17 maart 2012  Een avondje FC Den Bosch met fotograaf Gerard Beekmans

Geplaatst op 17 maart 2012 • 18:22 • ClubnieuwsSenioren

Op 16 maart is Gerard Beekmans (vaste fotograaf Blauw Geel/OW 1) uitgenodigd door Peter Bijvelds om een keer foto`s te maken van een profwedstrijd. Peter is Algemeen Directeur van FC Den Bosch en trainer van Blauwgeel A1. Het leek mij een leuke ervaring om zo dicht langs het veld te zitten bij een wedstrijd in het betaald voetbal. Je kunt dit ook een samenwerking noemen tussen FC  Den Bosch en blauwgeel. Dit gebeurt ook al op het veld en nu naast het veld. Je kunt de spelers horen praten en mooie momenten vastleggen. De verlichting op het veld was goed en ik kon met mijn amateurcamera mooie beelden maken.  De FC begon met grote inzet en in de derde minuut een mooie aanval van de FC. In de 17e minuut een aanval over links en Tom van de Weerd scoorde de 1-0.

Telstar had in deze fase van de wedstrijd weinig in te brengen. En 7 minuten later scoorde Danny Verbeek de 2-0. Hierna zakte de FC een beetje in en Telstar begon wat aan te dringen maar kon geen echte vuist maken. Wel kreeg een speler van Telstar een gele kaart Andrew Marveggio.

Na de rust startte de FC met veel breedte- en terug- speelballen. In de 50e minuut kreeg Andrew Marveggio zijn tweede gele kaart dus rood en moest Telstar verder met tien man. Ondanks de tien van Telstar creëerden de FC weinig kansen. Er werd traag gespeeld  met weinig drang naar voren. In de 78e minuut nog een kans voor de FC. Pas in de 84e minuut kan de  FC weer scoren via Bart van Brakel met een afstandsschot. Het was een mooie eerste helft maar de tweede helft was wat saai door het lage tempo van de FC ondanks de tien van Telstar. Ik heb van enkele beroepsfotografen wat tips gehad, die ik kan gebruiken.

Verder wil ik Peter Bijvelds bedanken voor de mooie avond.