1 april 2012  Passieloos Blauw Geel loopt averij op

Geplaatst op 1 april 2012 • 20:23 • ClubnieuwsSenioren

HEERLEN – Blauw Geel 2 heeft afgelopen zondag kostbare punten verspeeld in de race om het kampioenschap. De koploper speelde, vooral de eerste helft, zonder passie en mistte de benodigde felheid. Nummer twee Venray vergat te profiteren door in Vlieringsbeek met 2-1 te verliezen van Volharding.

Door: Ties van Dooren.

Foto’s: Ad van Dooren

Blauw Geel 2 kreeg midweeks een flinke meevaller. Schijndel werd uit de competitie gezet waardoor Blauw Geel ineens weer 3 punten voor stond op Venray. Met de voorsprong op zak begon Blauw Geel vol goede moed aan de wedstrijd.

Passie

Met maar liefst 5 spelers van het eerste leek er niets aan de hand. Zeker niet nadat Sander Driessen de uitploeg met een bekeken schot op voorsprong zette. Daarna gaf Blauw Geel de wedstrijd volledig uit handen. Bekkerveld speelde fris en won vrijwel alle duels. De beloften uit Veghel mistte elke vorm van passie en kwam niet tot uitgespeelde aanvallen. De thuisploeg boog de achterstand binnen een minuut of twintig om in een 3-1 voorsprong. Volledig terecht overigens. Vooral het gebrek aan passie en beleving was schrijnend. Blauw Geel mistte jongens als Bob Verhagen en Barrie Klopstra meer dan ooit. Niet de beste en meest fluwelen spelers die er zijn, maar wel jongens die beschikken over de juiste vechtlust.

Pinchhitter

Met Pieter Verbruggen, die nog voor rust de geblesseerde Martijn van Loon verving, en Camiel van Doorn ging Blauw Geel opzoek naar de aansluitingstreffer en de eventuele gelijkmaker. De aansluitingstreffer viel al redelijk vroeg in de tweede helft. De in de eerste helft onzichtbare Nick vd Berk speelde zich knap vrij en schoot beheerst binnen. Niet veel later leek hij zijn doelpuntentotaal te verdubbelen. Na goed voorbereidend werk van Pieter, die in ieder geval met de juiste instelling speelde, schoot Nick snoeihard over. Vlak daarna was ook zijn wedstrijd voorbij. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nick Scheepers. De lange spits fungeerde zondagochtend vooral als pinchhitter. Blauw Geel bleef aandringen en dat leidde tot een legio aan kansen. Eerst was het Camiel van Doorn die oog in oog met de doelman de bal tegen de paal schoof. Daarna kopte Mounir voor een leeg doel voorlangs. Bekkerveld kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar verder dan een bal op de paal kwam de thuisploeg niet. Tot dat de Veghelse defensie vlak voor tijd stond te slapen en Bekkerveld de wedstrijd in het slot gooide met de 4-2. Nick Scheepers, die tot zijn grote teleurstelling moest beginnen op de bank, bepaalde de eindstand op 4-3.

Cynisch

De meeste teams worden sterker als ze veel spelers van 1 meekrijgen. Bij Blauw Geel 2 is dat niet het geval, althans dit seizoen. Na de zeperd tegen Schijndel thuis was het afgelopen zondag weer raak. Vooral de meegereisde supporters waren cynisch over de gang van zaken. Zij vonden het vreemd dat er, ondanks een aanzienlijk aantal spelers van Blauw Geel 1, niemand van de club kwam kijken naar de prestaties van die spelers.

Op het einde van de rit kan dit wel eens een hele dure nederlaag zijn. Venray vergat in te lopen, maar Udi meldt zich wel aan de kop van de ranglijst. De Udennaren kwamen afgelopen weekend niet in actie, doordat tegenstander Geleen-Zuid niet kwam opdagen. De Limburgers overwegen, net als Schijndel, de competitie vroegtijdig te verlaten. Mocht dat gebeuren dan is Blauw Geel nog verder van huis. Venray zou in dat geval twee punten inlopen in de race op de felbegeerde titel.

Selectie Blauw Geel 2: Jeroen Janssen. Marnix v Erp, Mark Swinkels, Erik v Loon. Martijn v Loon (Pieter Verbruggen), Geert v Dooren, Mounir Biyadat, Sander Driessen. Cetin Alpdogu (Camiel v Doorn), Alex Lemstra, Nick vd Berk (Nick Scheepers).