15 juni 2018  “GROOTS” met wasdame Berriette van Wanrooij!

Geplaatst op 15 juni 2018 • 8:29 • NieuwsClubnieuws

Foto: Peter Kuijpers

“GROOTS” met wasdame Berriette van Wanrooij!

Respect en Sportiviteit staan bij Blauw-Geel’38 hoog in het vaandel. Daarom slaat onze club de handen ineen met onder meer de KNVB en de Rabobank. Een continu proces waar iedereen bij Blauw-Geel’38 bij betrokken is. Binnen onze vereniging doen we dat GROOTS: Gastvrij, Respectvol, Opgeruimd, Ontzettend trots, Tegen geweld en Sportief. Deel 7 met wasdame Berriette van Wanrooij!

Berriette, wat doe je zoal bij Blauw Geel’38?
“Wij doen voor alle teams die zich bij ons hebben aangemeld de was. Dat betekent dat wij zorgen dat de tassen met kleding iedere week klaarstaan als er gevoetbald moet worden. Dit doe ik samen met Josine Schilders en Marget Oomen. Meestal ben ik in de weekeinden aanwezig, is Marget doordeweeks aan het wassen en zorgt Josine voor de Rabobank Voetbalschool. Eigenlijk is het hier de gehele week volle bak. We wassen ook nog alle voetbalkleding van ons eerste en tweede elftal. Zeker tegen het einde van het seizoen zijn we bijna iedere dag wel in ons washok te vinden.”

Als je kijkt naar het project GROOTS, waar lopen jullie dan tegenaan?
“Met de wasdames proberen wij altijd Gastvrij te zijn. Als wij hier staan te grijzen in ons washok dan schiet dat niet op. Respect komt natuurlijk altijd van twee kanten. Eigenlijk vind ik dat wij bij Blauw Geel’38 weinig reden hebben om te klagen. Wij zijn Ontzettend Trots op onze club. Het is altijd heel gemoedelijk en gaat bijna altijd goed. Als er een keertje iets aan de hand is, praten we dat op een normale manier met elkaar uit.”

Hoe dragen jullie als wasdames een steentje bij om Blauw Geel’38 zo GROOTS mogelijk te maken?
“Wat ik belangrijk vind, is dat al onze spelers netjes voor de dag komen. Wij doen ons best om alles goed schoon te krijgen, zodat iedereen mooi op het veld staat. Als dat niet zo is dan irriteren we ons daar altijd aan, dus proberen we het zelf zo goed mogelijk te doen. Natuurlijk is het belangrijkste dat het onder elkaar goed zit. Bij Blauw Geel’38 is vrijwel altijd aan goede sfeer. Van de wasdames tot de materiaalmannen tot het bestuur, iedereen gaat hier op een gemoedelijke en fijne manier met elkaar om.”

Welk begrip binnen GROOTS spreekt jou persoonlijk eigenlijk het meest aan?
“Dan kom ik toch uit bij het begrip Respect. Op een respectvolle manier met elkaar omgaan, vind ik ontzettend belangrijk. Uiteraard zijn alle begrippen binnen GROOTS van waarde, maar het begint uiteindelijk allemaal met respect. Zo vind ik Tegen Geweld ook een heel goede. Geweld op het voetbalveld is niet Blauw Geel’38-waardig en hoort sowieso niet bij het sporten in het algemeen. En als wasdame zijnde is Opgeruimd natuurlijk van belang. In de breedste zin van het woord!”

En op welk gebied kunnen wij ons bij Blauw Geel’38 nog wel verbeteren?
“Als ik vanuit de wasdames spreek, is het belangrijk dat we een beetje meer met elkaar proberen mee te denken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tenues op een nette manier terug in de tas komen nadat je een wedstrijd hebt gespeeld. Het scheelt ons veel tijd en werk als we niet alle shirts en sokken nog eens uit elkaar moeten halen. In het algemeen moeten we bij onze club problemen wat sneller uitpraten met elkaar. Duidelijkheid helpt een heleboel misverstanden uit de wereld.”

Het seizoen zit er alweer bijna op, hoe kijken jullie terug op afgelopen jaar?
“Eigenlijk vliegt een voetbalseizoen ieder jaar voorbij, maar dit seizoen duurde wel erg lang. Dat merk ik niet alleen bij ons, maar ook bijvoorbeeld de trainers. Nog voor de zomervakantie gaat het eerste elftal weer trainen en gaan wij ook weer van start. Toch was het weer een mooi seizoen. Van het eerste elftal tot de jongste jeugd. Alles is weer prima verlopen en goed gegaan.”

Welke tip zou je de leden van Blauw Geel’38 nog mee willen geven?
“Ik zou zeggen, kom bij onze club! Wij hebben een hele leuke vereniging en onder elkaar is het altijd gezellig. Daarnaast moeten we met elkaar blijven communiceren. De kleinste dingen tegen elkaar vertellen, kan al een heleboel schelen. Verder hebben wij echt een topclub. Ik kom hier al veertig jaar en het blijft leuk om te doen. Ik zeg altijd dat ik er meteen mee stop op het moment dat ik het niet meer leuk vind, maar voorlopig zit ik hier nog erg goed!”

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO