13 februari 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 februari 2019 • 13:26 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat een horror scenario afgelopen zondag in Dongen voor het vaandelteam. In zeven minuten een 0-2 voorsprong afgeven is bijzonder zuur. Wel leuk was het goede debuut van Martijn van Kessel die van Niels een basisplek kreeg. Wat zorgelijk is de vormterugval van JO 19 die met moeite een punt sleepte uit het duel met Margriet waar uit nog onlangs met 1-11 van gewonnen werd. Komend weekend komt uit het verre Oostzaan OFC naar Veghel. Zwaar kaliber is OFC zeker dat met een vierde plek goed aan de weg timmert in de Derde Divisie Zondag.

Door: Peter Kuijpers

Voor dat ik het vergeet het is donderdag Valentijnsdag ! Verras je vriend of geliefde met een leuk presentje of bosje bloemen. Paus Gelasius riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn dus hij staat al een tijdje. Deze week een leuk verhaal gemaakt voor de Stadskrant en Kliknieuws met de Kampstaf van het Blauw Geel’38 jeugd kamp dat dit jaar het gouden jubileum viert. Het is een grote vriendengroep die met elkaar en ruim 50 kinderen jaarlijks op vakantie gaan.
De foto is in sepia (oud bruin) op speciaal verzoek van de groep. Volgens de weermodellen wordt het goed weer en gaan we deze week de zon met regelmaat zien. Tot slot kwam nog op de valreep het bericht binnen dat Jamey Maas van RKVV Nuenen de overstap maakt naar Blauw Geel’38/Jumbo. De aanvaller is op diverse plekken in het team inzetbaar luidde het persbulletin.

OFC
Zondag krijgt Blauw Geel’38/Jumbo bezoek uit Oostzaan. De Noord-Hollanders timmeren zoals dat heet al jaren best aardig aan de weg. In Oostzaan gingen de Veghelaren met 4-1 onderuit en staat er een uitslag die voor zichzelf spreekt. Zondag is dat weer anders en zal OFC echt niet in de leunstoel naar Veghel afreizen. In April werd het een benarde 0-1 zege voor ze. Wél drie punten hoor ik u zeggen en daar kan ik zelfs de bekende speld niet tussenkrijgen. Op het moment van schrijven lijkt het erop dat Desley zondag nog niet inzetbaar is, alhoewel hij goed herstelt. Tom is nog een tijdje uit de running en dat is jammer gezien zijn prima optreden in de recentelijke wedstrijden. Om half drie geeft scheidsrechter Bouw (klinkt heel uit de buurt) voor het begin.

Onnodig verlies Blauw Geel-2 bij Someren 3-2
Someren blijft voor Blauw Geel’38 teams een lastige tegenstander. Dat bleek zondag maar weer eens na de met 3-2 verloren wedstrijd op de Potackers in Someren. Na een sterk begin en een ongelukkig eigen doelpunt raakte Blauw Geel’38 het grip op de wedstrijd kwijt. Na rust, met een uitblinkende Teun, leidde Blauw Geel’38 door treffers van Timo en Milan met 1-2.Weer een eigen doelpunt en een knullige fout betekende verlies waar een gelijkspel verdiend zou zijn geweest. Koploper Gemert-2 liet ook punten liggen. Erp kwam in de absolute slotfase alsnog langszij. Toch is de voorsprong nog vijf punten op Blauw Geel’38. Zondag komt Venray-2 dat Blauw Geel’38 op twee punten volgt. Dus erg belangrijk om zaken te doen. Venray heeft bovendien een wedstrijd minder op de teller en kan de Veghelaren passeren. Het woord is aan de mannen van Youssef, Lionel, en Coen.

Vrouwen Blauw Geel’38-1 ASV’33 vrouwen 3-1
Het senioren vrouwenteam is 2019 goed begonnen. Werd er vorige week al gewonnen afgelopen zondag werd ASV’33 met 3-1 verslagen. Noortje maakte voor rust 1-0 en na rust 2-0. ASV kwam terug naar 2-1 maar het laatste woord was voor Anke met de 3-1 eindstand. Zondag gaat de reis naar Beek en Donk of Laarbeek zo u wenst. We hebben hier te maken met de koploper die in Veghel een van de weinige puntverliezen leed. Het werd een 3-3 gelijkspel. Dus wie weet zijn de meiden weer in staat voor een verrassing. Om 11.00 uur wordt er afgetrapt op het mooie Sportpark ’t Heereind in Beek en Donk.

Rhode van Stiphout JO 19 – Blauw Geel’38 JO 19-1
Zaterdag was het gelijkspel, hoe goed en verrassend Margriet ook speelde, toch een teleurstelling. Dat mag als je refereert aan de riante uitzege in Oss destijds. Rhode is de nummer laatst en mag er verwacht worden dat de Veghelaren zaterdag met drie punten terugkeren. En waarom ook niet? Het kan toch niet zo zijn dat we het voetballen plots verleerd zijn. Een mooie gelegenheid om je weer in vorm te spelen. Na zaterdag is JO 19-1 vrij tot na de carnaval en speelt dan thuis tegen JVC Cuijk JO 19 om die week daarop uit te gaan naar Gemert dat Blauw Geel’38 tot op twee puntjes is genaderd.

Foto keeper Joran die de 0-2 over zich heen ziet vliegen

Blauw Geel’38 JO-17-1 – Geldrop JO 17-1
Afgelopen zaterdag werd er na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 gewonnen bij Orion in Nijmegen. Het was voor trainer Geert c.s. wel even slikken na de 2-0 achterstand, maar uiteindelijk kwam het goed. Zaterdag kom Geldrop dat voorlaatste staat en met Orion en Schijndel de onderste drie plekken bezet. Koploper blijft OJC Rosmalen dat met 36 uit 12 de grootste optant is voor de titel in de Derde Divisie C. Winst zaterdag zal de positie in het linkerrijtje weer wat verbeteren.

Theole JO 15-1 Blauw Geel’38 JO 15-1
Afgelopen week werd er niet gescoord in het thuisduel met De Treffers uit Groesbeek. Net als in de uitwedstrijd (3-3) werd het een gelijk spel alleen nu zonder doelpunten. Met beiden een afgekeurde treffer was er wat betreft de uitslag tevredenheid. Zaterdag Tiel nog zonder Talip en Tim die beiden geschorst zijn. Theole staat twee puntjes onder Blauw Geel’38 dus niet verliezen maar nog liever winnen zal de insteek zijn.

Blauw Geel’38 JO 13-1 – Roda JC JO 12-1
Opvallend voor een BVO-team dat op de laatste plek staat. Verklaarbaar is dat het een team van twaalfjarige is of nog jonger. Uit werd er gewonnen dus volgens de regen ‘Adel Verplicht’ rekenen de supporters op een driepunter. Zaterdag jl. was dat niet het geval bij MVV in Maastricht. Zaterdag is er trainer Nicky weer bij en gaat het team voor de punten.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO