder zomerse temperaturen 0-0 gelijk. EHC kwam vandaag tot een puntendeling met sv Deurne. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0. Succes.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Enis Genc (69e min. Nick vd Berk),  Guus Peters

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven (79e min. Joost Janssen)

Scheidsrechter: Dhr. C van Elswijk

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. Vermeer en Dhr. H. Sprukkelhorst.