17 februari 2019  Hard werken…..zelfs knokken!

Geplaatst op 17 februari 2019 • 21:08 • NieuwsClubnieuws

Hard werken…..zelfs knokken!

Een punt meer dan verdiend werd daardoor een feit

Het was een prachtige februarimiddag. Zonnetje, een graad of 15, nergens een wolkje te bekennen en een sterke tegenstander op bezoek. Simpelweg genieten. OFC kan nog een gooi doen naar de titel, maar daarvoor kan het nog maar weinig punten verspelen. Blauw Geel, virtueel gezien nog niet veilig, wil in de Derde Divisie blijven en moet dus vol aan de bak om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Het was een puzzel voor Niels van Casteren. De positie voor de rechter centrale verdediger was nog dun bezet in verband met blessures. Daar startte Mustafa Guler op zondagmiddag. Ook viel Mark Dobbelsteen uit waardoor op het middenveld weer een plek vrij kwam. Sander Egmond schoof een linie terug en Koen van der Zanden kwam op de rechtsvoorpositie Ook meldde Edwin Huibers zich ziek af, waardoor er op de rechtsback een plek vrij kwam. Deze werd ingevuld door Jean Claude van Aanholt.

Door: Freek Laurijssen

De wedstrijd begon afwachtend. Beide ploegen zette nog geen echte druk naar voren om zo snel een doelpunt te maken. Het was pas in de 11e minuut dat OFC een schotkans kreeg. Zaari reageerde attent op dit schot en verwerkte deze tot corner. Niet heel veel later was Sander Egmond die voorkwam dat OFC scoorde. De middenvelder gleed voor een schot van de Oostzaners. Zelf kon Blauw Geel net heel gevaarlijk worden in de eerste helft en moest het doen met counters. Een slechte inworp van Blauw Geel leidde een counter in maar de spits van OFC schiet de bal ver over. 2 keer lag het spel heel even stil omdat zowel de spits als de keeper een blessurebehandeling kregen, waarvan eerstgenoemde het spel niet kon hervatten. Maar heel veel kon OFC in de tussentijd niet creëren. In 3 minuten tijd kwamen er wel 3 gevaarlijke aanvallen van OFC langs, maar deze konden niet verwerkt worden tot doelpunt. Mede door een attente Zaari. Vlak voor de rust kreeg Blauw Geel nog een kansje, maar Hellstern zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam in een zone waar geen enkele Blauw Geel aanvaller of OFC verdediger stond.

Beide moesten een tandje bijschakelen zouden ze 3 punten willen pakken. Niels van Casteren greep in. Jean Claude van Aanholt en Koen van der Zanden bleven achter in de kleedkamer. Yevghenny Marcelli en Erik van Loon kwamen in de basis waardoor Mustafa Guler naar voren geschoven kon worden. De tweede helft begon zoals de eerste begon. Nu kwam het eerste schotkans alleen iets eerder. Een schot van 25 meter kwam in de handen van Zaari. Niet heel veel later zagen we een eerste goede aanval van Blauw Geel. Erik van Loon, die in de rust was ingevallen, was het die een bal onderschepte en deze in 1 keer kon doorspelen op Sjaak Egmond. Na een korte sneller combinatie kon Van Kessel gevonden worden die over schoot. OFC domineerde maar kon geen opening vinden waarduit ze uit konden scoren. Ook de back die opstoomde kon het net niet vinden. Ook die zag in wat voor goede keeper Zaari eigenlijk is. Uiteindelijk kon OFC wel Zaari nog wel passeren, maar deze kansen waren niet op goal. Eerst werd er uit een vrije kopkans overgekopt, en iets later een dubbele kopkans waarvan eerste de lat werd geraakt en daarna naast gekopt werd. De laatste kans van de wedstrijd was voor Blauw Geel. De inmiddels ingevallen Ben van den Nieuwenhof, aanvaller van JO19-1, kon met z’n eerste balcontact de Veghelaren op voorsprong koppen, maar daar stond de keeper voor in de weg. OFC kon niet meer gevaarlijk worden en zo eindigde de wedstrijd zoals deze begonnen was: 0-0. Een compliment aan de Veghelse 11 voor het verzette werk, is hier dan ook op zijn plaats.

Prima middag want een punt tegen de nummer 5, die nog bovenin meedeed, was niet verwacht vooraf. OFC was duidelijk de betere, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. Blauw Geel blijft op dezelfde positie staan. Volgende week wacht OJC ROSMALEN op de zaterdagavond. Zij strijden enorm tegen degradatie, maar zijn al 3 wedstrijden op rij ongeslagen, waarin zelfs titelkandidaat UNA verslagen werd met 2-0.

Zaterdag 23 februari om 19.30 uur op het Veghelse PWA is jouw steun ongetwijfeld keihard nodig.