1 april 2012  A1 dendert over UDI’19 Beter Bed heen

Geplaatst op 1 april 2012 • 12:43 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Afgelopen zaterdag stond voor A1 de derby op het programma tegen UDI’19 A1. Wat normaliter een derby moet zijn, dit seizoen is het een ander verhaal. Onze zeer gewaardeerde buren staan namelijk op de laatste plaats met 0 punten en maken een heel moeilijk seizoen door. Het zou dus een wedstrijd worden die we alleen maar konden verliezen want winst zou maar heel normaal zijn.

Door: Joost vd Biggelaar

Foto’s: Frans Scheepers

De opdracht was dus vooraf heel duidelijk: winnen om zo ook uit het zicht te raken van de nacompetitieplaatsen. Vanaf het begin had A1 het heft in handen. Udi’19 zakte ver in en wijzelf hadden daardoor ontzettend veel balbezit. Na zo’n 5 minuten kwamen we al op voorsprong. Na een flinke overtreding op Rolf was het Desley Schilders die weer eens zijn specialiteit liet zien door de toegekende vrije trap hard en zuiver in de bovenhoek te schieten.

Na deze voorsprong kregen we nog een aantal goede kansen om de score uit te breiden maar faalden we in de afwerking.

Na goed doorzetten van Jelmer was het uiteindelijk Stefano die alert reageerde en zo de verdiende 0-2 wist te scoren. Kort voor rust was het Sofian die aan het eind stond van een goede aanval en bij de 2e paal de bal maar in het doel hoefde te plaatsen waardoor we met een 0-3 voorsprong gingen rusten.

In de rust hebben we duidelijk met elkaar afgesproken om op dezelfde wijze door te gaan. Dit resulteerde weer direct in een treffer. Jelmer wist na goed terugleggen van Ahmed met rechts de 0-4 binnen te schieten. Hierna ging het hard met de doelpunten. Eerst was het Stefano die een hele mooie combinatie met Rolf prima wist af te ronden. Daarna waren de rollen omgedraaid. Na een mooie aanval probeerde Stefano Rolf te bereiken maar belandde de bal via een Udi’19-speler in het doel. Ook de prima spelende Jeroen maakte zijn beloofde doelpunt door de bal vanuit een moeilijke hoek hoog in het dak van het doel te schieten. Helaas wisten we ook vandaag de nul niet te houden. Uit een spaarzame aanval wisten onze gastheren namelijk een eretreffer te maken. Het slotakkoord was echter weer voor ons. De ingevallen Sebastiaan, die eerder op de middag al twee treffers maakte namens A2 tegen UDI’19, wist een diepe bal prima over de keeper te liften waardoor de eindstand van 1-8 op het wedstrijdformulier kwam te staan. Ondanks weinig weerstand een prima en tevens een hele belangrijke overwinning voor A1. Deze wedstrijden kun je alleen maar verliezen en de wijze waarop we deze wedstrijd gewonnen hebben verdient alleen maar een groot compliment voor de hele groep.