16 juni 2018  Derde Divisie tien seconden te ver weg voor JO19-1

Geplaatst op 16 juni 2018 • 20:00 • NieuwsClubnieuws

Derde Divisie tien seconden te ver weg voor JO19-1

Wat een feestelijke middag had moeten worden liep uit op een deceptie voor JO 19-1. In een rechtstreeks duel met Bennekom op eigen sportpark lukte het uiteindelijk niet. In verlenging werd het een slijtage slag met mespuntje verschil beslist in het voordeel van de bezoekers.

Tekst: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 startte sterk en heerste in het duel. Jammer was het dat Vincent al na een kwartiertje Bram moest wisselen die geblesseerd de arena moest verlaten. Het eerste wapengekletter was er in de 18e minuut als Martijn van af de rand zestien de bal op de paal kletste. Zeven minuten later moest de Bennekomse doelman al zijn klasse laten zien bij een Blauw Geel’38 inzet. Bennekom nam na 25 het stuur over van Blauw Geel’38, maar echte kansen bracht het niet. Drie minuten voor rust ging de bal op de stip. Scheidsrechter Van de Ven, prima leidend, ontging de handsbal binnen de zestien niet. Lars kan je dan om een boodschap sturen en bepaalde de 1-0 ruststand.

Zuurstof
Na rust met een sterker Bennekom. Na tien minuten ging doelpuntenmaker Lars naar de kant en voor hem kwam Timo die vermoedelijk zat te popelen op de bank om in te vallen. Ondanks dat Blauw Geel’38 zeker nog wel kansen kreeg was het Bennekom dat de regie over de wedstrijd had. Blauw Geel’38 hield stand al raakte bij sommigen de zuurstof aardig op. In de slotfase kwamen Hadi en Melle voor Terry en Paulo. Blauw Geel’38 leek het te halen, maar dat viel anders uit. Exact tien seconden voor het laatste fluitsignaal kwam Bennekom op 1-1.

Domper
De verlening werd echt de Survival of the Fittest. In de tweede verlenging was het Bennekom dat de 2-1 binnenkopte. Toch bleek dat niet het definitieve nekschot. Drie minuten voor tijd ging de bal opnieuw op de Bennekomse stip na een overtreding binnen de zestien. Martijn mocht aanleggen van elf meter maar schoot te zacht in en werd het een makkelijke prooi voor de Bennekomse doelman. Na ruim 120 minuten vond scheidsrechter Van de Ven het welletjes en floot af. Een fikse domper aan het einde van een prima seizoen dat is helaas de nuchtere conclusie.